Je bent hier: Training > Trainingssessie starten

Trainingssessie starten

 

Profiel en fiets selecteren voor de rit

Ga naar PROFIEL om Wielrennen, Mountainbiken, Indoorfietsen of Overig te kiezen. Kies Fiets 1, Fiets 2, Fiets 3 of Fiets 4.

Als je GPS in het gekozen profiel ingeschakeld hebt, begint de V650 automatisch naar de satellietsignalen van GPS te zoeken. Houd tijdens het zoeken je V650 stil met het display omhoog gericht. Bij de eerste keer duurt het doorgaans 30 tot 60 seconden. Later vergt het slechts een paar seconden. Zodra het groene cirkeltje rond GPS continu aan is. heeft de V650 de GPS-satellietsignalen gevonden.

Als je een sensor aan de fiets gekoppeld hebt, begint je V650 naar de sensorsignalen te zoeken. Het groene cirkeltje rond de sensorindicator knippert tijdens het zoeken. De V650 is klaar zodra het groene cirkeltje rond de sensorindicator continu aan is. Druk op de bovenste knop om je rit te starten of om door te gaan met de selectie van de route.

  1. GPS
  2. Hartslagsensor
  3. Vermogenssensor
  4. Trapfrequentiesensor
  5. Snelheidssensor

Nadat de satellieten gevonden zijn, kalibreert de V650 de hoogte. De melding Hoogtekalibratie voltooid duidt aan dat de kalibratie gereed is. Om te zorgen dat de hoogte nauwkeurig blijft moet je de V650 steeds handmatig kalibreren wanneer een betrouwbare referentie beschikbaar is, zoals een piek of een topografische kaart of wanneer je je op zeeniveau bevindt. Druk op de zijknop en kies Hoogte kalibreren om handmatig te kalibreren. Stel daarna de hoogte van je huidige locatie in.

Een trainingssessie met routebegeleiding starten

Ga naar ROUTES om een lijst te zien van de routes die je in de Flow webservice aan de favorieten hebt toegevoegd en naar je V650 hebt gesynchroniseerd. Kies de route voor je volgende trainingssessie door op het cirkeltje links van de routenaam te tikken. Als je op een routevenster tikt, verschijnt een voorbeeld van de route.

Ga terug naar het hoofdvenster door op te tikken, De gekozen route verschijnt in het venster ROUTES. Druk op de bovenste knop om je rit te starten.

Zie Routebegeleiding voor meer informatie over routebegeleiding en voor instructies over het toevoegen van routes aan je V650.