Je bent hier: Instellingen > Sportprofielen

Sportprofielinstellingen

Ga naar Instellingen > Sportprofielen en kies een profiel dat je wilt bewerken om sportprofielinstellingen weer te geven of te wijzigen.

Je vindt daar de volgende instellingen voor elk profiel.

• Trainingsweergaven
  • Hartslagweergave
  • Snelheidsweergave
  • Trainingsgeluiden
  • GPS
  • Automatische pauze
  • Automatische ronde
  • Bovenste knop legt ronde vast
  • HF-zones
  • Vermogensinstellingen

Tik om de instelling te openen die je wilt wijzigen en bewerk deze naar wens. Bevestig en ga terug naar het vorige menu door op te tikken.

Bij bepaalde instellingen (bijv. Trainingsgeluiden) tik je op het veld tot de juiste waarde verschijnt.

Trainingsweergaven

Je kunt zes trainingsweergaven instellen voor elk profiel; elke trainingsweergave kan acht items bevatten. Bovendien kun je de volgende weergaven activeren. Rondeweergave, AUTOMATISCHE RONDEWEERGAVE en Kaartweergave.

1. Vink het vakje links op het display aan om Weergave 1, Weergave 2, Weergave 3, Weergave 4, Weergave 5 of Weergave 6 te activeren.
  2. Tik op de weergave die je wilt bewerken.
  3. Kies de lay-out voor de weergave. Er zijn meerdere opties voor de lay-out; veeg naar links of naar rechts totdat de gewenste lay-out verschijnt.
  4. Tik op een item dat je wilt wijzigen en kies een nieuw item in de lijst. De inhoud van de lijst verschilt enigszins tussen de diverse lay-outs. De reden daarvoor is, dat sommige items (bijv. grafieken) niet in alle lay-outs passen. In Trainingsweergaven kun je een volledige lijst van beschikbare items vinden.
  5. Als de lay-out gereed is, kun je die bevestigen en teruggaan naar het menu TRAININGSWEERGAVEN door op te tikken.
  6. Herhaal de stappen 1 t/m 5 als je meer trainingsweergaven voor het profiel wilt instellen.
  7. Vink het vakje in het veld Rondeweergave aan om Rondeweergave in te schakelen.
  8. Tik op in het menu TRAININGSWEERGAVEN om je wijzigingen op te slaan.

Hartslagweergave

Kies % (percentage van de maximale hartslag) of hsm (hartslagen per minuut).

Snelheidsweergave

Kies km/u of min/km.

Trainingsgeluiden

Kies Dempen, Zacht, Luid of Zeer luid.

GPS

Schakel de GPS-functie Aan of Uit.

Automatische pauze

Vink het vakje aan om de functie in te schakelen.

Tik op Activeringssnelheid om de snelheid in te stellen waarmee de registratie wordt gepauzeerd.

Automatische ronde

Vink het vakje aan om de functie in te schakelen en stel daarna de Duur of de Afstand van de automatische ronde in.

Bovenste knop legt ronde vast

Schakel de functie Aan of Uit. Als je de functie inschakelt, wordt door het indrukken van de bovenste knop een ronde vastgelegd tijdens het registreren van een sessie.

De functie is standaard ingeschakeld bij Wielrennen, Mountainbiken en Indoorfietsen.

Door de bovenste knop ingedrukt te houden wordt het registreren gepauzeerd.

HF-zones

Limieten voor de hartslagzone weergeven en wijzigen.

Vermogen inst.

In Vermogensinstellingen vind je het volgende.

• Vermogensweergave: kies W (Watt), W/kg (Watt/kg) of FTP % (% van FTP).
  • FTP (W): Stel je FTP-waarde in. Het bereik is 60 tot 600 watt.
  • Vermogen, voortschrijdend gemiddelde: Kies 3, 10 of 30 seconden voortschrijdend gemiddelde van vermogensgegevens of kies Andere instellen om het voortschrijdend gemiddelde op een andere waarde van 1 tot 99 sec. in te stellen.
  • Vermogenszones: limieten voor de vermogenszonde weergeven en wijzigen.