Je bent hier: Functies > Kaarten

Kaarten

Vanaf versie 1.2 begeleidt de V650 je rit met offline kaarten, gebaseerd op de gegevens van OpenStreetMap. De V650 tekent je route tijdens je rit op een kaart en laat je zien waar je op dat moment bent op de kaart.

In Instellingen > Sportprofielen kun je de kaartweergave in- of uitschakelen. Kies het sportprofiel dat je wilt bewerken en kies daarna Trainingsweergaven. Blader in Trainingsweergaven omlaag naar het laatste menuonderdeel (KAARTWEERGAVE), en vink het vakje aan of af om de kaartweergave in of uit te schakelen.

Bovendien kun je een Kaartonderdeel aanwijzen voor een van je trainingsweergaven (Weergave 1, Weergave 2, Weergave 3, Weergave 4, Weergave 5 of Weergave 6). Zo kun je de kaartweergave op verschillende zoomniveaus gebruiken: een dat de wegen gedetailleerd weergeeft en een ander dat meer van de vóór je liggende weg laat zien. Zie Sportprofielinstellingen voor instructies over het aanpassen van de trainingsweergaven.

Standaard is de kaartweergave ingeschakeld bij de volgende sportprofielen. Wielrennen, Mountainbiken en Overig.

Kaartinstellingen

Ga naar Instellingen > Algemene instellingen > Kaarten om je kaartinstellingen te bekijken of te bewerken. Je vindt daar de volgende instellingen.

OFFLINE KAARTGEBIED: definieer het middelpunt van het offline kaartgebied (450 km x 450 km).

• Je kunt door de kaart bladeren door te vegen, inzoomen door te dubbeltikken en uitzoomen door te tikken met twee vingers.
  • Als je het gebied eenmaal gedefinieerd hebt, tik je op DOWNLOADEN.
  • Oude kaarten verwijderen? verschijnt. Door een nieuw offline kaartgebied te kiezen worden eerdere kaarten gewist. Kies DOORGAAN om de keuze van het gebied te bevestigen. De V650 gaat terug naar KAARTINSTELLINGEN.
  • Onder OFFLINE KAARTGEBIED verschijnt Synchronisatie vereist. Als je de V650 de volgende keer via de FlowSync software synchroniseert met de Flow webservice, wordt de nieuwe offline kaart gedownload.

KAARTLAGEN: Kies Topografisch, Fietsroutes en/of Favoriete routes.

In Bladeren door offline kaart kun je een voorbeeld van de gedownloade kaart bekijken voordat je een trainingssessie start. Om de kaart naar het huidige locatie te verplaatsen tik je op de kompasnaald rechtsboven in het scherm. Als je wegbladert van je huidige locatie, verandert de kompasnaald van rood in wit.

Tijdens de training

Als je op de kaart tikt, verschijnt linksboven in het scherm een handpictogram. Je kunt naar de modus bladeren en zoomen gaan door op het handpictogram te tikken of door in de linkerbovenhoek van de kaart te tikken. De rode balk onder- en bovenaan in het scherm geeft samen met het handpictogram aan dat de modus bladeren en zoomen actief is. Je kunt inzoomen door te dubbeltikken of uiteen te knijpen en uitzoomen door met twee vingers te tikken of ineen te knijpen. Door te vegen kun je door de map bladeren. Je kunt de kaart centreren door op de indicator van het kaarttype te tikken. Je verlaat de modus bladeren en zoomen automatisch als je het scherm enkele seconden niet aanraakt of op het handpictogram tikt. Als je de modus bladeren en zoomen verlaat, wordt je locatie op de kaart automatisch gecentreerd.

Je kunt ook de richting van de kaart wijzigen (KOERS BOVEN of NOORDEN BOVEN) door op indicator van het kaarttype te tikken, rechtsboven in het scherm.

KOERS BOVEN: De locatieaanwijzer blijft naar de bovenkant van het scherm wijzen, ongeacht de richting van je koers. Als je een bocht neemt, wijzigt de kaartweergave dienovereenkomstig, zodat de locatieaanwijzer naar de bovenkant van het scherm blijft wijzen. De indicator van het kaarttype KOERS BOVEN rechtsboven in het scherm wijst naar het noorden.

NOORDEN BOVEN: De locatieaanwijzer is gecentreerd. De richting van de locatieaanwijzer draait als je een bocht neemt en wijst alleen naar de bovenkant van het scherm als je naar het noorden gaat.