Je bent hier: Instellingen > Algemene instellingen

Algemene instellingen

Ga naar Instellingen > Algemene instellingen om je algemene instellingen te bekijken en te bewerken. Daar vind je:

• Koppelen
  • Kaarten
  • GPS-tijd gebruiken
  • Tijd
  • Datum
  • Taal
  • Eenheden
  • Pincodevergrendeling
  • Signaallampje
  • Displayverlichting
  • Automatisch uitschakelen
  • Info over V650

Tik om de instelling te openen die je wilt wijzigen en bewerk deze naar wens. Bevestig en ga terug naar het vorige menu door op te tikken.

Bij bepaalde instellingen (bijv. EENHEDEN) tik je op het veld tot de juiste waarde verschijnt.

Koppelen

Als je een nieuwe sensor in gebruik neemt, moet deze bij de V650 worden aangemeld. Dit wordt koppelen genoemd en duurt slechts enkele seconden. Zo wordt gewaarborgd dat je V650 alleen signalen van je eigen sensor ontvangt, waardoor je storingsvrij kunt trainen in een groep.

Nieuw apparaat koppelen: een sensor aan je V650 koppelen. Zie Compatibele sensoren voor meer informatie over het koppelen van specifieke sensoren.

Gekoppelde apparaten: alle apparaten bekijken die je aan je V650 gekoppeld hebt.

De koppeling met een sensor verwijder je als volgt.

1. Ga naar Instellingen > Algemene instellingen > Koppelen > Gekoppelde apparaten.

2. Tik op het apparaat dat je uit de lijst wilt verwijderen en tik op Koppeling verwijderen.

Kaarten

OFFLINE KAARTGEBIED: definieer het middelpunt van het offline kaartgebied (450 km x 450 km).

• Je kunt door de kaart bladeren door te vegen, inzoomen door te dubbeltikken en uitzoomen door te tikken met twee vingers.
  • Als je het gebied eenmaal gedefinieerd hebt, tik je op DOWNLOADEN.
  • Oude kaarten verwijderen? verschijnt. Door een nieuw offline kaartgebied te kiezen worden eerdere kaarten gewist. Kies DOORGAAN om de keuze van het gebied te bevestigen. De V650 gaat terug naar KAARTINSTELLINGEN.
  • Onder OFFLINE KAARTGEBIED verschijnt Synchronisatie vereist. Als je de V650 de volgende keer synchroniseert met de Flow webservice, wordt de nieuwe offline kaart gedownload.

KAARTLAGEN: Kies Topografisch, Fietsroutes en/of Favoriete routes.

In Bladeren door offline kaart kun je een voorbeeld van de gedownloade kaart bekijken voordat je een trainingssessie start. Om de kaart naar het huidige locatie te verplaatsen tik je op de kompasnaald rechtsboven in het scherm. Als je wegbladert van je huidige locatie, verandert de kompasnaald van rood in wit.

GPS-tijd gebruiken

Als je wilt dat de V650 de Coordinated Universal Time (UTC) overneemt van de GPS-satellieten, vink je het vak in het veld GPS-TIJD GEBRUIKEN aan en kies je de voor jou dichtstbijzijnde UTC-tijdzone.

Tijd

Stel de tijd in.

Als je de tijdnotatie wilt wijzigen, tik je op 12u/24u (afbeelding). De op dat moment gekozen notatie wordt in wit afgebeeld. Als je de 12u-notatie kiest, selecteer dan ook VM of NM.

Datum

Stel de datum in.

Taal

Kies: Dansk (Deens), Deutsch (Duits), English (Engels), Español (Spaans), Français (Frans), Italiano (Italiaans), Nederlands, Norsk (Noors), Português (Portugees), Suomi (Fins), Svenska (Zweeds), 日本語 (Japans) of 简体中文 (Vereenvoudigd Chinees).

Eenheden

Kies metrische of Engelse eenheden. Stel de eenheden in voor het meten van gewicht, lengte, afstand en snelheid.

Pincodevergrendeling

Houd je trainingsgegevens veilig door een pincode op je V650 in te stellen. Dat is een handige manier om te zorgen dat alleen jij toegang hebt tot je trainingsgegevens.

Tik op PINCODEVERGRENDELING om de functie in te schakelen. Voer een pincode van vier cijfers in en tik op . Voer de code nogmaals in en tik op om te bevestigen.

Telkens als de V650 wordt ingeschakeld vraagt hij je pincode.

Als je je pincode vergeten bent, kun je de fabrieksinstellingen resetten op je V650. De verbinding van de V650 met je gebruikersaccount en de daarop opgeslagen gegevens worden dan verwijderd.

1. Sluit je V650 aan op de USB-poort van je computer en ga naar de Polar FlowSync software. Met de Polar FlowSync-software kun je je trainingsgegevens overdragen naar de Polar Flow webservice.
  2. Ga naar Instellingen en kies Fabrieksinstellingen resetten.
  3. Ga naar de Polar Flow webservice (flow.polar.com/V650) en herhaal wat je gedaan hebt toen je het product voor het eerst in gebruik hebt genomen.

Led-lampje

De functie van het signaallampje aan de bovenrand van de V650 is de fietsveiligheid optimaliseren in het donker. Het is een slimme functie die je kunt instellen op automatisch inschakelen als het donker wordt en uitschakelen als het licht wordt. Je kunt het lampje ook handmatig bedienen vanaf het vervolgmenu.

Handmatig: Beheer het signaallampje handmatig vanaf het vervolgmenu. De Knippersnelheid* aanpassen door met de schuifknop te slepen.

Automatisch: De V650 schakelt het signaallampje in en uit aan de hand van de lichtomstandigheden. Pas het Activeringsniveau en de Knippersnelheid* aan door met de schuifknop te slepen.

Instellingen signaallampje in vervolgmenu

Tik om het signaallampje in of uit te schakelen.

Tik om de knippermodus in of uit te schakelen.

Tik om het automatisch signaallampje in of uit te schakelen.

Displayverlichting

Handmatig: de verlichting gaat telkens aan als je het scherm aanraakt, op een knop drukt of een melding of een alarm ontvangt. Hij blijft 15 seconden aan en gaat daarna weer uit.

Altijd aan: de verlichting is altijd aan.

Automatisch: de verlichting gaat automatisch aan en uit, afhankelijk van de lichtomstandigheden wanneer je een sessie registreert. In andere modi werkt hij op dezelfde wijze als handmatige verlichting. Je kunt het Activeringsniveau aanpassen door met de schuifknop te slepen.

Automatisch uitschakelen

Kies Aan of Uit. De voeding wordt automatisch uitgeschakeld als je de knoppen of het touchscreen gedurende 15 minuten niet gebruikt hebt (behalve wanneer de V650 trainingssessies registreert of in de pauzemodus staat).

Info over V650

Controleer de apparaat-ID, de firmware-versie en het HW-model van je V650.