Je bent hier: Belangrijke informatie > Zorgen voor je V650

Onderhoud van je V650

Net als met elk ander elektronisch instrument dien je zorgvuldig om te gaan met de Polar V650. Onderstaande aanwijzingen helpen je om te handelen in overeenstemming met de garantievoorwaarden en om nog vele jaren plezier te hebben van dit product.

Polar V650

Houd je trainingsapparaat schoon. Gebruik een vochtig papieren doekje om vuil van het trainingsapparaat te vegen. Voor behoud van de waterdichtheid mag het trainingsapparaat niet met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Dompel het trainingsapparaat niet onder in water. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen.

Sluit de USB-kabel voorzichtig aan, anders kan de USB-poort van het apparaat beschadigd raken.

Controleer na elk gebruik van de USB-poort van het trainingsapparaat visueel of er geen haren, stof of ander vuil op het afdichtende oppervlak van de bodemplaat aanwezig zijn. Veeg eventueel vuil er voorzichtig af. Gebruik voor het reinigen geen scherpe hulpmiddelen of apparaten die krassen op de plastic onderdelen kunnen veroorzaken.

Niet geschikt voor baden en zwemmen. Bestand tegen spatwater en regendruppels. Dompel het trainingsapparaat niet onder in water. Bij gebruik van het trainingsapparaat tijdens heftige neerslag kan er interferentie ontstaan in de GPS-ontvangst.

Hartslagsensor

Zender: maak de zender na elk gebruik los van de band en droog hem af met een zachte handdoek. Reinig de zender zo nodig met een oplossing van water en een zachte zeep. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen (bijv. staalwol of chemische reinigingsmiddelen).

Borstband: spoel de band na elk gebruik af onder stromend water en hang hem op om te drogen. Reinig de band zo nodig met een oplossing van water en een zachte zeep. Gebruik geen hydraterende zeep omdat deze restanten op de band kan achterlaten. Week, strijk, stoom of bleek de band niet. Rek de band niet en vouw de elektroden niet strak om.

Controleer de wasinstructies op het label van de borstband.

Snelheidssensor Bluetooth® Smart en trapfrequentiesensor Bluetooth® Smart

Reinig de sensoren met een oplossing van zachte zeep en water en spoel ze af met schoon water. Voor behoud van de waterdichtheid mogen de sensoren niet met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Dompel de snelheidssensor en de trapfrequentiesensor niet onder water. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen. Vermijd harde schokken voor de sensoren; anders kunnen deze beschadigd raken.

Bewaren

Bewaar het trainingsapparaat en de sensoren op een koele en droge plaats. Bewaar ze niet in een vochtige omgeving, niet-ademend materiaal (een plastic zak of een sporttas), of samen met geleidend materiaal (een natte handdoek). Stel het trainingsapparaat niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Laat hem bijvoorbeeld niet in de auto liggen of op de fietshouder zitten.

Wij raden je aan om de V650 opgeladen te bewaren. De batterij verliest langzaam lading tijdens het bewaren. Als je de V650 meerdere maanden niet gebruikt, wordt aanbevolen hem na enkele maanden op te laden. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Bewaar de (droge) borstband en de zender afzonderlijk van elkaar om de levensduur van de batterij van de hartslagsensor te verlengen. Bewaar de hartslagsensor op een koele en droge plaats. Bewaar de vochtige hartslagsensor niet in niet-ademend materiaal, zoals een sporttas, dit om te voorkomen dat de sluiting oxideert. Stel de hartslagsensor niet langdurig bloot aan direct zonlicht.

Service

Het is raadzaam tijdens de garantieperiode van twee jaar servicewerkzaamheden te laten uitvoeren door een erkend Polar Service Center. De garantie geldt niet voor schade of gevolgschade die veroorzaakt is bij een niet door Polar Electro erkende service. Zie Beperkte internationale Polar-garantie voor meer informatie.

Ga naar www.polar.com/support en landgebonden websites voor contactgegevens en alle adressen van Polar Service Centers.

De gebruikersnaam voor je Polar account is altijd je e-mailadres. Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord zijn van toepassing voor registratie van het Polar product, polarpersonaltrainer.com, het Polar discussieforum en de nieuwsbrief.