Olet täällä: Harjoittelu > Harjoittelu rannesykemittarin kanssa

Harjoittelu rannesykemittarin kanssa

Sykeharjoittelu

Vaikka keho antaa useita subjektiivisia merkkejä toiminnastaan harjoituksen aikana (rasittumisen tunne, hengityksen tiheys, fyysiset tuntemukset), mikään näistä ei ole yhtä luotettava kuin sykkeen mittaus. Menetelmä on objektiivinen, ja siihen vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät, joten sen avulla voit luotettavasti mitata fyysistä tilaasi.

Sykkeen mittaaminen M430:lla

Polar M430:ssa on sisäänrakennettu sykesensori, joka mittaa sykkeen ranteesta. Seuraa sykealueita suoraan laitteesta ja katso ohjeita Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa suunnittelemiisi harjoituksiin.

Jotta rannesyke voidaan mitata tarkasti, M430:n on oltava napakasti ranteessa juuri ranneluun takana (katso oikealla oleva kuva). Laitteen takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, mutta ranneke ei saa olla niin tiukalla, että se haittaa verenkiertoa. M430-laitetta kannattaa pitää muutaman minuutin ajan ennen sykkeen mittauksen aloittamista, jotta syketiedot ovat mahdollisimman tarkat.

Jos ranteen iholla on tatuointeja, vältä anturin asettamista aivan niiden kohdalle, sillä tämä voi estää tarkkojen lukemien saamisen.

Jos kätesi ja ihosi kylmenevät helposti, ne kannattaa ensin lämmittää. Laita veri kiertämään ennen kuin aloitat harjoituksen!

Jos sensorin pitäminen paikallaan ranteessa on haastavaa valitsemassasi lajissa tai jos sensorin lähellä olevissa lihaksissa sekä jänteissä on painetta tai liikettä, suosittelemme kiinnitysvyöllä varustetun Polar-sykesensorin käyttämistä, jotta syke saadaan mitattua paremmin.

Kun tallennat uintiharjoitusta M430-laitteella, vesi saattaa estää ranteesta tehtävän sykkeen mittausta. M430 kerää kuitenkin aktiivisuustietoja ranteen liikkeistä myös uinnin aikana. Huomaa, että kiinnitysvyöllä varustettua Polar-sykesensoria ei voi käyttää M430:n kanssa uinnin aikana, koska Bluetooth ei toimi vedessä.