Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Unen seuranta

Polar Sleep PlusTM

M430 seuraa nukkumistasi, jos käytät laitetta yöllä. Laite havaitsee, kun nukahdat ja heräät, sekä kerää tietoa perusteellista analyysia varten. Analyysi on saatavilla Polar Flow ‑sovelluksessa ja ‑verkkopalvelussa. M430 havaitsee kätesi liikkeet yöllä ja tallentaa kaikki unijakson aikana tapahtuneet keskeytykset. Saat tietää, kuinka paljon nukuit varsinaisesti.

Unitiedot M430:ssa

Näet aktiivisuuden kertymisen Päiväni-kohdassa.
  • Uniaika tarkoittaa ajanjaksoa nukahtamisen ja heräämisen välillä.
  • Varsinainen uni tarkoittaa unessa oltua aikaa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa uniaikaa, josta keskeytykset on vähennetty. Varsinainen uni sisältää vain varsinaisessa unessa vietetyn ajan.
Näet tarkemmat unitiedot, kun avaat uniyhteenvedon painamalla ALOITA-painiketta. M430 näyttää uniaikasi ja varsinaisen unen yhteenvedon alussa. Näet seuraavat tiedot selaamalla niitä YLÖS-/ALAS-painikkeella:

Yhtenäisyys: Unen yhtenäisyys on arvio unen yhtäjaksoisuudesta. Unen yhtenäisyys arvioidaan asteikolla yhdestä viiteen: katkonainen – melko katkonainen – melko yhtenäinen – yhtenäinen – Hyvin yhtenäinen.

Nukahtamisen ja heräämisen ajankohdat.

Palaute: Saat palautetta unesi kestosta ja laadusta. Kestosta annettava palaute perustuu uniaikasi ja unesi tavoiteajan väliseen vertailuun.

Kuinka hyvin nukuit?: Voit arvioida edellisen yön untasi viisiportaisella asteikolla: erittäin huonosti – huonosti – ihan hyvin – hyvin – erittäin hyvin. Kun arvioit unesi, saat pidemmän tekstipalautteen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Flow-sovelluksen ja -verkkopalvelun palautteessa huomioidaan oma arviosi unesi laadusta, ja palautetta mukautetaan arviosi perusteella.

Unitiedot Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa

Unitiedot näkyvät Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa, kun M430 on synkronoitu. Voit tarkastella unesi ajoitusta, määrää ja laatua. Voit asettaa unesi tavoiteajan ja määrittää, kuinka pitkään aiot nukkua öisin. Voit myös arvioida unesi Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Saat palautetta unestasi riippuen unitiedoistasi, unesi tavoiteajasta ja unesi arvioinnista.

Voit tarkastella unitietoja Flow-verkkopalvelun Uni-välilehdellä, joka sijaitsee Päiväkirja-kohdassa. Voit lisätä unitietosi myös Edistyminen-välilehden Aktiivisuusraportit-kohtaan.

Seuraamalla unirytmiäsi huomaat päivittäisen elämän muutosten vaikutukset ja löydät sopivan tasapainon levon, päivittäisen aktiivisuuden ja harjoittelun välillä.

Lue lisää Polar Sleep Plus ‑toiminnosta tästä kattavasta oppaasta.