Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Harjoituskuormitus ja palautuminen

Harjoituskuormitus ja palautuminen

Harjoituskuormitus on kirjallinen palaute yhden harjoituksen rasittavuudesta. Harjoituskuormituksen laskenta perustuu kriittisten energialähteiden kulutukseen (hiilihydraatit ja proteiinit) harjoituksen aikana.

Harjoituskuormitus-toiminnon avulla voit vertailla erityyppisten harjoitusten kuormitusta. Voit esimerkiksi verrata matalatehoisen pyörälenkin ja lyhyen, korkealla intensiteetillä tehtävän juoksuharjoituksen kuormitusta. Harjoitusten välisen tarkan vertailun mahdollistamiseksi olemme muuntaneet Harjoituskuormituksen likimääräiseen palautumistarpeen arviointiin.

Jokaisen harjoituksen jälkeen saat Polar-sovellukseen harjoituksen yhteenvedon, jossa on kuvaus Harjoituskuormituksesta. Näet eri harjoituskuormitustasojen arvioidut palautumistarpeet tästä:

  • Kevyt 0–6 tuntia
  • Kohtalainen 7–12 tuntia
  • Rankka 13–24 tuntia
  • Erittäin rankka 25–48 tuntia
  • Äärimmäinen Yli 48 tuntia

Näet kunkin harjoituksen yksityiskohtaisemman analyysin ja kuormitusta kuvaavan numeroarvon Polar Flow -verkkopalvelusta.

Palautumisen tila perustuu viimeisimpien kahdeksan päivän kumulatiiviseen harjoituskuormitukseen, päivittäiseen aktiivisuuteen ja lepoon. Viimeisimpiä harjoituksia ja viimeaikaista aktiivisuutta painotetaan enemmän kuin aiempia, joten ne vaikuttavat palautumisesi tilaan eniten. Aktiivisuuttasi muulloin kuin harjoitusten aikana seurataan sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeitä. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja epäsäännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet, kun et harjoittele. Kun huomioit sekä päivittäisen aktiivisuutesi että harjoituskuormituksesi, saat kuvan palautumisesi todellisesta tilasta. Palautumisen tilan jatkuva tarkkailu auttaa havaitsemaan omat rajat, välttämään liiallista ja liian vähäistä harjoittelua sekä mukauttamaan harjoituksen intensiteettiä ja kestoa päivittäisten ja viikoittaisten tavoitteiden mukaan.