Olet täällä: Harjoittelu > Harjoituksen aloittaminen

Harjoituksen aloittaminen

1. Laita M430 ranteeseesi ja kiristä ranneke.
  2. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ajannäyttötilassa.

Voit muuttaa lajiprofiilin asetuksia ennen harjoituksen aloittamista (harjoituksen aloitustilassa). Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna. Palaa harjoituksen aloitustilaan painamalla TAKAISIN-painiketta.

3. Selaa lajiprofiileja YLÖS-/ALAS-painikkeilla. Voit lisätä M430-laitteeseen lisää lajiprofiileja Polar Flow ‑mobiilisovelluksessa tai Flow-verkkopalvelussa. Voit myös määrittää lajiprofiilien lajikohtaisia asetuksia, kuten räätälöityjä harjoitusnäkymiä.
  4. Varmista harjoitustietojen tarkkuus pysymällä harjoituksen aloitustilassa, kunnes M430 löytää sykesensorisi ja GPS-satelliittisignaalit.

Syke: Kun M430 on löytänyt sykesensorin signaalin, sykkeesi esitetään näytössä.

Kun käytät M430-laitteeseen yhdistettyä Polar-sykesensoria, M430 mittaa sykkeesi sensorilla automaattisesti harjoitusten aikana. Sykemerkinnän Bluetooth-kuvake tarkoittaa, että M430 käyttää liitettyä sensoria sykkeen mittaamiseen.

GPS: GPS-kuvakkeen vieressä näkyvä prosenttiarvo osoittaa, milloin GPS on valmis. Kun arvo on 100 %, näyttöön tulee OK ja voit aloittaa.

Laite löytää GPS-satelliittisignaalit parhaiten ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. GPS toimii parhaiten, kun pidät M430-laitetta ranteessasi näyttö ylöspäin. Pidä laite vaakasuorassa asennossa edessäsi irti rintakehästäsi. Pidä käsivartesi paikallaan kohotettuna rintakehän yläpuolelle etsinnän aikana. Pysy paikallasi samassa asennossa, kunnes M430 löytää satelliittisignaalit.

GPS-satelliittien paikannus onnistuu nopeasti avustetun GPS:n (A-GPS:n) avulla. A-GPS-datatiedosto päivitetään automaattisesti M430-laitteeseen, kun synkronoit laitteen Flow-verkkopalvelun kanssa FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla. Jos A-GPS-datatiedosto on vanhentunut tai et ole vielä synkronoinut M430-laitetta, nykyisen sijainnin määrittämiseen saattaa kulua enemmän aikaa. Katso lisätietoja kohdasta Avustettu GPS (A-GPS).

M430:n GPS-antennin sijainnin vuoksi laitetta ei kannata pitää ranteessa siten, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.

5. Kun M430 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Katso Harjoittelun aikana ‑kohdasta lisätietoja M430:n toiminnoista, jotka ovat käytettävissä harjoittelun aikana.

Suunnitellun harjoituksen aloittaminen

Voit suunnitella harjoituksiasi ja luoda yksityiskohtaisia harjoitustavoitteita Polar Flow ‑sovelluksessa tai Polar Flow ‑verkkopalvelussa ja synkronoida tiedot M430-laitteeseen.

Kuluvalle päivälle suunnitellun harjoituksen aloittaminen:

1. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ajannäyttötilassa. Suunnitellut harjoitukset näkyvät luettelossa ensimmäisenä.
  2. Valitse tavoite ja paina ALOITA-painiketta. Mahdolliset harjoitukseen lisäämäsi muistiinpanot näytetään.
  3. Palaa harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ja valitse haluamasi lajiprofiili.
  4. Kun M430 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

M430 ohjaa sinua tavoitteen saavuttamisessa harjoituksen aikana. Lisätietoja on kohdassa Harjoittelun aikana.

Voit myös aloittaa kuluvalle päivälle suunnitellun harjoituksen kohdasta Päiväni ja Päiväkirja. Voit suorittaa halutessasi myös toiselle päivälle suunnitellun tavoitteen. Valitse päivä kohdasta Päiväkirja ja aloita päivälle suunniteltu harjoitus. Jos olet lisännyt harjoitustavoitteen kohtaan Suosikit, voit aloittaa harjoituksen myös kohdasta Suosikit.

Harjoituksen aloittaminen intervalliajastimella

Voit määrittää intervalliharjoittelua ja palautumisvaiheita varten joko yhden toistuvan ajastimen tai kaksi vuorottelevaa ajastinta, jotka perustuvat aikaan ja/tai matkaan.

1. Aloita siirtymällä kohtaan Ajastimet > Intervalliajastin. Luo uudet ajastimet valitsemalla Aseta ajastimet.
  2. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva: Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja paina ALOITA-painiketta. Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja paina ALOITA-painiketta.
  3. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Jos haluat asettaa toisen ajastimen, valitse Kyllä ja toista vaihe 2.
  4. Kun olet valmis, valitse Aloita X,XX km / XX:XX ja siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta. Valitse sitten haluamasi lajiprofiili.
  5. Kun M430 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Voit käynnistää intervalliajastimen myös harjoituksen aikana, esimerkiksi alkulämmittelyn jälkeen. Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna ja valitse Intervalliajastin.

Harjoituksen aloittaminen lopetusajan arviointia käyttäen

Jos määrität harjoituksen aikana kuljettavan matkan, M430 arvioi harjoituksen päättymisajan nopeutesi perusteella.

1. Aloita siirtymällä kohtaan Ajastimet > Lopetusajan arviointi.
  2. Määritä tavoitematka siirtymällä kohtaan Aseta matka ja valitse 5,00 km, 10,00 km, Puolimaraton, Maraton tai Aseta muu matka. Paina ALOITA-painiketta. Jos valitset Aseta muu matka, aseta matka ja paina ALOITA-painiketta. Arvioidaan lopetusaika XX,XX km matkalle tulee näyttöön.
  3. Valitse Aloita X,XX km ja siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta. Valitse sitten haluamasi lajiprofiili.
  4. Kun M430 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Voit käynnistää lopetusajan arvioinnin myös harjoituksen aikana, esimerkiksi alkulämmittelyn jälkeen. Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna ja valitse Lopetusajan arviointi.