Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Aktiivisuuden seuranta 24/7

Aktiivisuuden seuranta 24/7

M430 seuraa aktiivisuuttasi laitteen sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeet. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi säännöllisen harjoittelun ohella. Pidä M430-laitetta ei-dominoivan kätesi ranteessa, jotta aktiivisuuden seurannan tulokset ovat mahdollisimman tarkkoja.

Aktiivisuustavoite

Saat henkilökohtaisen päivittäisen aktiivisuustavoitteen M430:n asetusten määrittämisen yhteydessä, ja M430 ohjaa sinua tavoitteen saavuttamisessa joka päivä. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka näet Polar Flow -sovelluksesta tai Polar Flow -verkkopalvelusta.

Jos haluat muuttaa tavoitettasi, avaa Flow-sovellus, napauta nimeäsi/profiilikuvaasi valikkonäkymässä ja pyyhkäise näyttöä alaspäin, jotta näet päivittäisen aktiivisuustavoitteesi. Tai siirry osoitteeseen flow.polar.com ja kirjaudu sisään Polar-tiliisi. Napsauta sitten nimeäsi > Asetukset > Päivittäinen aktiivisuustavoite. Valitse tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi parhaiten kuvaava aktiivisuustaso kolmesta vaihtoehdosta. Valinta-alueen alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen aktiivisuustavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuen, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen tarvittava aktiivisuusaika riippuu valitusta tasosta ja aktiivisuuden intensiteetistä. Voit saavuttaa tavoitteesi nopeammin tehokkaamman aktiivisuuden avulla tai pitää yllä hieman rauhallisempaa tahtia pidempään päivän mittaan. Myös ikä ja sukupuoli vaikuttavat aktiivisuustavoitteen saavuttamisen edellyttämään intensiteettiin. Mitä nuorempi olet, sitä intensiivisempää aktiivisuutesi on oltava.

Aktiivisuustiedot M430:ssa

Näet aktiivisuuden kertymisen Päiväni-kohdassa.
Päivittäistä aktiivisuustavoitetta havainnollistetaan ympyrällä, joka täyttyy aktiivisuuden aikana.
Näet päivittäin kertyneen aktiivisuuden lisätiedot, kun avaat Päiväni-valikon painamalla ALOITA-painiketta. M430 näyttää seuraavat tiedot:
  • Päivittäinen aktiivisuus: Prosenttiosuus päivittäisestä aktiivisuustavoitteesta, jonka olet saavuttanut.
  • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elintoimintojen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) kuluttamat kalorit.
  • Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, jonka jälkeen ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
Katso lisätiedot painamalla uudelleen ALOITA-painiketta ja lue ohjeita päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen painamalla YLÖS-/ALAS-painikkeita:
  • Aktiivinen aika: Aktiivinen aika kertoo terveyttäsi edistävien kehon liikkeiden kumulatiivisen ajan.
  • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elintoimintojen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) kuluttamat kalorit.
  • Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, jonka jälkeen ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Jäljellä: M430 ilmoittaa vaihtoehtoisia tapoja päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen. Se kertoo aktiivisuuden tarvittavan määrän alhaisella, keskitasoisella ja korkealla intensiteetillä. Tavoitteita on yksi, mutta sen voi saavuttaa monella eri tavalla. Päivittäinen aktiivisuustavoite voidaan saavuttaa alhaisen, keskitason tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. M430:ssa ”jalkeilla” tarkoittaa alhaista intensiteettiä, ”kävely” keskitason intensiteettiä ja ”hölkkä” korkeaa intensiteettiä. Flow-verkkopalvelussa on lisää esimerkkejä alhaisen, keskitason ja korkean intensiteetin aktiviteeteista, joista voit valita itsellesi sopivimman tavan tavoitteen saavuttamiseen.

Jos valitset kellotauluksi vaihtoehdon ”Jumbo” (oletuskellotaulu) tai ”Aktiivisuus”, näet päivittäisen aktiivisuustavoitteesi kertymisen aikanäytössä. Jumbo-kellotaulu täyttyy sitä mukaa kuin lähestyt päivittäistä aktiivisuustavoitettasi. Aktiivisuus-kellotaulussa päivämäärän ja kellonajan ympärillä oleva ympyrä osoittaa päivittäisen aktiivisuustavoitteesi kertymisen. Ympyrä täyttyy sitä mukaa kuin olet aktiivinen. Voit vaihtaa kellotaulua pitämällä YLÖS-painiketta painettuna.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niinä päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. M430 huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi. Muistutukset auttavat sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi 55 minuutin ajan, saat aktiivisuusmuistutuksen: Näytössä näkyy ilmoitus Aika lähteä liikkeelle! ja saat pienen värinähälytyksen. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Viesti poistuu, kun lähdet liikkeelle tai painat kumpaa tahansa painiketta. Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Se näkyy Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa synkronoinnin jälkeen. Flow-sovellus ja Flow-verkkopalvelu näyttävät kaikki saamasi passiivisuusleimat. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Flow-sovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi liikkeellä ollessasi sekä synkronoida tiedot langattomasti M430:sta Flow-verkkopalveluun. Flow-verkkopalvelusta saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi. Aktiivisuusraporttien (näet ne EDISTYMINEN-välilehdessä) avulla on helppo seurata päivittäisen aktiivisuutesi kehitystä pitkällä aikavälillä. Voit valita, haluatko nähdä päivä-, viikko- vai kuukausikohtaiset raportit.