Olet täällä: Ominaisuudet > Polar M430 käyttöohje | Avustettu-GPS (A-GPS)

Avustettu GPS (A-GPS)

M430:ssa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus, joka mittaa nopeutta ja matkaa tarkasti ulkolajeissa. Lisäksi se tallentaa reittisi, jonka näet harjoituksen jälkeen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa.

M430 käyttää avustettua GPS (A-GPS) ‑palvelua satelliittien nopeaan etsintään. A-GPS-tietojen avulla M430 löytää GPS-satelliittien ennakoidut sijainnit ja tietää, mistä satelliitteja kannattaa etsiä. M430 löytää satelliittien signaalit muutamassa sekunnissa myös hankalissa olosuhteissa.

A-GPS-tiedot päivittyvät kerran päivässä. Uusin A-GPS-datatiedosto päivitetään automaattisesti M430-laitteeseen, kun laite synkronoidaan Flow-verkkopalvelun kanssa FlowSync-ohjelmalla. Jos synkronoit M430:n Flow-verkkopalvelun kanssa Flow-sovelluksen avulla, A-GPS-datatiedosto päivitetään kerran viikossa.

A-GPS:n voimassaolo

A-GPS-tiedosto on voimassa enintään 13 päivää. Paikannustarkkuus on suhteellisen hyvä kolmena ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen se heikkenee asteittain seuraavien päivien kuluessa. Säännöllinen päivittäminen auttaa varmistamaan hyvän paikannustarkkuuden.

Voit tarkistaa A-GPS-tiedoston voimassaolon M430-laitteestasi. Siirry M430:ssa kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Tietoja tuotteesta > A-GPS päättyy. Jos datatiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla M430-laitteesi Flow-verkkopalveluun FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla.

Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä.

GPS-toiminnot

M430:ssa on seuraavat GPS-ominaisuudet:

• Korkeus, nousu ja lasku: reaaliaikainen korkeudenmittaus sekä nousu ja lasku metreinä tai jalkoina.
  • Matka: tarkat matkatiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Nopeus/vauhti: tarkat nopeus-/vauhtitiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Running Index: M430:n Running Index -arvo perustuu juoksulenkin aikana mitattuun sykkeeseen ja nopeuteen. Se antaa tietoa sekä aerobisesta kunnostasi että juoksutapasi tehokkuudesta.
  • Takaisin alkuun: Ohjaa sinut takaisin aloituspisteeseesi lyhintä mahdollista reittiä ja näyttää etäisyytesi aloituspisteestä. Nyt voit tutustua uusiin reitteihin turvallisesti, sillä saat aloituspisteesi suunnan selville yhden painikkeen painalluksella.
  • Virransäästötila: Pidentää M430:n akun kestoa pitkien harjoitusten aikana. GPS-tiedot tallennetaan 60 sekunnin välein. Tavallista pidempi tallennusväli mahdollistaa pidemmän tallennusajan. Kun virransäästötila on päällä, automaattista keskeytystä ei voi käyttää. Voit käyttää Running Index ‑toimintoa vain, jos sinulla on juoksusensori.

GPS toimii parhaiten, kun pidät M430:aa ranteessasi näyttö ylöspäin. M430:n GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.