Nalazite se ovdje: Važne informacije > Njega vašeg M400

Njega vašeg M400

Poput drugih elektroničkih uređaja, Polar M400 treba održavati čistim i pažljivo koristiti. Sljedeće upute pomoći će vam da ispunite jamstvene obveze, održavate uređaj u vrhunskom stanju i izbjegnete probleme s punjenjem ili sinkronizacijom.

M400

USB kabel mora se priključivati pažljivo da ne bi došlo do oštećenja USB priključka na uređaju.

USB priključak uređaja mora biti uvijek čist kako bi se osiguralo punjenje i sinkroniziranje bez problema.

Ne zaboravite da smo na najnovijoj verziji uređaja M400 uklonili gumeni poklopac s USB priključka. To smo učinili zato da se USB priključak može lakše i bolje osušiti. Ove smjernice za održavanje mogu se koristiti za novi model M400 bez gumenog poklopca kao i za prethodni model s gumenim poklopcem.

Održavajte čistoću USB priključka kako biste učinkovito zaštitili M400 od oksidiranja i ostalih mogućih oštećenja nastalih djelovanjem slane vode (npr. znoja ili morske vode) i prljavštine. Tako ćete osigurati punjenje i sinkroniziranje bez problema.

Najbolji način održavanja čistoće USB priključka je da ga nakon svakog vježbanja isperete na sljedeći način.

  1. Skinite gumeni poklopac s USB priključka.

  2. Isperite USB priključak mlakom vodom iz vodovodne mreže. USB priključak otporan je na vodu i možete ga ispirati tekućom vodom i pritom neće doći do oštećivanja elektroničkih dijelova.

  3. Nakon ispiranja ostavite poklopac neko vrijeme otvorenim kako bi se USB priključak osušio. Nemojte puniti uređaj M400 ako je USB priključak mokar ili natopljen znojem.

Prije korištenja USB priključka, uvjerite se da na brtvenoj površini nema vlage, dlaka, prašine ili prljavštine. Obrišite prljavštinu. Čačkalicom uklonite kosu, prašinu ili drugu prljavštinu iz šupljine priključka. Nemojte koristiti oštre alate prilikom čišćenja kako ne bi nastale ogrebotine.

Uređaj možete prati otopinom blagog sapuna i vode u mlazu tekuće vode. Nemojte koristiti alkohol ili drugi abrazivni materijal poput čelične vune ili kemijskih sredstava za čišćenje. Ako uređaj ne nosite 24/7, obrišite s njega svaku vlagu prije spremanja.

Uređaj ne ostavljajte na ekstremnoj hladnoći (ispod –10 °C/14 °F) ili vrućini (iznad 50 °C/120 °F) ili na izravnom sunčevom svjetlu.

Senzor brzine otkucaja srca

Priključak: Odvojite konektor sa vrpce nakon svake uporabe i osušite konektor mekanim ručnikom. Očistite konektor u otopini blagog sapuna i vode. Nikada ne koristite alkohol ili drugi abrazivni materijal (npr. čeličnu vunu ili kemijska sredstva za čišćenje).

Remen: Isperite remen pod mlazom tekuće vode nakon svake uporabe i ostavite ga da se osuši. Nježno očistite remen u otopini blagog sapuna i vode. Ne koristite hidratantne sapune jer oni mogu ostaviti ostatke na remenu. Nemojte namakati, glačati, kemijski čistiti ili izbjeljivati remen. Nemojte razvlačiti remen ili oštro savijati područje elektroda.

Pogledajte upute za pranje na naljepnici remena.

Čuvanje

M400: Uređaj za vježbanje čuvajte na hladnom i suhom mjestu. Ne držite ga u vlažnom okruženju, neprozračnom materijalu (plastičnoj vreći ili sportskoj torbi) niti s vodljivim materijalom (mokar ručnik). Ne izlažite uređaj za vježbanje izravnoj sunčevoj svjetlosti duže razdoblje npr. ne ostavljajte ga u automobilu ili na biciklu. Preporučujemo da uređaj za vježbanje pohranite djelomično ili potpuno napunjen. Baterija se polako troši kada je pohranjena. Planirate li pohraniti uređaj za vježbanje na nekoliko mjeseci, preporučujemo vam da ga nadopunite nakon nekoliko mjeseci. Tako ćete produžiti radni vijek baterije.

Senzor brzine otkucaja srca: Konektor i remen senzora otkucaja srca pohranite zasebno kako biste maksimalno povećali radni vijek baterije. Senzor brzine otkucaja srca čuvajte na hladnom i suhom mjestu. Za sprječavanje brze oksidacije ne pohranjujte mokar senzor brzine otkucaja srca u neprozračnom materijalu kao što je sportska torba. Ne izlažite senzor brzine otkucaja srca izravnoj sunčevoj svjetlosti duže razdoblje.

Senzor koraka Bluetooth® Smart

Očistite senzor koraka u otopini blagog sapuna i vode pa ga isperite čistom vodom. Kako ne bi izgubio svojstvo vodootpornosti, senzor ne perite uređajem za pranje pod tlakom. Ne uranjajte senzor koraka u vodu. Ne koristite alkohol ili bilo koje abrazivne materijale poput čelične vune ili kemijskih sredstava za čišćenje. Ne udarajte senzor koraka, jer tako možete oštetiti njegovu jedinicu.

Servis

Tijekom prve dvije godine jamstvenog razdoblja, preporučamo da servis obavite u ovlaštenom Polar servisnom centru. Jamstvo ne obuhvaća štetu ili posljedičnu štetu prouzročenu u servisu koji nije ovlašten od tvrtke Polar Electro. Dodatne informacije pronaći ćete u ograničenom međunarodnom jamstvu Polar.

Za kontakt informacije i sve adrese servisnog centra Polar posjetite www.polar.com/support i internetske stranice za vašu zemlju.

Korisničko ime za vaš Polar račun je uvijek adresa vaše e-pošte. Isto korisničko ime i lozinka vrijede za registraciju Polar proizvoda, internetsku uslugu Polar Flow i aplikaciju, Polarov forum za raspravljanje i prijavu na bilten.