Nalazite se ovdje: Prvi koraci > Podešavanje uređaja M400

Podešavanje uređaja M400

Postavljanje obavite na internetskoj usluzi Polar Flow. Tamo odjednom možete unijeti sve tjelesne podatke potrebne za precizne podatke o vježbanju. Osim toga, možete odabrati i jezik i dohvatiti najnoviji firmver za M400. Za postavljanje na internetskoj usluzi Flow potrebno vam je računalo i veza s internetom.

Ako ne možete odmah doći do računala s pristupom internetu, započnite na uređaju. Imajte na umu da uređaj sadrži samo dio postavki. Važno je da kasnije izvršite podešavanje na internetskoj usluzi Polar Flow kako biste mogli uživati u svim značajkama uređaja M400.

M400 se isporučuje u načinu pohrane. On će se aktivirati ako ga priključite u računalo ili USB punjač. Ako je baterija potpuno prazna, trebat će nekoliko minuta da se pojavi animacija punjenja.

Postavljanje na internetskoj usluzi Polar Flow.

 1. Idite na flow.polar.com/start i preuzmite softver Polar FlowSync koji vam je potreban za povezivanje uređaja M400 s internetskom uslugom Flow.
 2. Otvorite instalacijski paket i pratite upute na zaslonu za instalaciju softver.
 3. Po završetku instalacije, FlowSync će se automatski otvoriti i zatražiti da priključite Polar uređaj.
 4. Priključite M400 u USB priključak računala pomoću USB kabela. M400 će se pokrenuti i početi puniti. Omogućite računalu da instalira USB upravljačke programe ako vas to zatraži.
 5. U internetskom pregledniku automatski će se otvoriti internetska usluga Flow. Izradite Polar račun ili se prijavite ako ga već imate. Precizno unesite svoje tjelesne postavke jer one imaju utjecaj na izračun utroška kalorija i na ostale značajke Pametnog vježbanja.
 6. Započnite sinkronizaciju klikom na Done (Gotovo), nakon čega će se postavke sinkronizirati između uređaja M400 i usluge. Status softvera FlowSync promijenit će se u dovršen nakon završetka sinkronizacije.

Jezici koje možete odabrati na internetskoj usluzi Polar Flow:Dansk (Danski), Deutsch (Njemački), English (Engleski), Español (Španjolski), Français (Francuski), Italiano (Talijanski), 日本語 (Japanski), Nederlands (Nizozemski), Norsk (Norveški), Polski (Poljski), Português (Portugalski), 简体中文 (pojednostavljeni Kineski), Русский (Ruski), Suomi (Finski) ISvenska (Švedski).

Postavljanje s uređaja

Priključite M400 u USB priključak na računalu ili u USB punjač pomoću kabela koji je isporučen u kutiji. Prikazuje se Choose language (Odaberite jezik). Pritisnite gumb POČETAK i odaberite English (engleski). Uređaj M400 isporučuje se samo na engleskom jeziku, ali ostale jezike možete dodati kasnije prilikom postavljanja na internetskoj usluzi Polar Flow.

Postavite sljedeće podatke pa potvrdite svaki izbor pomoću gumba Početak. Ako se s bilo kojeg mjesta želite vratiti i promijeniti određenu postavku, pritišćite gumb za natrag sve dok ne dođete do postavke koju želite promijeniti.

 1. Time format (Format vremena): Odaberite 12 h ili 24 h. Za 12 h odaberite AM ili PM. Zatim postavite lokalno vrijeme.
 2. Date (Datum): Unesite trenutni datum.
 3. Units (Jedinice): Odaberite metričke (kg, cm) ili imperijalne (lb, ft) jedinice.
 4. Weight (Težina): Unesite vašu težinu.
 5. Height (Visina): Unesite vašu visinu.
 6. Date of birth (Datum rođenja): Unesite datum rođenja.
 7. Sex (Spol): Odaberite Male (Muški) ili Female (Ženski).
 8. Training background (Učestalost vježbanja): Occasional (0-1 h/week) (Povremeno (0-1 h tjedno)), Regular (1-3 h/week) (Redovito (1-3 h tjedno)), Frequent (3-5 h/week) (Često (3-5 h tjedno)), Heavy (5-8 h/week) (Snažno (5-8 h tjedno)), Semi-Pro (8-12 h/week) (Poluprofesionalno (8-12 h tjedno)), Pro (12+ h/week) (Profesionalno (12+ sati tjedno)). Dodatne informacije o učestalosti vježbanja pronaći ćete u Physical Settings (Tjelesne postavke).
 9. Ready to go! (Spremni ste za početak!) se prikazuje kada završite s podešavanjem postavki, nakon čega će M400 prijeći na vremenski prikaz.