Je bent hier: Aan de slag > Je M200 configureren

Je M200 configureren

Je nieuwe M200 is in de opslagmodus en hij ontwaakt als je hem aansluit op een USB-lader om hem op te laden of op een computer om hem te configureren. We raden je aan om de batterij op te laden voordat je de M200 in gebruik neemt. Als de batterij volledig leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het opladen begint. Zie Batterijen voor gedetailleerde informatie over het opladen van de batterij, de gebruiksduur en meldingen over een bijna lege batterij.

Een optie kiezen voor configuratie: via een compatibel mobiel apparaat of een computer

Je kunt kiezen hoe je je M200 wilt configureren: draadloos via een compatibel mobiel apparaat of met een computer. Voor beide methoden heb je een internetverbinding nodig.

• Configuratie via een mobiel apparaat is handig als je geen computer met USB-poort hebt, maar duurt mogelijk wel langer.
  • Configuratie via een computer is sneller en je kunt je M200 tegelijkertijd opladen, maar je hebt wel een computer nodig.

Optie A: Configureren met een mobiel apparaat en de Polar Flow app

De Polar M200 maakt via Bluetooth® Smart draadloos verbinding met de Polar Flow mobiele app. Vergeet dus niet Bluetooth in te schakelen op je mobiele apparaat.

Controleer de met Polar Flow app compatibele apparaten op support.polar.com.

1. Maak de polsband los zoals beschreven in het hoofdstuk Polsband.
  2. Sluit de M200 aan op een USB-poort met voeding of een USB-lader om ervoor te zorgen dat je M200 voldoende opgeladen is tijdens de mobiele configuratie. Gebruik een wisselstroomadapter die is gemerkt met "output 5VDC" en minimaal 500 mA levert. Zorg er ook voor dat je de M200 op de juiste wijze aansluit, d.w.z. de vier pennen van de USB-connector van de M200 moeten naar de vier pennen van de USB-poort van de computer wijzen of naar de USB-voedingsadapter. Het ontwaken van je M200 kan enkele minuten duren voordat de animatie van het laadproces start.

Zorg vóór het laden dat er geen vocht, haren, stof of vuil op de USB-connector van de M200 aanwezig is. Veeg eventueel vuil of vocht er voorzichtig af.

3. Ga op je mobiele apparaat naar de App Store of Google Play en zoek en download de Polar Flow app.
  4. Open de Flow app op je mobiele apparaat. De app herkent je nieuwe M200 als hij in de buurt is en vraagt je om het koppelen te starten. Accepteer het koppelingsverzoek en voer op de Flow app de Bluetooth-koppelingscode in die op het display van de M200 wordt weergegeven.

Zorg dat je M200 is ingeschakeld om je M200 en de Flow app te kunnen verbinden.
  5. Maak vervolgens een Polar account of meld je aan als je al een Polar account hebt. De app helpt je door het aanmelden en configureren. Tik op Opslaan en synchroniseren wanneer je alle instellingen hebt bepaald. Je gepersonaliseerde instellingen worden nu naar je M200 gesynchroniseerd.

Voor de meest nauwkeurige en persoonlijke activiteits- en trainingsgegevens is het belangrijk dat je de instellingen nauwkeurig invult. Als er een update voor de firmware van je M200 beschikbaar is, adviseren wij je die tijdens de configuratie te installeren. Het voltooien kan tot twintig minuten in beslag nemen.
  6. Zodra de synchronisatie voltooid is, verschijnt de tijdweergave op het display van je M200.

Als de configuratie is voltooid, kun je beginnen. Veel plezier!

Optie B: Configureren met je computer

1. Ga naar flow.polar.com/start en installeer de FlowSync software om je M200 te configureren.
  2. Maak de polsband los zoals beschreven in het hoofdstuk Polsband.
  3. Sluit je M200 vervolgens met de meegeleverde USB-kabel aan op je computer om hem tijdens de configuratie op te laden. Zorg dat je de M200 op de juiste wijze aansluit (zie bovenstaande afbeelding). Voorkom dat de USB-connector van de M200 verbogen wordt, als je de M200 rechtstreeks op de USB-poort van een computer aansluit. Het kan enkele minuten duren voordat je M200 ontwaakt. Laat je computer alle aanbevolen USB-stuurprogramma's installeren.

Zorg vóór het laden dat er geen vocht, haren, stof of vuil op de USB-connector van de M200 aanwezig is. Veeg eventueel vuil of vocht er voorzichtig af.

4. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account. De webservice helpt je bij het aanmelden en configureren.

Het is belangrijk dat je de fysieke gegevens nauwkeurig invult wanneer je je aanmeldt voor de webservice, zodat de activiteits- en trainingsgegevens zo nauwkeurig en persoonlijk mogelijk zijn. Tijdens het aanmelden kun je kiezen welke taal je wilt gebruiken op je M200. Als er een update voor de firmware van je M200 beschikbaar is, adviseren wij je die tijdens de configuratie te installeren. Het voltooien kan tot tien minuten in beslag nemen.

Als de configuratie is voltooid, kun je beginnen. Veel plezier!