Je bent hier: Belangrijke informatie > Batterij

Batterij

Polar moedigt je aan om aan het einde van de levensduur van het product de mogelijke effecten van afval op het milieu en de gezondheid te minimaliseren door je te houden aan de plaatselijke regelgeving voor afvalverwerking en, waar mogelijk, gebruik te maken van gescheiden inzameling van elektronische apparaten. Werp dit product niet weg als gewoon huisvuil.

Batterij M200 opladen

De M200 heeft een interne oplaadbare batterij. Oplaadbare batterijen kunnen een beperkt aantal keren worden opgeladen. Je kunt de batterij ruim 300 keer opladen en ontladen voordat de capaciteit merkbaar terugloopt. Het aantal oplaadcycli is ook afhankelijk van de gebruiksomstandigheden.

Laad de batterij niet op bij temperaturen onder 0 °C of boven 40 °C, of als de USB-poort vochtig is.

Je kunt de batterij via een stopcontact opladen. Gebruik bij het opladen via een stopcontact een USB-voedingsadapter (niet meegeleverd bij het product). Gebruik je een USB-voedingsadapter? Zorg dan dat je adapter is gemarkeerd met “output 5Vdc” en dat de adapter minimaal 500 mA levert. Gebruik alleen een USB-voedingsadapter met het juiste veiligheidskeurmerk (gemarkeerd met "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" of “CE”).

Laad Polar producten niet op met een oplader van 9 volt, anders kunnen ze beschadigd raken.

Zorg er ook voor dat je de M200 op de juiste wijze aansluit, d.w.z. de vier pennen van de USB-connector van de M200 moeten naar de vier pennen van de USB-voedingsadapter wijzen.

Je kunt de M200 opladen door hem op je computer aan te sluiten. Je kunt hem tegelijkertijd laten synchroniseren met FlowSync.

1. Maak het apparaat los van de polsband.
  2. Sluit je M200 vervolgens met de meegeleverde USB-kabel aan op je computer. Zorg dat je de M200 op de juiste wijze aansluit (zie beneden afbeelding). Voorkom dat de USB-connector van de M200 verbogen wordt, als je de M200 rechtstreeks op de USB-poort van een computer aansluit. Als de batterij volledig leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het opladen begint. Het kan enkele minuten duren voordat je M200 ontwaakt. Laat je computer alle aanbevolen USB-stuurprogramma's installeren.

Zorg vóór het laden dat er geen vocht, haren, stof of vuil op de USB-connector van de M200 aanwezig is. Veeg eventueel vuil of vocht er voorzichtig af.

3. Na de synchronisatie zie je op het display een animatie van een batterijpictogram dat wordt opgeladen.
  4. Wanneer het batterijpictogram vol is, is de M200 volledig opgeladen.

Laat de batterij niet langdurig leeg en houd hem niet altijd volledig opgeladen, want dat kan de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Gebruiksduur batterij

De gebruiksduur van de batterij is

• tot 6 dagen bij 24/7 activiteitsmeting en 1 uur/dag training met GPS en optische hartslagmeting en zonder Smart notifications.
  • tot 6 uur training met GPS en optische hartslag of
  • tot 40 uur training met optische hartslag of
  • tot 30 dagen bij 24/7 activiteitsmeting zonder Smart notifications.

De gebruiksduur is afhankelijk van veel factoren, zoals de temperatuur van de omgeving waarin je de M200 gebruikt, de functies die je gebruikt, hoe vaak het scherm is ingeschakeld en de batterijleeftijd. De gebruiksduur neemt merkbaar af bij temperaturen onder nul. Als je de M200 onder je jas draagt, blijft hij warmer en neemt de gebruiksduur toe.

Melding Batterij bijna leeg

Batterij bijna leeg

De batterij is bijna leeg. Het is raadzaam de M200 op te laden.

Opladen

De batterij is niet voldoende opgeladen om een trainingssessie te kunnen registreren. Je kunt pas een nieuwe trainingssessie starten nadat je de M200 hebt opgeladen.