Je bent hier: Training > Training met ingebouwde hartslagmeter

Training met ingebouwde hartslagmeter

Training met hartslag

Hoewel er vele subjectieve aanwijzingen zijn voor de wijze waarop je lichaam zich tijdens training gedraagt (inspanning, ademhalingssnelheid, fysieke gevoelens), is er geen enkele zo betrouwbaar als de hartslag. Deze is objectief en wordt zowel door interne als externe factoren beïnvloed, hetgeen betekent dat je een betrouwbare maat hebt van je lichamelijke toestand.

Hartslag meten met je M200.

Je Polar M200 heeft een ingebouwde hartslagsensor die je hartslag meet bij je pols. Volg je hartslagzones direct op je apparaat en ontvang begeleiding voor trainingssessies die je hebt gepland in de Flow app of webservice.

Voor nauwkeurige hartslaggegevens moet je M200 nauw om je pols sluiten, net achter het polsgewricht (zie de afbeelding rechts). De sensor aan de achterzijde moet voortdurend contact maken met je huid, maar de polsband mag niet zo strak zitten dat de doorbloeding wordt belemmerd.

Als je een tatoeage op je pols hebt, moet je ervoor zorgen dat de sensor daar niet precies bovenop ligt, anders zijn de metingen mogelijk niet nauwkeurig.

Als je snel koude handen hebt, is het een goed idee je huid eerst warm te maken. Laat je bloed stromen voordat je aan je sessie begint!

Bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van de sensor, raden we aan een Polar Bluetooth Smart hartslagsensor met een borstband te gebruiken zodat je hartslag nauwkeuriger kan worden gemeten.

Als je je M200 tijdens het zwemmen gebruikt, meet de Polar app je activiteitsgegevens ook tijdens het zwemmen aan de hand van je polsbewegingen. In onze tests vonden we echter, dat de hartslagmeting met ingebouwde hartslagmeter niet optimaal werkt in water. We kunnen daarom de hartslagmeting met ingebouwde hartslagmeter niet aanbevelen voor zwemmen.