Je bent hier: Belangrijke informatie > Onderhoud van je M200

Onderhoud van je M200

Net als met elk ander elektronisch apparaat dien je zorgvuldig om te gaan met de Polar M200. Onderstaande aanwijzingen helpen je om te handelen in overeenstemming met de garantievoorwaarden, zodat je nog vele jaren plezier kunt hebben van dit product.

Laad het apparaat niet op wanneer de USB-connector vochtig is. Laat de USB-connector drogen of droog hem vóór het opladen af met een zachte handdoek. Zo zorg je voor probleemloos opladen en synchroniseren.

Houd je trainingsapparaat schoon.

• Wij adviseren om het apparaat en de polsband na elke trainingssessie onder stromend water te wassen met een oplossing van zachte zeep en water. Trek het apparaat uit de polsband en was beide afzonderlijk. Droog ze af met een zachte handdoek.

Het is belangrijk dat je het apparaat en de polsband wast als je ze hebt gedragen in een chloorhoudend zwembad.

• Als je het apparaat niet 24/7 draagt, veeg dan al het vocht af voordat je het opbergt. Berg het niet op in niet-ademend materiaal of in een vochtige omgeving zoals een plastic tas of sporttas.
  • Droog het zo nodig af met een zachte handdoek. Gebruik een vochtig papieren doekje om vuil van het trainingsapparaat te vegen. Voor behoud van de waterdichtheid mag het trainingsapparaat niet met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen.
  • Controleer bij het aansluiten van de M200 op een computer of er geen vocht, haren, stof of ander vuil op de USB-connector van de M200 zit. Veeg eventueel vuil of vocht er voorzichtig af. Gebruik geen scherpe hulpmiddelen voor het reinigen om krassen te voorkomen.

De bedrijfstemperatuur ligt tussen 0 °C en +50 °C. Je kunt het trainingsapparaat ook in kouder weer dragen als hij op je arm zit, omdat je huid het apparaat verwarmt. Neem evenwel de temperatuurgrenzen in acht als je hem aan het stuur van een fiets hangt.

Bewaren

Bewaar je trainingsapparaat op een koele en droge plaats. Bewaar het niet in een vochtige omgeving, in niet-ademend materiaal (een plastic zak of een sporttas), of samen met geleidend materiaal (een natte handdoek). Stel het trainingsapparaat niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Laat het bijvoorbeeld niet in de auto liggen of op de fietshouder zitten.

Aanbevolen wordt om het trainingsapparaat gedeeltelijk of volledig opgeladen te bewaren. De batterij verliest langzaam lading tijdens het bewaren. Als je het trainingsapparaat meerdere maanden niet gebruikt, wordt aanbevolen het na enkele maanden op te laden. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Service

Het is raadzaam tijdens de garantieperiode van twee jaar servicewerkzaamheden te laten uitvoeren door een erkend Polar Service Center. De garantie geldt niet voor schade of gevolgschade die veroorzaakt is bij een niet door Polar Electro erkende service. Zie Beperkte internationale garantie van Polar voor meer informatie.

Ga naar support.polar.com en landgebonden websites voor contactgegevens en alle adressen van Polar Service Centers.