Je bent hier: Training > Tijdens de training

Tijdens de training

Door de trainingsweergaven bladeren

Tijdens de training kun je met de RECHTERknop door de trainingsweergaven bladeren. De beschikbare trainingsweergaven en getoonde gegevens hangen af van de door jou gekozen sport. In de Polar Flow webservice kun je specifieke instellingen voor elk sportprofiel definiëren, zoals speciaal gemaakte trainingsweergaven. Zie Sportprofielen in de Flow webservice voor meer informatie.

Bijvoorbeeld, de standaard trainingsweergaven in het sportprofiel voor hardlopen geeft de volgende gegevens weer.De duur van je trainingssessie tot dusver.
Je huidige hartslag.Je huidige snelheid/tempo.
De tot dusver afgelegde afstand.De duur van je trainingssessie tot dusver.
De duur van de huidige ronde.Hoe dicht je huidige snelheid ligt bij die van het wereldrecord voor de marathon.

Training met een snel doel

Als je in de Flow webservice een snel trainingsdoel hebt gemaakt op basis van duur, afstand of calorieën en je dit doel hebt gesynchroniseerd naar je M200, beschik je over de volgende weergave als eerste trainingsdoel.

Hoeveel tijd, kilometers/mijlen of calorieën je nog te gaan hebt om je doel te bereiken.
Hoeveel van je doel je voltooid hebt als percentages.

Als je op weg bent je doel te bereiken, verschijnen stippen rond het display die je voortgang visualiseren. De getallen rond het display geven het percentage aan.

Training met een gefaseerd trainingsdoel

Als je in de Flow webservice een gefaseerd trainingsdoel gemaakt en naar je M200 gesynchroniseerd hebt, krijg je de volgende weergave als de standaard eerste trainingsweergave.Je huidige hartslag.
Countdown timer voor de fase.

Als je je gefaseerde trainingsdoel uitvoert, geven de stippen rond het display je hartslagzone aan.

Hartslagzones

Samen met de getallen rond het display visualiseren de stippen de hartslagzone waarin je traint. Een knipperende stip geeft aan of je dichter bij de vorige of de volgende hartslagzone bent.

In het voorbeeld rechts train je in hartslagzone 2, welke 60% – 69% van de maximale hartslag is. De knipperende stip toont dat je dicht bij 70% van het maximum zit.

Functies tijdens training

Ronde markeren

Markeer een ronde door de RECHTERknop ingedrukt te houden.

Fase wijzigen tijdens een gefaseerde sessie

Als je bij het maken van het gefaseerde doel handmatige fasewijziging hebt gekozen, druk je op de RECHTERknop om naar de volgende fase te gaan nadat de fase beëindigd is.

Display verlichting

Tijdens het trainen wordt het display verlicht wanneer je met je pols draait om het display te bekijken.

Berichten

Als je buiten de geplande hartslagzones traint, meldt je M200 dat met een trilling.