Az M600 hordása

A sportra optimizált okosórája beépített pulzusmérővel rendelkezik, amely a csuklón keresztül méri a pulzusát. A pulzus pontos mérése érdekében a karkötőnek szorosan kell illeszkednie a csuklóra, közvetlenül a csuklócsont mögött, a kijelzővel felfelé. Az érzékelőnek a bőréhez kell érnie, a csuklópánt azonban nem lehet túl szoros, nehogy elszorítsa a véráramlást.

Ha nem edz, a csuklópántot nem kell olyan szorosan viselnie, kicsit kiengedheti, mintha ahogy egy általános órát visel. Azonban edzés előtt ne felejtse el meghúzni, hogy pontos pulzusadatokat kapjon. Ha a csuklója bőrén tetoválások vannak, ne helyezze az érzékelőt közvetlenül rájuk, mivel ez akadályozhatja a pontos mérést.

Javasoljuk, hogy melegítse fel az érzékelő alatt található bőrt, ha a keze és a bőre könnyen kihűl. Az edzés megkezdése előtt serkentse a vérkeringést!

Olyan sportoknál, ahol nagyobb kihívást jelent az érzékelőt egyhelyben tartani a csuklón, vagy ahol nyomás vagy mozgás keletkezik az érzékelő körül található izmokban vagy ínakban, javasoljuk a pulzusmérő mellkaspánttal történő használatát a pontosabb mérési adatok érdekében. További információért tekintse meg a A Polar alkalmazás párosítása pulzusmérővel részt.

Bár számos szubjektív érzés alapján értékelheti, hogyan reagál a teste az edzésre (érezhető erőkifejtés, légzés ritmusa, fizikai érzetek), egyik sem olyan megbízható, mint a pulzusmérés. Ez objektív, valamint külső és belső tényezők is hatással vannak rá — amit azt jelenti, hogy megbízható méréseket fog biztosítani a fizikai állapotáról.