Ön itt van: Polar funkciók > Polar Smart Coaching funkciók > 24/7 Aktivitás-követés

24/7 Aktivitás-követés

Az M600-asán található Polar alkalmazás követi az aktivitását egy 3D-s gyorsulásmérő segítségével, amely rögzíti az Ön csuklómozdulatait. Elemzi mozdulataid gyakoriságát, intenzitását és szabályosságát a fizikai paraméterekkel együtt, lehetővé téve ezzel, hogy az edzésekkel együtt lásd, mennyire voltál aktív az edzésen kívüli órákban. Az aktivitásának a pontosabb követése érdekében javasoljuk, hogy a nem domináns kezén viselje az M600-at.

Az aktivitás követés funkció folyamatosan aktív. Látni fogja az aktivitási előrehaladását a kezdőoldalon, ha Polar karóra számlapot használ az M600-asán.


Aktivitási cél

A Polar alkalmazás minden nap segít az aktivitási cél elérésében. Az aktivitási cél a személyes adatain és aktivitási szintjén alapszik, melyeket a Polar Flow webes szolgáltatás Napi Aktivitási Cél beállításaiban talál. Jelentkezzen be a webes szolgáltatásba, kattintson a nevére/profilképére a jobb felső sarokban és válassza ki a Napi tevékenységi cél-fület a beállításokban.

A napi aktivitási célnál három aktivitási szintből ki tudja választani azt, amelyik legjobban illik egy átlagos napjába vagy tevékenységeihez. A választási felület alatt láthatod, mennyire kell aktívnak lenned a napi aktivitási cél teljesítéséhez az adott szinten. Ha például irodai dolgozó vagy, és a napod nagy részét ülve töltöd, körülbelül négy órás alacsony intenzitású tevékenység várható el egy átlagos napon. A munka közben sokat álló és mozgó emberek számára az elvárások is magasabbak.


Tevékenységi adatok

A Polar alkalmazás folyamatosan rögzíti az előrehaladását amit a napi cél eléréséhez tett. A My Day (mai nap) menüpontban található aktivitási sávban vagy a Polar karóra számlapon ellenőrizheti az aktivitási előrehaladását.


A Polar Activity óralapon a dátum és idő körül látható kör, illetve az alattuk látható százalékos érték mutatja a napi aktivitási cél teljesítését. A kör kék fénnyel töltődik fel edzés közben.


A Polar Jumbo óralapon az egész óralap kék fénnyel töltődik fel, ahogy közeledik a napi cél teljesítéséhez.


A Polar Combo óra lapjának bal oldali kiegészítő adatok menüben a Polar > Activity lehetőség kiválasztásával láthatja a napi aktivitás mértékét, ahogy az óra lapjának pereme feltelik színnel. A színt tetszőlegesen átállíthatja, ha az óra lapján tartja az ujját, majd a Stílusok lehetőséget választja. Itt megtekintheti a napi aktivitási cél előrehaladásának százalékát az óra lapjának bal alsó sarkában.

A My day (én napom) menüben megtekintheti a részletes, összegzett napi aktivitását, és tanácsokat kaphat a napi célok teljesítéséhez.


  • Steps (lépések): Az eddig megtett lépések száma. A testmozgás mennyisége és típusa rögzítésre kerül, és átváltódik egy becsült lépésszámmá
  • Distance (távolság) Az eddig megtett távolság. A távolságot a magasság és a megtett lépések alapján számítja ki a készülék.
  • Calories (kalóriák): Megmutatja, mennyi kalóriát égettél el az edzés során, az aktivitást és a BMR-t (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).

Gyorsan elérheti az aktivitási kijelzőt a kezdőoldalról, ha a Polar Jumbo-t állította be a karóra számlapjának. Egyszerűen csak koppintson a világoskék aktivitás ikonra.

Ha szeretné megtekinteni, hogy mennyi van még hátra a napi aktivitási céljából, koppintson az aktivitási adatok megtekintése lehetőségre, amikor az aktivitási adatok megtekintése képernyő van megnyitva.

Több aktivitási lehetőséget is kap, attól függően, hogy az alacsony, közepes, vagy magas intenzitású tevékenységeket választotta. A javaslatok között az ’up’ (fel) az alacsony intenzitású, a ’walking’ (séta) a közepes intenzitású, a ’jogging’ (kocogás) pedig a magas intenzitású tevékenységeket jelöli. A praktikus tanácsok, például ’50 minutes walking’ (50 perc séta) vagy ’20 minutes jogging’ (20 perc kocogás) segítségével eldöntheti, hogyan szeretné teljesíteni a napi célt.

További példákat alacsony, közepes, és magas intenzitású gyakorlatokra a Polar Flow alkalmazásban és a Polar Flow webes szolgáltatásban olvashat.

Ha a Polar óralapot használja, a napi cél elérését a készülék rezgéssel jelzi.


Inaktivitási figyelmeztetés

Közismert tény, hogy a fizikai aktivitás jelentős tényezője az egészséges életnek. A fizikai aktivitáshoz az is fontos, hogy kerüld a hosszas ülést. Ha túl hosszú ideig ül egyhuzamban, az rontja az egészségét azokon a napokon is, amikor edz és eleget mozog. A Polar alkalmazás érzékeli, ha túl sokáig marad tétlen a napja folyamán, és segít megszakítani a hosszú ideje tartó ülést, elkerülve annak káros hatásait.

Ha már 55 perce ül, inaktivitási értesítést kap a napi aktivitási célhoz beállított aktivitási szinttől függetlenül: A készüléken rezgés kíséretében az It’s time to move! (Ideje mozogni!) üzenet jelenik meg. Állj fel, és találd ki, hogyan legyél aktív. Tegyél egy rövid sétát, nyújtózz, vagy végezz egyéb könnyű aktivitást. Az üzenet eltűnik, amint mozogni kezd, vagy megnyomja az egyik gombot.

Ha nem kezd el mozogni egy inaktivitási bélyeget fog kapni. Az inaktivitási bélyeget a Polar alkalmazás My day (mai nap) menüjében láthatja a napi aktivitási adatok alatt. Továbbá, a Polar Flow alkalmazásban és a webes szolgáltatásban megtekintheti, hogy hány inaktivitási bélyeget kapott az adott napokon. Így ellenőrizheted napi rutinondat, és változtathatsz azon az aktívabb élet érdekében.

Az inaktivitási riasztások vagy bélyegek nem befolyásolják a napi aktivitási célja felé történő előrehaladását.


Alvással kapcsolatos információ a Flow webes felületen és a Flow alkalmazásban

További információért az M600 készüléken, a Polar alkalmazásban megjelenő alvással kapcsolatos adatokról lásd: Polar Sleep Plus.

A 24/7 aktivitásméréssel rendelkező Polar-eszközök a csukló mozgása alapján utomatikusan észlelik, hogy mikor alszik el, mikor alszik és mikor ébred. Figyelik a mozgást az éjszaka során, hogy nyomonkövessék az teljes éjszakai alvás megszakításait és megmondják, hogy valójában mennyi időt töltött alvással. Az alvás észlelése a nem domináns kéz mozgásának digitális 3D-s gyorsulásmérő-érzékelüővel törtánő rögzítésén alapszik.

Az alvás nyomon követésével rálátást kaphat azalvásmitáira és láthatja, hogy hol kell javítania vagy módosítania. Az éjszaka és az éjszakai átlagok összehasonlításával illetve a minták kiértékelésével megfigyelheti, hogy mi olyat csinál a nap során, ami hatással lehet az alvására. A Polar Flow fiókjában található heti öszegzések segítségével kiértékelheti, hogy mennyire rendszeres az Ön alvás-kelés mintája.

Mit mér a Polar Sleep PlusTM – Az alváskövetés fő összetevői

  • Alvásidő: Az Alvási idő mutatja meg az eltelt időt az elalvás és felébredés ideje között. A Polar-eszköz figyeli a teste mozgását és képes észlelni, hogy mikor alszik el és mikor kel fel. Észleli továbbá az alvás teljes alvásidő alatt történő megszakításait is.
  • Tényleges alvás Az Aktuális alvás mutatja meg az alvással töltött időt az elalvás és a felébredés ideje között. Pontosabban, ez az alvásidő, a megszakítások idejét levonva. Az aktuális alvásidőben csak a valóban alvással töltött idő szerepel. Az aktuális alvásidő százalékban [%] és időtartamban [óra:perc] is megadható.
  • Megszakítások A normál éjszakai alvás során számos rövidebb-hosszabb megszakítás van, amikor felébred az alvásból. Az, hogy emlékszik-e ezekre a megszakításokra vagy sem, az azok hosszától függ. A rövidebbekre általában nem emlékszünk. A hosszabbakra, például ha azért keünk fel, hogy egy pohár vizet igyunk, általában emlékszünk.
  • Alvás folytonossága: Az alvás folytonossága azt írja le, hogy mennyire volt folytonos az alvása. Az alvás folytonosságát egy 1-től 5-ig terjedő skálán ábrázolják, ahol az 5 a nagyon folytonos alvást jelöli. Minél alacsonyabb az érték, annál töredezettebb volt az alvása. A jó éjszakai alvás megszakítások nélküli hosszú alvási szakaszokból áll és nem tartalmaz gyakori megszakításokat.
  • Önértékelés: Az objektív alvási adatok megjelenítésén kívül a Flow szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy saját maga értékelje a napi alvását. Egy öt fokozatú skálán értékelheti, hogy hogyan aludt a múlt éjszaka: nagyon rosszul - rosszul - átlagosan - jól - nagyon jól. A kérdés megválaszolásávak egy hosszabb szöveges visszajelzést kap az alvás időtartamáról és minőségéről.

Aktivitással kapcsolatos adatok a Polar Flow alkalmazás és a webes szolgáltatásban

A Polar Flow mobil alkalmazással követheti és elemezheti aktivitási adatait menet közben és szinkronizálhatja adatait vezeték nélkül a Polar alkalmazásból a Polar Flow webes szolgáltatásba. A webes szolgáltatás adja a legrészletesebb betekintést az aktivitási információiba.