Ön itt van: Fontos információk > Óvintézkedések

Óvintézkedések

A Polar M600 a pulzusszám mérésére és az aktivitás követésére alkalmas. Más célokat nem szolgál.

A Polar edző eszköz nem használható professzionális, vagy ipari pontosságot igénylő környezeti mérésekhez.

Javasoljuk, hogy a koszos csuklópánt okozta bőrproblémák elkerülése érdekében időnként mossa meg a csuklópántot.

Interferencia

Az egységet érintő elektromágneses interferencia

Az elektromos eszközök közelében zavar jelentkezhet. Ezenkívül a WLAN bázisállomások közelében is jelentkezhet interferencia. A hibás mérési eredmények és a nem megfelelő viselkedés elkerülése érdekében kerülje az ilyen zavarforrásokat.

Az edzőberendezés elektromos komponensei, például LED kijelzők, motorok, és elektromos fékek, a jelek interferenciáját okozhatják.

Ha a training device (edző eszköz) még mindig nem működik, a edzőberendezés valamelyik részegysége elektromos szempontból túl zajos lehet a vezeték nélküli pulzusszám méréshez. További információkért keresse fel a support.polar.com oldalt.

Kockázatok minimalizálása edzéskor

Az edzés bizonyos kockázatokkal járhat. Egy rendszeres edzésprogram elkezdése előtt célszerű válaszolni az alábbi, egészségi állapotára vonatkozó kérdésekre. Ha ezen kérdések bármelyikére igennel válaszol, az edzésprogram elkezdése előtt kérjen tanácsot egy szakorvostól.

  • Az elmúlt 5 évben fizikailag inaktív volt?
  • Magas a vérnyomása, vagy a vérkoleszterin szintje?
  • Szed valamilyen vérnyomás-, vagy szívgyógyszert?
  • Voltak légzési problémái?
  • Észlelt magán bármilyen betegségre utaló tünetet?
  • Felépülőben van egy súlyos betegségből, vagy orvosi kezelés alatt áll?
  • Pacemakere vagy más, beültetett elektronikus eszköze van?
  • Dohányzik?
  • Terhes?

Ne felejtse, hogy az edzési intenzitás, a szívproblémák kezelésére szedett gyógyszerek, a vérnyomás, pszichológiai állapotok, asztma, légzés, stb., mellett egyes energia italok, alkohol és a nikotin is hatással lehet a pulzusszámra.

Fontos, hogy figyeljünk és megfelelően reagáljunk testünk által adott jelekre az edzés során. Ha edzés közben váratlan fájdalmat, vagy túlzott fáradtságot érez, akkor ajánlott befejezni, vagy kisebb intenzitással folytatni az edzést.

Megjegyzés! Ha szívritmusszabályozója, defibrillátora, vagy egyéb beültetett elekronikus eszköze van, az nem zárja ki a Polar edzőkomputerek használatát. Elméletben nem léphet fel interferencia a Polar termékek és a szívritmusszabályozó között. A gyakorlatban nincsenek arra vonatkozó jelentések, hogy valaki tapasztalt-e ilyen interferenciát. Azonban hivatalos garanciát nem adhatunk ki a termék valamennyi pacemakerével vagy egyéb beültetett készülékekkel, pl. defibrillátorok, kapcsolatos alkalmasságával kapcsolatosan az elérhető készülékek széles választékából adódóan. Ha nem biztos abban, hogy biztonsággal használhatja-e a terméket, vagy ha a Polar termékek használata során szokatlan tüneteket észlel, forduljon orvoshoz, vagy lépjen kapcsolatba a beültetett elektromos eszköz gyártójával.

Ha allergiás bármelyik, a bőrével érintkező anyagra, vagy ha úgy gondolja, hogy a termék használata váltja ki az allergiás reakciót, kérjük ellenőrizze a Technical Specification (műszaki előírásban) felsorolt anyagokat. A pulzusmérő bőrre gyakorolt hatásának elkerülése érdekében vegyen alá egy pólót, de nedvesítse be a pólót az elektródák alatt a hibátlan működéshez.

A nedvesség és a nagyfokú kopás együttes hatására a pulzus érzékelő felületéről lepereghet a szín, amely megfoghatja a ruhákat is. Ha parfümöt, napolajat/naptejet vagy rovarriasztót használ a bőrén, akkor meg kell győződnie róla, hogy az edző eszköze vagy a pulzusmérője ne érintkezzen az adott bőrfelülettel. Kérjük, kerülje az olyan színes ruhákkal történő edzést, amelyek beszínezhetik az edző eszközt (legfőképpen a világos színű edző készülékekkel).

Figyelemelterelés

Az okosóra használata autóvezetés, biciklizés, futás vagy gyaloglás közben elterelheti az Ön figyelmét a környezetéről amely veszélyes szituációkhoz vezethet. Ajánljuk, hogy kerülje az M600 készülék alkalmazását olyan körülmények között, ahol az kockáztathatja az Ön biztonságát. Vegye figyelembe az elektromos eszközök használatát, pl. vezetés közben, korlátozó helyi törvénykezéseket és előírásokat.