Ön itt van: Polar funkciók > Úszási eredmények (úszómedencében)

Úszási eredmények (úszómedencében)

Ez a funkció segít elemezni az úszóedzéseit, és nyomon követni hosszú távú fejlődését. Az eredmények között szerepel a leúszott távolság, a tempó, csapásszám, illetve az úszási stílus. Emellet az SWOLF pontszám segítségével fejlesztheti úszási technikáját.

A pontosabb információk érdekében állítsa be, melyik kezén viseli az M600 készüléket. Ezt a Polar Flow alkalmazás Devices (eszközök) > Polar M600 menüjében, vagy a Polar Flow webes szolgáltatásban a név/profilkép > Products (termékek) > Polar M600 > Settings (beállítások) menüben állíthatja be.

Az úszási eredmények az úszás és úszómedence sport profilokban érhetők el. Az úszási eredmények funkció használatához az M600 Polar alkalmazásának legalább 2.0 verziójúnak kell lennie.


Úszási stílusok

Az M600 készülék felismeri az Ön úszási stílusát, amely alapján pontos eredményeket és összesítő számadatokat számít ki.

Az M600 által felismert úszási stílusok:

 • Szabad stílus
 • Hátúszás
 • Mellúszás
 • Pillangó

Tempó és távolság

A készülék a medence mérete alapján számítja ki a tempót és távolságot. Ezért a pontos eredmény érdekében győződjön meg róla, hogy helyesen állította be a medence hosszát. Az M600 érzékeli, amikor megfordul a medence végén, és ez alapján számítja ki a pontos tempót és távolságot.


Csapások

Az M600 jelzi, hány csapást hajt végre percenként vagy hosszanként. Ez az információ segít többet megtudni az úszási technikájáról, ritmusáról és időzítéséről.


Swolf

Az SWOLF (úszás és golf) egy közvetett teljesítmén-értékelési módszer. Az SWOLF pontszám az eltelt idő és az egy hossz leúszásához szükséges csapások számából tevődik össze. Ha például egy hossz leúszása 30 másodpercbe és 10 csapásba telik, az SWOLF pontszám 40. Minél alacsonyabb az SWOLF pontszáma egy adott távolságon és úszási stílusban, annál hatékonyabb a technikája.

Az SWOLF pontszám egyénenként erősen változó, ezért nem érdemes összehasonlítani mások pontszámaival. Célja, hogy segítsen fejleszteni saját, egyéni úszási technikáját, és a lehető leghatékonyabban kihasználni az egyes úszási stílusokat.


A medencehossz beállítása

Fontos, hogy helyesen állítsa be a medence hosszát, mivel ez befolyásolja a tempó, távolság, és csapásszám kiszámítását, illetve az SWOLF pontszámot. Az alapértelmezett értékek 25 méter, 50 méter, és 25 yard, de ha szükséges, manuálisan is megadhatja a hosszt. A minimális beállítható hossz 20 méter/yard.

A medencehossz értékét a konfigurációs módban állíthatja be, az M600 sport profil listáján az Úszás vagy Medence profil alatt. Az érték beállításához kövesse azalábbi utasításokat.

A medencehossz beállításához

 1. Görgessen le az M600 sport profil listájában, amíg meg nem találja az Úszás vagy Medence profilt.
 2. Koppintson a medence ikonra a sport ikon mellett.
 3. Koppintson az egyik alapértelmezett medencehosszra. Ha egyéni medencehosszt szeretne megadni, koppintons a Customize (testreszabás) lehetőségre. Az egyéni medencehossz 50 és 250 méter/yard között állítható. Koppintással válassza ki a kívánt hosszt. A mértékegység módosításához koppintosn a Pool length (m/yd) (medencehossz (m/yd) lehetőségre a lista tetején, majd koppintson a kívánt mértékegyégre.

További sport profilok hozzáadásáról részletesebben lásd a Polar súgót.


Úszóedzés indítása

 1. A Polar alkalmazás megnyitásához nyomja meg az M600-as elülső gombját.
 2. A sport profilok listájának megnyitásához koppintson a Training (edzés) lehetőségre. vagy nyomja meg az elülső gombot.
 3. Görgessen le az M600 sport profil listájában, amíg meg nem találja a Swimming (úszás) vagy Poolw swimming (úszómedence) profilt.
 4. Ellenőrizze a medencehosszt (a kijelzőn látható).
 5. Nyomja meg az elülső gombot az edzés rögzítésének indításához.

A Polar Flow mobil alkalmazásban vagy a Polar Flow webes szolgáltatásban beállíthatja, mely adatok jelenjenek meg az edzési nézetekben az M600 készüléken.

Az edzés után megtekintheti a részletes értékelést a Polar Flow alkalmazásban vagy a Polar Flow webes szolgáltatásban.