Ön itt van: Edzés a Polar készülékkel > Az edzés megtervezése

Az edzés megtervezése

Megtervezheti az edzéseit és személyes edzési célokat hozhat létre a Polar Flow alkalmazás vagy a Polar Flow webes szolgáltatás segítségével. Ne felejtse, hogy használat előtt az edzési célokat szinkronizálni kell a Polar alkalmazással. További információkért, lásd: syncing (szinkronizálás). A Polar alkalmazás segíteni fog elérni az edzésre kitűzött céljait.

 • Quick Target (gyors cél): Állítsa be a Duration (időtartam), Distance (távolság) vagy Calorie (kalória) cél értékeket. Kiválaszthatja például, hogy 500 kalóriát szeretne elégetni, 10 km-t szeretne futni, vagy 30 percig szeretne úszni.
 • Phased Target (szakaszos cél): Az edzési időt szakaszokra is oszthatja, és mindegyik szakaszhoz külön adhat meg időtartamot és intenzitást. Ez például, létrehoz egy intervallum edzést, és megfelelő bemelegítési és levezetési fázisokat ad hozzá.
 • Kedvencek: Hozzon létre egy célt, és adja hozzá a Favorites (kedvenceihez), hogy bármikor könnyedén újra elérhesse amikor meg kívánja ismételni.

Edzési cél létrehozása a Polar Flow alkalmazás segítségével

 1. Nyissa meg a Polar Flow alkalmazást, majd a Training (edzés) naptárat.
 2. Koppintson a plusz ikonra a jobb felső sarokban.

Quick Target (gyors cél)

 1. Válassza ki a listából az Add quick target (gyors cél hozzáadása) lehetőséget.
 2. Válasszon a Distance (távolság), Duration (időtartam) vagy Calories (kalória) célok közül.
 3. Adjon meg egy sportot (nem kötelező), majd töltse ki a Target name (cél neve), Date (dátum), Time (idő) és Notes (megjegyzések) (nem kötelező) mezőket. Adja meg a Distance (távolság), Duration (időtartam) vagy Calories (kalória) értékét a cél típusának megfelelően.
 4. Koppintson a Create target (cél létrehozása) lehetőségre, hogy hozzáadja a célt az Edzési naptárhoz.

Phased target (szakaszos cél)

Időszakos típusú szakaszos edzési célt csak a Polar Flow alkalmazásban hozhat létre. Más típusú szakaszos célokat a Polar Flow webes szolgáltatásban is létrehozhat.

 1. Válassza ki az Add phased target (szakaszos cél hozzáadása) lehetőséget a listából.
 2. Adjon meg egy sportot (nem kötelező), majd töltse ki a Target name (cél neve), Date (dátum), Time (idő) és Notes (megjegyzések) (nem kötelező) mezőket. A csúszka segítségével kapcsolja be vagy ki a Start phases automatically (szakaszok automatikus indítása) lehetőséget.
 3. Az edzési cél egyes szakaszainak szerkesztéséhez pöccintsen jobbról balra:
 • Warm-up (bemelegítés): Állítsa be a szakaszt Duration (időtartam) vagy Distance (távolság) szerint, és adja meg a kívánt értéket.
 • Interval (intervallum): Adja meg a Number of intervals (intervallumok száma) beállítást, majd válassza ki, hogy a Work (edzés) és Rest (pihenés) szakasz(ok)at a Duration (időtartam) vagy Distance (távolság) alapján akarja beállítani, és adja meg a kívánt értékeket.
 • Cool-down (levezetés): Állítsa be a szakaszt Duration (időtartam) vagy Distance (távolság) szerint, és adja meg a kívánt értéket.
 1. Koppintson a Create target (cél létrehozása) lehetőségre, hogy hozzáadja a célt az Edzési naptárhoz.

Edzési cél létrehozása a Polar Flow webes szolgáltatás segítségével

 1. Válassza a Diary (naplót), majd kattintson az Add > Training target (hozzáadás > edzési cél) lehetőségre.
 2. Az Add training target (edzési cél hozzáadása) nézetben, válassza a Quick Targets (gyors cél), vagy Phased (szakaszos) lehetőséget.

Quick Target (gyors cél)

 1. Válassza ki a Duration (időtartam), Distance (távolság) vagy Calorie (kalória) lehetőséget.
 2. Válassza a Sport (sportot), írja be a Target name (cél nevét) (maximum 45 karakter), a Date (dátumot) és a Time (időt), valamint bármilyen Notes (megjegyzést) (opcionális) amit hozzá szeretne adni.
 3. Adja meg a Duration (időtartam), Distance (távolság) vagy Calorie (kalória) cél értékét.
 4. Kattintson az Add to favorites (hozzáadás a kedvencekhez), ha hozzá akarja adni a célt a Favorites (kedvencek) menühöz.
 5. Kattintson a Save (mentés) lehetőségre a cél a Diary (naplóhoz) való hozzáadásához.

Phased target (szakaszos cél)

 1. Válassza a Phased (szakaszos) lehetőséget
 2. Válassza a Sport (sportot), írja be a Target name (cél nevét) (maximum 45 karakter), a Date (dátumot) és a Time (időt), valamint bármilyen Notes (megjegyzést) (opcionális) amit hozzá szeretne adni.
 3. Az Create new (új létrehozása) vagy aUse template (sablon használata) lehetőség mellett is dönthet.
 4. Adjon hozzá szakaszokat a céljához. Kattintson az Duration (időtartam) lehetőségre, új, időtartamon alapuló szakaszt létrehozásához. Adjon meg Name (nevet) és Duration (időtartamot) minden egyes szakasznak, Manual (kézi) vagy Automatic (automatikus) szakaszindítást, és Select intensity (intenzitást is kiválaszthat).
 5. Kattintson az Add to favorites (hozzáadás a kedvencekhez), ha hozzá akarja adni a célt a Favorites (kedvencek) menühöz.
 6. Kattintson a Save (mentés) lehetőségre a cél a Diary (naplóhoz) való hozzáadásához.

Kedvencek

Ha létrehozott egy célt, és hozzáadta azt a kedvenceihez, használhatja azt ütemezett célként:

 1. A Diary (Napló) kattintson az +Add (+Hozzáadás) lehetőségre annál a napnál, ahol egy kedvencet szeretne napi célnak használni.
 2. Kattintson a Favorite target (Kedvenc cél) lehetőségre a kedvencek listájának megnyitásához.
 3. Kattintson a használni kívánt kedvenc célra.
 4. A kedvenc cél hozzáadódik a naplóhoz az adott napi célként. Az edzési cél alapértelmezett időpontja 18.00/d.u. 6. Ha módosítani szeretné az edzési cél részleteit, kattintson a célra a Diary (Napló) menüben, és állítsa át a kívánt paramétereket. Kattintson a Save (Mentés) gombra a módosítások mentéséhez.

Ha egy meglévő kedvencet szeretne sablonként használni egy edzési célhoz, tegye a következőket:

 1. Válassza a Diary (naplót), majd kattintson az Add > Training target (hozzáadás > edzési cél) lehetőségre.
 2. Az Add training target (edzési cél hozáadása) nézetben a Choose from favorites (választás a kedvencekből) lehetőség alatt láthatja a kedvenc edzési céljai listáját.
 3. Kattintson a sablonként használni kívánt kedvenc célra.
 4. Módosítsa a kedvenc célt igényei szerint. Ha ebben a nézetben szerkeszti a célt, az nem befolyásolja az eredeti kedvencet.
 5. Adja meg a Date (dátum) és Time (idő) beállításokat.
 6. Kattintson az Add to diary (hozzáadás a naplóhoz) lehetőségre, hogy hozzáadja a célját a Diary (naplóhoz).

Miután szinkronizálta az edzési céljait az M600 készüléken található Polar alkalmazással, az adott napra tervezett edzési célt a My day (én napom) menüben találja. Itt láthatja az aznapi edzési célokat az előző és következő hét nap edzési céljaival együtt, melyeket a Training (edzés) menü sport profilok almenüjéből balra pöccintve érhet el. A kedvencek közé sorolt edzési célokat a Training (edzés) részen találja a sport profilok felsorolásánál történő kétszer balra pöccintést követően.

A céllal rendelkező edzésekkel kapcsolatos információkért, lásd: Starting a training session (edzés indítása).

Az edzési célok létrehozásáról a Polar Flow alkalmazásban lásd a Polar súgót.