Olet täällä: Harjoittelu > Harjoituksen aloittaminen

Harjoituksen aloittaminen

1. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ajannäyttötilassa.

2. Valitse haluamasi lajiprofiili YLÖS-/ALAS-painikkeilla harjoituksen aloitustilassa.

Voit muuttaa lajiprofiilin asetuksia ennen harjoituksen aloittamista (harjoituksen aloitustilassa). Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna. Palaa harjoituksen aloitustilaan painamalla TAKAISIN-painiketta.

Jos olet aktivoinut lajiprofiilissa GPS-toiminnon ja/tai yhteensopivan Bluetooth® Smart -sensorin, M460 alkaa etsiä signaaleja automaattisesti.

Pysy harjoituksen aloitustilassa, kunnes M460 löytää GPS- ja sensorisignaalit sekä sykkeesi. Näin varmistat harjoitustietojesi tarkkuuden. Laite löytää GPS-satelliittisignaalit paremmin ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. Pidä M460 paikallaan näyttö ylöspäin, kun laite etsii signaaleja. Pysy samassa asennossa, kunnes M460 löytää satelliittisignaalit.

GPS-satelliittisignaalit löytyvät nopeammin avustetun GPS:n (A-GPS:n) avulla. A-GPS-tiedot sisältävä tiedosto päivittyy automaattisesti M460-laitteeseen, kun synkronoit M460:n ja Flow-verkkopalvelun FlowSync-ohjelman avulla. Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut tai et ole vielä synkronoinut M460-laitetta, satelliittisignaalien löytymiseen kuluva aika voi pidentyä. Katso lisätietoja kohdasta Avustettu GPS (A-GPS).

3. Kun M460 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Syke: Sykkeesi tulee näyttöön, kun M460 on löytänyt sykesensorin signaalin.

GPS: GPS-kuvakkeen vieressä näkyvä prosenttiarvo osoittaa, milloin GPS on valmis. Kun arvo on 100 %, näyttöön tulee OK.

Pyöräilysensorit: OK tulee pyöräkuvakkeen viereen, kun M460 on löytänyt sensorien signaalit. Jos olet liittänyt sensorit useampaan kuin yhteen pyörään, pyöräkuvakkeen vieressä on käytössä olevan pyörän osoittava numero. M460 valitsee pyörän, johon lähimpänä oleva sensori on liitetty.

Esimerkki:

Olet liittänyt nopeussensorin Pyörään 1 ja toisen nopeussensorin Pyörään 2. Molemmat pyörät ovat lähistöllä, kun siirryt M460:n harjoituksen aloitustilaan. Pyörään 1 liitetty nopeussensori on lähempänä M460-laitetta, ja M460 valitsee Pyörän 1. Pyöräkuvakkeen viereen tulee numero 1.

Jos haluat käyttää Pyörää 2, toimi jommankumman ohjeen mukaan:

• Palaa ajannäyttötilaan. Siirry sitten kauemmas Pyörästä 1, jotta Pyörä 2 on lähimpänä M460-laitetta. Siirry takaisin harjoituksen aloitustilaan.
    • Kosketa Pyörän 2 sensoria M460:llä.

Harjoitustavoitteen mukaisen harjoituksen aloittaminen

Voit luoda yksityiskohtaiset harjoitustavoitteet Flow-verkkopalvelussa ja synkronoida ne M460-laitteeseen FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla. Harjoituksen aikana voit helposti seurata ohjeita laitteesta.

Aloita harjoitus, johon kuuluu harjoitustavoite, seuraavasti:

1. Aloita siirtymällä Päiväkirjaan tai Suosikkeihin.

2. Valitse Päiväkirjassa päivä, johon tavoite on määritetty, ja paina ALOITA-painiketta. Valitse sitten tavoite luettelosta ja paina ALOITA-painiketta. Mahdolliset harjoitukseen lisäämäsi muistiinpanot näytetään.

tai

Valitse Suosikeissa tavoite luettelosta ja paina ALOITA-painiketta. Mahdolliset harjoitukseen lisäämäsi muistiinpanot näytetään.

3. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ja valitse haluamasi lajiprofiili.

4. Kun M460 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Lisätietoja harjoitustavoitteista on kohdassa Harjoitustavoitteet.

Harjoituksen aloittaminen intervalliajastinta käyttäen

Voit määrittää intervalliharjoitusta varten yhden toistuvan tai kaksi vuorottelevaa aikaan ja/tai matkaan perustuvaa ajastinta.

1. Aloita siirtymällä kohtaan Ajastimet > Intervalliajastin. Luo uudet ajastimet valitsemalla Aseta ajastimet.
  2. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva:
    • Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja paina ALOITA-painiketta.
    • Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja paina ALOITA-painiketta.
  3. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Jos haluat asettaa toisen ajastimen, valitse Kyllä ja toista vaihe 2.
  4. Kun olet valmis, valitse Aloita X,XX km / XX:XX ja siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta. Valitse sitten haluamasi lajiprofiili.
  5. Kun M460 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Voit käynnistää intervalliajastimen myös harjoituksen aikana, esimerkiksi alkulämmittelyn jälkeen. Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna ja valitse Intervalliajastin.