Olet täällä: Aloittaminen > Sensoreiden yhdistäminen M460-laitteeseen > Polar Bluetooth® Smart -nopeussensori

Polar Bluetooth® Smart -nopeussensori

Monet tekijät voivat vaikuttaa pyöräilynopeuteen. Kunto on yksi niistä, mutta myös sääolosuhteilla ja tien pinnalla on valtava merkitys. Aerodynaaminen nopeussensori on edistyksellisin tapa mitata, miten nämä tekijät vaikuttavat nopeuteesi.

• Mittaa hetkellistä, keskimääräistä ja maksimaalista nopeutta.
  • Seuraa edistymistäsi ja suorituskykysi parantumista keskinopeuden perusteella.
  • Kevyt mutta kestävä ja helppo asentaa.

Nopeussensorin yhdistäminen M460-laitteeseen

Varmista, että nopeussensori on asennettu oikein. Lisätietoja nopeussensorin asentamisesta on nopeussensorin käyttöohjeessa.

Nopeussensori voidaan yhdistää M460-laitteeseen kahdella tavalla:

1. Siirry kohtaan Yleisasetukset > Yhdistä ja synkronoi > Yhdistä muu laite ja paina ALOITA-painiketta.
  2. M460 alkaa etsiä nopeussensoria. Aktivoi sensori pyörittämällä rengasta muutaman kerran. Sensorissa vilkkuva punainen valo ilmoittaa, että laite on aktivoitu.
  3. Kun nopeussensori löytyy, näyttöön tulee teksti Polar SPD xxxxxxxx.
  4. Paina ALOITA-painiketta. Yhdistetään tulee näyttöön.
  5. Yhdistäminen valmis tulee näyttöön, kun toiminto on suoritettu loppuun.
  6. Sensori liitetty: tulee näyttöön. Valitse Pyörä 1, Pyörä 2 tai Pyörä 3. Vahvista painamalla ALOITA-painiketta.
  7. Aseta rengaskoko tulee näyttöön. Aseta koko ja paina ALOITA-painiketta.

Ensimmäisenä yhdistämäsi pyöräilysensori liitetään automaattisesti pyörään 1.

tai

1. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ajannäyttötilassa.
  2. M460 alkaa etsiä nopeussensoria. Aktivoi sensori pyörittämällä rengasta muutaman kerran. Sensorissa vilkkuva punainen valo ilmoittaa, että laite on aktivoitu.
  3. Laitteen ID Yhdistä Polar SPD xxxxxxxx tulee näyttöön. Valitse Kyllä.
  4. Yhdistäminen valmis tulee näyttöön, kun toiminto on suoritettu loppuun.
  5. Sensori liitetty: tulee näyttöön. Valitse Pyörä 1, Pyörä 2 tai Pyörä 3. Vahvista painamalla ALOITA-painiketta.
  6. Aseta rengaskoko tulee näyttöön. Aseta koko ja paina ALOITA-painiketta.

Rengaskoon mittaaminen

Rengaskoko on määritettävä, jotta varmistetaan pyöräilytietojen paikkansapitävyys. Pyörän rengaskoko voidaan määrittää kahdella tavalla:

Tapa 1

Etsi renkaassa oleva tuumakoko tai ETRTO-merkintä. Katso oheisen taulukon oikeasta sarakkeesta arvoa vastaava rengaskoon millimetriarvo.

ETRTO Renkaan halkaisija (tuumina) Rengaskoon asetus (mm)
25-559 26 x 1,0 1884
23-571 650 x 23C 1909
35-559 26 x 1,50 1947
37-622 700 x 35C 1958
52-559 26 x 1,95 2022
20-622 700 x 20C 2051
52-559 26 x 2,0 2054
23-622 700 x 23C 2070
25-622 700 x 25C 2080
28-622 700 x 28 2101
32-622 700 x 32C 2126
42-622 700 x 40C 2189
47-622 700 x 47C 2220

Taulukon rengaskoot ovat suuntaa-antavia, sillä rengaskoko riippuu renkaan tyypistä ja ilmanpaineesta.

Tapa 2

• Tarkimman tuloksen saat mittaamalla renkaan käsin.
  • Käytä venttiiliä merkitsemään kohtaa, jossa rengas osuu maahan. Merkitse kohta piirtämällä maahan viiva. Siirrä pyörää eteenpäin tasaisella alustalla yksi kokonainen renkaan kierros. Renkaan tulee olla pystysuorassa. Merkitse kokonainen kierros piirtämällä toinen viiva maahan venttiilin kohdalle. Mittaa viivojen välinen etäisyys.
  • Vähennä mittaustuloksesta 4 mm, joka on painosi vaikutus renkaan ympärysmittaan.