Ön itt van: Első lépések > Az M430 beállítása

Az M430 beállítása

Az új M430 készülék tárolási üzemmódban van, úgy ébresztheted fel, hogy csatlakoztatod a számítógépedhez beállításra, vagy egy USB töltőhöz töltésre. Javasoljuk, hogy az M430 használatba vétele előtt töltsd fel az akkumulátort. Ha az elem teljesen lemerült, a töltés megkezdése néhány percet vesz igénybe.

Lásd az Akkumulátorok fejezetet az akkumulátor töltésére, az üzemidőkre, és az alacsony töltöttség jelzésére vonatkozó információkért.

Válasszo egy beállítási lehetőséget

A. A mobil eszközzel való beállítás kényelmesebb, ha jelenleg nem férsz hozzá USB porttal rendelkező számítógéphez, azonban ez a módszer több időt vehet igénybe. Ez a módszer internetkapcsolatot igényel.

B. A vezetékes számítógépes beállítás gyorsabb, és a művelet közben egyúttal tölti is az M430 készüléket, azonban ehhez egy számítógép szükséges. Ez a módszer internetkapcsolatot igényel.

Az A és a B opciók ajánlottak. A pontos edzésadatokhoz egyszerre kitölthetsz minden fizikai adatot . Kiválaszthatod a nyelvet és letöltheted a legújabb szoftvert az M430 készülékéhez.

C. Ha nincs kompatibilis mobileszközöd és nem tudsz azonnal internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez jutni, elindíthatod az eszközről. Kérjük ne feledd, hogy az eszköz csak a beállítás egyes részeit tartalmazza. Ahhoz, hogy az M430 készülékből és a Polar Smart Coaching funkciókból a legtöbbet hozhasd ki fontos, hogy a később végezd majd el a hiányzó beállításokat a Polar Flow webes felületen az A vagy a B opciót követve.

A lehetőség: Beállítás mobil eszközön vagy a Polar Flow alkalmazással

A Polar M430 vezeték nélkül, a Bluetooth® Smart funkció segítségével csatlakozik a Polar Flow mobil alkalmazáshoz, ezért ne felejtsd el bekapcsolni a Bluetooth funkciót a mobil eszközön.

A Polar Flow alkalmazással ellenőrizd a kompatibilitást a support.polar.com oldalon.

 1. Hogy az M430 elegendő energiával rendelkezzen a beállítási művelethez, csatlakoztasd azt egy áram alatt lévő USB porthoz, vagy egy USB adapterhez. Győződj meg arról, hogy az adapter jelölése a következő: "output 5Vdc", mely minimum 500 mA-t biztosít. Eltarthat egy pár percig, mire az M430 felébred, és megjelenik a töltési animáció.

  Töltés előtt bizonyosodj meg arról, hogy az M430 USB-csatlakozóján nincs nedvesség, hajszál, por vagy kosz. Finoman töröld le a szennyeződéseket vagy nedvességet. Ne töltsd az M430-at ha az USB csatlakozó nedves.

 2. Menj az App Store vagy a Google play webáruházba a mobil eszközön, keresd meg, és töltsd le a Polar Flow alkalmazást.
 3. Nyisd meg a Flow alkalmazást a mobiltelefonodon. Az alkalmazás automatikusan észleli a közelben lévő M430 készüléket, és felkínálja a párosítás lehetőségét. Fogadd el a párosítási kérelmet, és írd be az M430 kijelzőjén megjelenő Bluetooth párosítási kódot a Flow alkalmazásba.
 4. Hozz létre egy új Polar fiókot, vagy lépj be a meglévővel, ha már van fiókod. Az alkalmazás végigvezet a feliratkozás és beállítás műveletein.

  A legpontosabb és leginkább személyreszabott edzési és aktivitási adatokért fontos, hogy pontosan végezd el a beállítást. A feliratkozáskor kiválaszthatod az M430-on használni kívánt nyelvet. Ha van elérhető szoftverfrissítés az M430 készülékhez, ajánlott telepíteni a beállítás alatt. Ez körülbelül 20 percet vehet igénybe.

 5. Koppints a Save and sync (mentés és szinkronizálás) lehetőségre, miután minden beállítást megadtál. A személyes beállítások ekkor szinkronizálódnak az M430 készülékkel.
 6. A szinkronizálás befejeztével az M430 kijelzője megjeleníti az idő nézetet.

Miután a beállítás elkészült, a készülék készen áll a használatra. Jó szórakozást!

B lehetőség: Beállítás számítógéppel

 1. Menj a flow.polar.com/start oldalra, és telepítsd a FlowSync szoftvert az M430 beállításához.
 2. Csatlakoztasd az M430 készüléket a számítógéphez a mellékelt USB kábellel, hogy a beállítás alatt feltöltsön. Eltarthat egy pár percig, mire az M430 felébred. Várd meg, amíg a számítógép feltelepíti a javasolt USB-meghajtókat.

  Töltés előtt bizonyosodj meg arról, hogy az M430 USB-csatlakozóján nincs nedvesség, hajszál, por vagy kosz. Finoman töröld le a szennyeződéseket vagy nedvességet. Ne töltsd az M430-at ha az USB csatlakozó nedves.
 3. Jelentkezz be Polar-fiókoddal vagy hozz létre újat. A webes felület végigvezeti a regisztráción, illetve a készülék beállításán.

  Hogy a legpontosabb személyes aktivitási és edzési adatokat kapd fontos, hogy a beállításoknál pontos adatokat adj meg. A feliratkozáskor kiválaszthatod az M430-on használni kívánt nyelvet. Ha van elérhető szoftverfrissítés az M430 készülékhez, ajánlott telepíteni a beállítás alatt. Ez körülbelül 10 percet vehet igénybe.

Miután a beállítás elkészült, a készülék készen áll a használatra. Jó szórakozást!

C lehetőség: Beállítás az eszközről

Csatlakoztasd az M430 készüléket a számítógép USB-portjához vagy egy USB töltőhöz a dobozban található kábel segítségével. A kijelzőn megjelenik a Choose language (válassz nyelvet) felirat. Nyomd meg a START lehetőséget az English (angol) lehetőség kiválasztásához. Az M430 készüléken az angol az alapértelmezett nyelv, de később más nyelveket is hozzáadhatsz, amikor a Polar Flow webes felületen, vagy a Polar Flow alkalmazással elvégzed a beállításokat.

Állítsd be a következő adatokat és erősíts meg minden választást a START gombbal. Ha bármelyik pontnál vissza szeretnél lépni és meg szeretnéd változtatni a beállításokat, nyomd meg a Back (vissza) gombot, amíg, el nem éred a megváltoztatni kívánt beállítást.

 1. Time format (Idő formátum): Válassz: 12 h vagy 24 h. A 12 h opció kiválasztása esetén válassz az AM vagy a PM (D.e./D.u.) lehetőségek közül. Ezután állítsd be a helyi időt.
 2. Date (Dátum): Add meg az aktuális dátumot.
 3. Units (Mértékegységek): Válassz a metrikus (kg, cm) vagy az angolszász (lb, ft) mértékegységek közül.
 4. Weight (Testsúly): Add meg testsúlyodat.
 5. Height (Testmagasság): Add meg testmagasságodat.
 6. Date of birth (Születési idő): Add meg születési idődet.
 7. Sex (Neme): Válassz a Male (Férfi) vagy a Female (Nő) lehetőségek közül.
 8. Training background (Edzési háttér): Alkalmi (0-1 ó/hét), Rendszeres (1-3 ó/hét), Gyakori (3-5 ó/hét), Kemény (5-8 ó/hét), Félprofi (8-12 ó/hét), Profi (12+ ó/hét). További információért az edzési háttérrel kapcsolatban, lásd a Physical Settings (fizikai beállítások) részt.
 9. Ready to go! (Indulásra kész!) felirat jelenik meg, amikor elkészültél a beállításokkal, és az M430 idő nézetre vált.

Amikor az eszközödön végzed a beállításokat, az M430 még nincs összekapcsolva a Polar Flow webes felülettel. Ahhoz, hogy M430 készülékedből és a Polar Smart Coaching funkciókból a legtöbbet hozhasd ki fontos, hogy később végezd majd el a hiányzó beállításokat a Polar Flow webes felületen vagy a Flow mobil alkalmazással az A vagy a B opciót követve.