Ön itt van: Jellemzők > Smart Coaching (Okos értesítések) > Running Program (Futó program)

Polar futóprogram

A Polar futóprogram az Ön erőnléti szintjéhez szabott, egyéni edzéstervet készít, segít megfelelően edzeni, és elkerülni a túlterhelést. A program intelligensen alkalmazkodik erőnléte fejlődéséhez, és jelzi, mikor érdemes visszafogottabban vagy intenzívebben edzenie. Minden program az Ön személyes adottságait, korábbi edzési hátterét, és előkészületeit figyelembe véve készül. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow web szolgáltatásból a www.polar.com/flow címen.

A programok 5k, 10k, félmaraton és maraton változatban érhetők el. Minden program három fázisból áll: Alapozás, Felépítés, és Levezetés. Ezek a fázisok fokozatosan fejlesztik teljesítményét, és biztosítják, hogy készen álljon a valódi versenyre. A futóedzések öt típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes futás, hosszútávfutás, tempós futás, és szakaszos futás. Az optimális eredmények érdekében minden edzés tartalmaz bemelegítő, edző, és pihenő fázisokat. Emellett a gyorsabb fejlődéshez erőnléti, alap, és mobilitási edzéseket is végezhet. Minden edzési hét kettő-öt futóedzésből áll, az edzések teljes heti ideje az Ön erőnléti szintjétől függően egy-hét óra között változik. Egy program minimális ideje 9 hét, maximális ideje 20 hónap.

Tudjon meg többet a Polar futóprogramról ebben a részletes útmutatóban. Vagy olvassa el, hogyan kezdheti el az edzést a Futóprogrammal.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Lépjen be a Flow web szolgáltatásba a www.polar.com/flow oldalon.
 2. Válassza ki a Programok fület.
 3. Válassza ki a kívánt eseményt, nevezze el azt, adja meg a dátumot, és a program kívánt kezdési idejét.
 4. Töltse ki az erőnléti felmérést.*
 5. Döntse el, szeretne-e kiegészítő edzési tevékenységeket adni a programhoz.
 6. Töltse ki a készenléti kérdőívet.
 7. Tekintse át a programot, és módosítsa a beállításokat, ha szükséges.
 8. Amikor elkészült, válassza ki a Program indítása lehetőséget.

*Ha már legalább négy hétnyi edzési előzmény áll rendelkezésre, a program automatikusan kitölti ezeket a mezőket.

Edzés indítása

Egy edzés megkezdése előtt, győződj meg arról, hogy szinkronizáltad edzés céljaidat az eszközödre. Az edzéseket, mint edzési célok szinkronizálódnak eszközödre.

Az adott napra ütemezett edzésterveket az edzésindítás módban található felülz :

 1. Nyomd meg idő nézetben a START gombot a konfigurációs mód elindításához.
 2. Válaszd ki a célt, majd válaszd ki a sport profilt.
 3. Amikor az M430 minden jelet megtalált, nyomd meg a START gombot, majd kövesd az eszközön megjelenő útmutatást az edzés során.

Elkezdhetsz egy adott napra ütemezett ütemezett futási célt is a My day (Mai nap) és a Diary (Napló) lehetőségekből. Ha egy másik napra ütemezett célt szeretnél megcsinálni, megteheted – csak válaszd ki a napot aDiary (Napló) lehetőségben, és kezdd el az aznapra ütemezett edzést.

Kövesse nyomon a fejlődését

Szinkronizálja edzési eredményeit az eszközről a Flow web szolgáltatással USB kábel, vagy a Flow alkalmazás segítségével. Kövesse nyomon a fejlődését a Programok menüpontban. Itt láthatja a jelenlegi program áttekintését, és az eddigi fejlődését.