Ön itt van: Beállítások > Fizikai beállítások

Fizikai beállítások

A fizikai beállítások megtekintéséhez és szerkesztéséhez, válassza a Settings > Physical settings (beállítások > fizikai beállítások) lehetőségeket. Fontos, hogy az fizikai beállításokat pontosan adja meg, különös tekintettel a súlyra, magasságra, születési dátumra és nemre, mivel ezek befolyásolhatják a mért értékek, például a pulzustartomány határértékek és kalória felhasználás pontosságát.

A Physical settings (fizikai beállítások) menüben a következőket találja:

 • Súly
 • Testmagasság
 • Date of birth (Születési idő)
 • Neme
 • Edzési háttér
 • Maximális pulzusszám

Súly

Adja meg testsúlyát kilogrammban (kg) vagy fontban (lb).

Testmagasság

Adja meg testmagasságát centiméterben (cm), vagy (angolszász mértékegységek esetén) lábban és hüvelykben.

Születési idő

Adja meg születési dátumát. A dátumformátum a kiválasztott idő-és dátummegjelenítési módtól függ (24 órás: nap- hónap- év / 12 órás: hónap- nap- év).

Neme

A választható opciók: Male (Férfi) és Female (Nő).

Edzési háttér

Az edzési háttér, a hosszú távú fizikai aktivitási szintjének értékelése. Válassza ki azt a lehetőséget, ami a legjobban jellemzi az elmúlt három hónapban végzett fizikai aktivitása mennyiségét és intenzitását.

 • Occasional (0-1h/week) (Alkalmanként (0-1 ó/hét)): Nem vesz részt rendszeresen rekreációs sportokban, nem végez nehéz fizikai tevékenységet, és csak ritkán végez olyan intenzitású edzést, ami nehéz légzést, vagy izzadást okozna.
 • Regular (1-3h/week) (rendszeresen (1-3 ó/hét)): Rendszeresen végez rekreációs sportokat, például hetente 5-10 km-t fut, heti 1-3 órában végez ezzel egyenértékű fizikai tevékenységet, vagy munkája közepes fizikai aktivitással párosul.
 • Frequent (3-5h/week) (Gyakran (3-5 ó/hét)): Hetente legalább három alkalommal végez kemény fizikai tevékenységet, például hetente 20-50 km-t fut, vagy heti 3-5 órában végez ezzel egyenértékű fizikai tevékenységet.
 • Heavy (5-8h/week) (Keményen (5-8 ó/hét)): Hetente legalább öt alkalommal végez kemény fizikai tevékenységet, és néha részt vesz tömegsport eseményeken.
 • Semi-pro (8-12h/week) (Félprofi (8-12 ó/hét)): Szinte minden nap nehéz fizikai tevékenységet végez, és versenyzési céllal növeli edzéssel teljesítményét.
 • Pro (>12h/week) (Profi (>12 ó/hét)): Ön egy kitartó sportoló. Kemény fizikai gyakorlatokba vesz részt teljesítményének versenyzési céllal való növelésére.

Maximális pulzusszám

Adja meg maximális pulzusszámát, ha ismeri az aktuális maximum pulzusszám értéket. Első használatkor alapbeállításként az életkorból kiszámított maximális pulzusszám jelenik meg (220-életkor).

A HRmax az energiafelhasználás becslésére szolgáló érték. A HRmax a maximális fizikai terhelés során mért legmagasabb percenkénti szívverés. Az egyéni HRmax érték meghatározásának legpontosabb módja egy laboratóriumi terheléses vizsgálat elvégzése. A HRmaxaz edzés intenzitásának meghatározásában is fontos szerepet játszik. Ez egyénenként változik, melyet a kor és az öröklött tényezők befolyásolnak.