Ön itt van: Jellemzők > Smart Coaching (Okos értesítések) > Alváskövetés

Polar Sleep PlusTM

Ha éjszaka is viseled, az M430 nyomon követi az alvásodat is. Érzékeli, hogy mikor aludtál el és mikor ébredtél fel, valamint összegyűjti az adatokat a mélyebb elemzéshez a Polar Flow alkalmazásban és webes felületen. Az M430 figyeli kezednek mozgását az éjszaka során, hogy nyomon kövessen minden megszakítást az egész éjszakai alvásod során, és megmondja, hogy valójában mennyi időt töltöttél alvással.

Alvási adatok az M430-on

A My day (Mai nap) nézetben ellenőrizheted alvási adataidat.
  • Az Sleep time (Alvási idő) mutatja meg az eltelt időt az elalvás és felébredés ideje között.
  • Az Actual sleep (Aktuális alvás) mutatja meg az alvással töltött időt az elalvás és a felébredés ideje között. Pontosabban, ez az alvásidő, a megszakítások idejét levonva. Az aktuális alvásidőben csak a valóban alvással töltött idő szerepel.
Az alvási adatok megtekintéséhez nyisd meg az alvási adatok összegzését a START gomb lenyomásával. Az M430 ekkor megjeleníti a következőket: Sleep time (Alvási idő) és Actual sleep (Valós alvási idő) az összegzés tetején. Az UP/DOWN (FEL/LE) gombok segítségével böngéssz az alábbi információk között:

Continuity (Folyamatosság): Az alvási folytonosság annak kiértékelése, hogy mennyire volt folyamatos az alvásideje. Az alvási folyamatot egy egytől ötig terjedő skálán értékeljük: fragmented (szakaszos) - fairly fragmented (nagyjából szakaszos) - fairly continuous (nagyjából folyamatos) - continuous (folyamatos) - very continuous (nagyon folyamatos).

A Fell asleep (Elalvás) és Woke up (Felébredés) időpontja.

Feedback (Visszajelzés): Visszajelzést kapsz alvásod minőségéről és időtartamáról. Az időtartamra vonatkozó visszajelzésnél a valós és a kívánt alvási időt hasonlítjuk össze.

How did you sleep? (Hogyan aludtál?): Egy ötfokos skálán értékelheted, hogyan aludtál előző éjjel: very poorly (nagyon rosszul) - poorly (rosszul) - okay (nem rosszul) - well (jól) - very well (nagyon jól). Ha értékeled az alvásodat, akkor egy hosszabb szöveges visszajelzést kapsz a Flow alkalmazásban és a webes felületen. A Flow alkalmazás és a webes felület figyelembe veszi a szubjektív értékelésedet, és az alapján módosítja a visszajelzést.

Alvási adatok a Flow alkalmazásban és webes felületen

Alvási adataid megjelennek a Flow alkalmazásban és webes felületen miután szinkronizáltad az M430-at. Megtekintheted, alvásod idejét, mennyiségét, valamint minőségét. Beállíthatod a Your preferred sleep time (Kívánt alvási idő) időtartamát, és megadhatod, hogy mennyit szeretnél aludni éjjelenként. A Flow alkalmazásban és a webes felületen is értékelheted alvásodat. Visszajelzést kapsz arról, hogyan aludtál az alvási adataid, a kívánt alvási idő és alvás minősítése alapján.

A Flow web felületen, a Sleep (alvás) fül alatt a Diary (napló) lehetőségben nézheted meg alvásodat. Beveheted alvási adataidat az Activity reports (aktivitási jelentések) közé a Progress (előrehaladás) fülön.

Alvásmintád követésével láthatod, ha mindennapi életednek változásai hatással vannak alvásodra, és megtaláld a helyes egyensúlyt a pihenés, a napi aktivitás és az edzés között.

Tudj meg többet a Polar Sleep plus (alvás plusz) lehetőségről a részletes útmutatóban.