Ön itt van: Polar Flow > Sport profilok a Polar Flow-ban

Sport profilok a Polar Flow-ban

Az M430 négy alapértelmezett sport profilt tartalmaz. A Polar Flow alkalmazásban vagy webes felületen új sport profilokat adhatsz a sportlistához, és módosíthatod azok beállításait. Az M430 legfeljebb 20 sport profilt képes tárolni. Ha a Polar Flow alkalmazásban és webes felületen több, mint 20 sport profilt állítasz be, az első 20 ezek közül szinkronizáláskor átkerül az M430 készülékre.

A sport profilok sorrendjét az egérrel új helyükre húzva módosíthatod. Válaszd ki az áthelyezendő sportot, majd húzd a kívánt helyre a listában.

 

Sport profil hozzáadása

A Polar Flow mobil alkalmazásban:

 1. Menj a Sport profilokba.
 2. Koppints a plusz jelre a jobb felső sarokban.
 3. Válassz egy sportot a listából. Koppints a Done (kész) lehetőségre az Android alkalmazásban. A sport ekkor hozzáadódik a sport profiljaid listájához.

 

A Polar Flow webes felületen:

 1. Kattints a nevedre/profilodra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd ki a Sport Profiles (sport profilok) lehetőséget.
 3. Kattints az Add sport profile (sport profil hozzáadása), és válaszd ki a sportot a listából.
 4. A sport ekkor hozzáadódik a sportlistához.

Nem hozhatsz létre saját magad új sportokat. A sportlistákat a Polar ellenőrzi, mert minden egyes sportnak vannak bizonyos alapértelmezett beállításai és értékei, melyek hatással vannak például a kalóriaszámításra, az edzésterhelésre és a regenerálódási funkcióra.

Sport profil szerkesztése

A Polar Flow mobile alkalmazásban:

 1. Menj a Sport profilokba.
 2. Válassz ki egy sportot és koppints a Change settings (beállítások változtatása) lehetőségre.
 3. Amikor készen vagy, koppints a Done lehetőségre. Ne felejtsd el szinkronizálni beállításaidat az M430-cal.

 

A Flow webes felületen:

 1. Kattints a nevedre/profilodra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd ki a Sport Profiles (sport profilok) lehetőséget.
 3. Kattints az EDIT (szerkesztés) lehetőségre a módosítani kívánt sport alatt.

Az egyes sportprofilokban a következő információkat szerkesztheted:

Alapadatok

 • Automatikus kör (Időtartam vagy távolság is megadható, valamint ki is lehet kapcsolni)

Pulzus

 • Pulzus nézet (ütés/perc vagy a maximum %-os értéke)
 • A pulzusszám más eszköznek is látható (Ezt azt jelenti, hogy más, Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó eszközök, pl. edzőtermi gépek is érzékelik a pulzusodat. Az M430 készülék segítségével Polar Club edzések közben a Polar Club rendszerének is továbbíthatod pulzusadataidat.)
 • Zonelock (Zóna lezárása)
 • Pulzuszóna beállítások (a pulzuszónák segítségével könnyen kiválaszthatod és nyomon követheted az edzés intenzitását. Alapértelmezett beállítás esetében a pulzuszónák határértékei nem változtathatók meg. Egyéni (Free) beállítás esetében lehet változtatni a határértékeken. Az alapértelmezett pulzustartományok a maximális pulzusod alapján kerülnek kiszámításra.

Sebesség/tempó beállítások

 • Sebesség/tempó nézet (választhatsz a sebesség km/h / mph és a tempó perc/km / perc/mérföld között)
 • A Zonelock (Zóna lezárása) elérhető (Válaszd ki a lezárandó zónát a sebesség/tempó zónához On (be) vagy Off (ki))
 • A Speed/Pace (sebesség/tempó) zóna beállítások (a sebesség/tempó tartományok segítségével könnyen kiválaszthatod és nyomon követheted sebességedet vagy tempójdat, a választástól függően. Az alapértelmezett zónák egy olyan személy sebesség/tempó zónáira példák, akinek viszonylag magas a fittségi állapota. Ha az alapértelmezett beállítást választod, a pulzuszóna határok nem változtathatók meg. Egyéni (Free) beállítás esetében minden pulzuszóna határváltoztatható.

Edzési nézetek

Kiválaszthatod, melyik adatokat szeretnéd látni az edzési nézetben az edzés alatt. Összesen nyolc különböző edzési nézettel rendelkezhet valamennyi sport profil. Minden egyes edzési nézet maximum négy adatmezővel rendelkezhet.

A szerkesztéshez kattints a már létező nézet ceruza ikonjára, új nézet hozzáadásához pedig az Add new view (új nézet hozzáadása lehetőségre).

Gesture and feedback (Mozdulatok és visszajelzések)

 • Automatic pause (automatikus szünet): Az Automatic pause (automatikus szünet) edzés közbeni használatához állítsd a GPS-t a High Accuracy (nagy pontosság) lehetőségre, vagy használj a Polar Stride sensort. Edzésed automatikusan szünetel, amikor megállsz, és induláskor automatikusan újra elindul.
 • Rezgő visszajelzések (a rezgő jelzéseket be- és kikapcsolhatod)

GPS és magasság

 • Válaszd ki a GPS rögzítési sebességét.

Amikor végeztél a sport profilok beállításaival, kattints a Save (mentés) gombra. Ne felejtsd el szinkronizálni beállításaidat az M430-cal.

Kérjük vegye figyelembe, hogy számos beltéri sport, csoportos sport and csapatsport profil esetében a látható HR más eszköz számára beállítás alapértelmezetten be van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart kábelmentes technológiát használó kompatibilis eszközök pl. kondi eszközök követhetik a szívritmusát. Ellenőrizheti hogy melyik sport profil rendelkezik alapértelmezettnek beállított Bluetooth adatközléssel a Polar Sport profil listából. Engedélyezheti vagy tilthatja a Bluetooth adattovábbítást a sport profil beállításoknál.