Ön itt van: Edzés > Edzés indítása

Edzés indítása

 1. Vedd fel az M430 készüléket, és állítsd szorosabbra a csuklópántot.
 2. Nyomd meg idő nézetben a START gombot az edzés előtti mód elindításához.

  Ha az edzés megkezdése előtt módosítani szeretnéd a sport profil beállításaidat (edzés előtti módban), tartsa nyomva a LIGHT (világítás) gombot a Quick Menu (gyorsmenü) eléréséhez. Az edzés előttimódba való visszalépéshez nyomd meg a BACK (vissza) gombot.

 3. Az UP/DOWN (fel/le) gombok segítségével áttekintheted a sport profilokat. A Polar Flow mobil alkalmazásban vagy a Flow webes felületen további Sport profilokat adhatsz M430 készülékedhez. Megadhatpd az egyes sport profilok beállításait is, például a személyre szabott edzési nézeteket.
 4. Hogy edzési adataid pontosak legyenek, maradj az edzés előtti módban, amíg az M430 megtalálja a pulzusmérőt és a GPS műholdjelet.

  Pulzusmérő: Amikor megjelennek a pulzusadatok, az M430 megtalálta a pulzusmérő jeladódat.

  Ha az M430 készülékkel párosított Polar pulzusmérőt használsz, az M430 automatikusan a csatlakoztatott jeladóval méri a pulzust az edzés során. A Bluetooth ikon jelzi a pulzusmérő szimbólumon, hogy az M430 a csatlakoztatott jeladót használ a pulzus méréséhez.

  GPS: A GPS  ikon mellett látható százalékos érték jelzi, amikor a GPS készen áll. Amikor eléri a 100%-ot, az OK megjelenik, és indulhatsz is.

  A GPS műhold jelek fogásához menj ki a szabadba, távol a magas épületektől és fáktól. A legjobb GPS teljesítmény biztosítása érdekében viseld az M430 készüléket a csuklódon, a kijelzővel felfelé. Tartsd magad előtt vízszintes pozícióban, távol a mellkasodtól. Tartsd a kezedet egy helyben a mellkasod szintje fölé emelve a keresés időtartama alatt. Állj egy helyben, amíg az M430 készülék befogja a műholdas jeleket.

  A GPS bemérése gyorsan megy a rásegítéses GPS (A-GPS) segítségével. Az A-GPS adatok automatikusan letöltődnek az M430 készülékre, amikor szinkronizálod azt a Flow webes felülettel a FlowSync szoftveren, vagy a Flow alkalmazáson keresztül. Ha az A-GPS adatfájl lejár, vagy még nem szinkronizáltad M430 készülékét a jelenlegi pozíciód bemérése több időt vehet igénybe. További információért lásd: Rásegítéses GPS (A-GPS).

  A GPS antenna elhelyezkedése miatt, nem javasolt az M430-at a csuklódon kijelzővel a lefelé viselni. Ha a készüléket egy kerékpár kormányára helyezed, győződj meg róla, hogy a kijelző felfelé áll.

 5. Amikor az M430 megtalált minden jelet, nyomd meg a START gombot. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Az M430 edzés közbeni funkcióiról további információért lásd az Edzés közbeni funkciókat.

Edzésterv indítása

Tervezd meg edzésedet a Polar Flow alkalmazásban vagy a Polar Flow webes felületen, hozz létre részletes edzéscélokat, és szinkronizáld azokat M430 készülékeddel.

Az adott napra tervezett edzés elindításához:

 1. Nyomd meg idő nézetben a START gombot a konfigurációs mód elindításához. A tervezett edzések a lista tetején jelennek meg
 2. Válaszd ki a célt, majd nyomd meg a START gombot. Bármilyen megjegyzés, amit a célhoz hozzáadtál, itt megjelenik
 3. Nyomd meg a START gombot a konfigurációs módba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sport profilt.
 4. Amikor az M430 megtalált minden jelet, nyomd meg a START gombot. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Az M430 készülék segíteni fog elérni az edzésre kitűzött céljaidat. További információért lásd a During Training (edzés közben) lehetőséget.

Egy adott napra tervezett edzést a My day (Mai nap) és a Diary (Napló) lehetőségeknél indíthatsz el. Ha egy másik napra ütemezett célt szeretnél megcsinálni, megteheted – csak válaszd ki a napot a Diary (Napló) lehetőségben, és kezdd el az aznapra ütemezett edzést. Ha hozzáadtad az edzéscélt a Favorites (kedvenceidhez), akkor a Favorites lehetőségből is elindíthatod az edzést.

Edzés indítása Intervallum-időzítővel

Beállíthatsz egy ismétlődő, vagy két váltakozó idő és/vagy távolság alapú időzítőt a munka és a regenerálódási fázisok irányítására az intervallum edzésben.

 1. Kezdd azzal, hogy a Timers > Interval timer (időzítők > Intervallum-időzítő) lehetőségekre lépsz. Válaszd a Set timer(s) (időzítő(k) beállítása) lehetőséget az új időzítő létrehozásához.
 2. Válaszd ki a Time-based (idő alapú) vagy Distance-based (távolság alapú) lehetőséget. Time-based (Idő alapú): Állítsd be az időzítő perceit és másodperceit, és nyomd meg a START gombot. Distance-based  (Távolság alapú): Állítsd be a távolságot az időzítőn, majd nyomd meg a START gombot.
 3. Set another timer? (Beállít újabb időzítőt?) felirat jelenik meg. Egy új időzítő beállításához, válaszd a Yes (igen) lehetőséget és ismételd meg a 2. lépést.
 4. Ha ez kész, válaszd a Start X.XX km / XX:XX lehetőséget, majd nyomd meg a START gombot a konfigurációs módba való visszalépéshez, majd válaszd ki a használni kívánt sport profilt.
 5. Amikor az M430 megtalált minden jelet, nyomd meg a START gombot. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Az edzés alatt is elindíthatod az Interval timer (Intervallum időzítőt) például a bemelegítés után. Tartsd nyomva a LIGHT (Világítás) gombot a Quick menu (Gyorsmenü), megnyitásához, majd válaszd az Interval timer (Intervallum időzítő) opciót.

Edzés megkezdése Befejezési idő megbecslésével

Állítss be edzésed távolságát, és az M430 meg fogja becsülni sebességed alapján az edzés befejezési idejét.

 1. Kezdd azzal, hogy a Timers (időzítők) > Finish time estimator (Befejezési idő becslő) lehetőségekre lépsz.
 2. A céltávolság kiválasztásához menj a Set distance (távolság beállítás) lehetőségre, majd válassz az 5.00 km, 10.00 km, 1/2 marathon, Marathon vagy a Set other distance (más távolság beállítása) lehetőségek közül. Nyomd meg a START lehetőséget. Ha a Set other distance (más távolság beállítása) lehetőséget választod, állítsd be a távolságot, majd nyomd meg a START lehetőséget. Finish time will be estimated for XX.XX (a becsült befejezési idő XX.XX) felirat jelenik meg.
 3. Válaszd a Start XX.XX km / X.XX mi lehetőséget, majd nyomd meg a START gombot a konfigurációs módba való visszalépéshez, majd válaszd ki a használni kívánt sport profilt.
 4. Amikor az M430 megtalált minden jelet, nyomja meg a START gombot. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Az edzés alatt is elindíthatja a Finish time estimator (Befejezési idő becslőt), például a bemelegítés után. Tartsd nyomva a LIGHT (Világítás) gombot a Quick menu (Gyorsmenü), megnyitásához, majd válaszd a Finish time estimator (Befejezési idő megbecslése) opciót.