Ön itt van: Beállítások > Gyorsmenü

Gyorsmenü

Gyorsmenü az edzés elindítása előtt

Az előedzés módban tartsd nyomva a LIGHT (világítás) gombot a kiválasztott sport profil eléréséhez:

 • Pulzus beállítások: Heart rate view (Pulzus nézet): Válaszd a Beats per minute (bpm) (Ütés/perc), vagy a % of maximum (a maximum %-a) lehetőségeket. Pulzus zóna határainak ellenőrzése: Ellenőrizd az egyes pulzusszám zónák határértékeit. HR visible to other device (A pulzusszám más eszköz számára is látható): Válaszd ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az On lehetőséget választod, más Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó eszközök, pl. edzőtermi gépek is érzékelik a pulzusodat. Az M430 készülék segítségével Polar Club edzések közben a Polar Club rendszerének is továbbíthatod pulzusadataidat.
 • GPS rögzítés: Válaszd a High accuracy (nagy pontosság), a Medium accuracy (közepes pontosság), a Power save, long session energiatakarékos hosszú edzés, vagy az Off lehetőséget.
 • Stride sensor (Lépésszámláló): A beállítás csak akkor jelenik meg, ha párosítottad a Polar Stride sensort (lépésszámlálót) az M430 készülékkel. Válassz a Calibration (kalibráció) vagy Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) beállítások közül. A Calibration (kalibráció) menüben válaszd az Automatic (automatikus) vagy Manual (manuális) módot. Az Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) menüben állítsd be a sebességadatok forrását: Stride Sensor (lépésszámláló) vagy GPS. A lépésszámláló beállításáról további információért lásd a következő támogatási dokumentumot.
 • Sebesség beállítások: Sebesség nézet: Válasszd a km/h (kilométer per órát) vagy a min/km(perc per kilométert). Ha angolszász mértékegységeket választottál, válaszd a mph (mérföld per órát) vagy a min/mi (perc per mérföldet). Ellenőrizd a sebességzóna határértékeit: Itt ellenőrizheted a sebesség/tempó(speed/pace) határértékeket.
 • Automatic pause (automatikus szünet) beáll.: Automatic pause (automatikus szünet): Válaszd ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az automatic pause (automatikus szünet) lehetőséget bekapcsolod On, az edzés automatikusan szünetel amikor abbahagyod a mozgást. Aktiválási sebesség: Állítsd be azt a sebességet, amelynél a rögzítés leáll.

Az Automatic pause (automatikus szünet) edzés közbeni használatához állítsd a GPS-t a High Accuracy (nagy pontosság) lehetőségre, vagy használj Polar lStride sensor-t

 • Automatic lap (automatikus kör): Válassz az Off (ki), Lap distance (körtávolság) vagy a Lap duration (köridő) lehetőségek közül. Ha a Lap distance (kör távolságot) választod, állítsd be a távolságot ami alapján a köröket számolja. Ha a Lap duration (köridőt) választod, állítsd be az időtartamot ami alapján a köröket számolja.

A távolság alapú automatikus kör használatához, a GPS rögzítésre vagy Polar Stride sensorhasználatára van szükség.

Gyorsmenü edzési nézetben

Az edzési nézetben nyomd meg és tartsd lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot a Quick menu (Gyorsmenü) megnyitásához. Edzési nézetben a Quick menu (gyorsmenüben) a következőket teheted:

 • Gombok lezárása : Nyomd meg a START gombot a gombok lezárásához. Nyomjd meg és tartsa lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot a feloldáshoz.
 • Háttérvilágítás bekapcsolaása: Kapcsold a folyamatos háttérvilágítást Be vagy Ki. Ha ez a beállítás aktív, a háttérvilágítás folyamatosan bekapcsolva marad. A folyamatos háttérvilágítást ki- és bekapcsolhatod a LIGHT (világítás) gomb megnyomásával. Ne feledd, hogy ennek a funkciónak a használata csökkenti az elem élettartamát.
 • Search Sensor (Jeladó keresése): A beállítás csak akkor jelenik meg, ha párosítottad a pulzusmérőt vagy a lépéshossz Stride sensort az M430 készülékkel.
 • Stride sensor: A beállítás csak akkor jelenik meg, ha párosítottad a Polar Stride sensort az M430 készülékkel. Válassz a Calibration (kalibráció) vagy Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) beállítások közül. A Calibration (kalibráció) menüben válaszd az Automatic (automatikus) vagy Manual (manuális) módot. Az Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) menüben állítsd be a sebességadatok forrását: Stride Sensor (lépésszámláló) vagy GPS. Stride sensor kalibrációjáról további információért lásd ezt a támogatási dokumentumot.
 • Intervallum-időzítő: Hozz létre idő és/vagy távolság alapú intervallum-időzítőket a munka és a regenerálódási fázisok precíz időzítésére az edzéseidnek ideje során. Válaszd a Start X.XX km / XX:XX hogy egy korábban beállított időzítőt használj, vagy hozz létre egy újat a Set Timer (időzítő beállítása) lehetőségben.
 • Edzés befejezési idejének becslése (Finish time estimator): Állítsd be az edzésed távolságát, és az M430 meg fogja becsülni sebességed alapján az edzés befejezési idejét. Válaszd a Start XX.XX km / X.XX mi, hogy egy korábban beállított célt használj, vagy hozz létre egy újat a Set distance (távolság beállítása) lehetőségben.
 • Current location info (aktuális helyzet információ): Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha a GPS be van kapcsolva a sport profilban.
 • A helymeghatározó útmutató bekapcsolása: A vissza a starthoz funkció visszavezet az edzés kezdőpontjához. Válaszd ki a Set location guide on (helymeghatározó útmutató bekapcsolása) lehetőséget, és nyomd meg a START gombot. A Location guide arrow view set on (helymeghatározó nyíl nézet bekapcsolva) felirat jelenik meg, és az M430 Back to Start (vissza a kiindulási ponthoz) nézetre vált. További információért lásd: Back to start (vissza a kiindulási ponthoz).

Gyorsmenü szüneteltetés módban

A szünet módban nyomd meg és tartsd lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot a Quick menu (Gyorsmenü) megnyitásához. Szünet módban a Quick menu (gyorsmenüben) a következőket teheted:

 • Lock buttons (gombok lezárása): Nyomd meg a START gombot azok lezárásához. Nyomd meg és tartsd lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot a feloldáshoz.
 • Pulzus beállítások: Heart rate view (Pulzusmérő nézet): Válassz a Beats per minute (bpm) (Ütés/perc), vagy a % of maximum (a maximum %-a) lehetőségek közül. Pulzus zóna határainak ellenőrzése: Ellenőrizd az egyes pulzuszónák határértékeit. HR visible to other device (A pulzusszám más eszköz számára is látható): Válaszd az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az On lehetőséget választod, más Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó eszközök, pl. edzőtermi gépek is érzékelik a pulzusodat. Az M430 készülék segítségével Polar Club edzések közben a Polar Club rendszerének is továbbíthatod pulzusadataidat.
 • GPS rögzítés: Válassz a High accuracy (nagy pontosság), a Medium accuracy (közepes pontosság), a Power save, long session energiatakarékos hosszú edzés, vagy az Off (ki) lehetőségek közül.
 • Stride sensor: A beállítás csak akkor jelenik meg, ha párosítottad a Polar Stride sensort az M430 készülékkel. Válassz a Calibration (kalibráció) vagy Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) beállítások közül. A Calibration (kalibráció) menüben válaszd az Automatic (automatikus) vagy Manual (manuális) módot. Az Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) menüben állítsd be a sebességadatok forrását: Stride Sensor (lépésszámláló) vagy GPS. A Stride sensor kalibrációjáról további információért lásd ezt a támogatási dokumentumot.
 • Sebesség beállítások: Sebesség nézet: Válaszd a km/h (kilométer per órát) vagy a min/km(perc per kilométert). Ha angolszász mértékegységeket választottál, válaszd a mph (mérföld per órát) vagy a min/mi (perc per mérföldet). Ellenőrizd a sebességzóna határértékeit: Itt ellenőrizheted speed/pace (sebesség/tempó) határértékeit.
 • Automatic pause (automatikus szünet) beáll.: Automatic pause (automatikus szünet): Válaszd ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az automatic pause (automatikus szünet) lehetőséget bekapcsolod, az edzésed automatikusan szünetel, amikor abbahagyod a mozgást. Aktiválási sebesség: Állítsd be azt a sebességet, amelyiknél a rögzítés leáll.

Az Automatic pause (automatikus szünet) edzés közbeni használatához állítsd a GPS-t a High Accuracy (nagy pontosság) lehetőségre, vagy használj Polar Stride sensort.

 • Automatic lap (automatikus kör): Válassz az Off (ki), Lap distance (körtávolság) vagy a Lap duration (kör időtartam) lehetőségek közül. Ha a Lap distance (kör távolságot) választod, állítsd be a távolságot, amely alapján a köröket számolja. Ha a Lap duration (kör időtartam) választod, állítsd be az időtartamot, amely alapján a köröket számolja.

A távolság alapú automatikus kör használatához, GPS rögzítésre, vagy a Polar Stride sensor használatára van szükséged.