Ön itt van: Edzés > Edzés csuklópántos pulzusmérővel

Edzés csuklóról való pulzusméréssel

Edzés pulzusméréssel

Bár számos szubjektív érzés alapján értékelheted, hogyan reagál a tested az edzésre (érezhető erőkifejtés, légzés ritmusa, fizikai érzetek), egyik sem olyan megbízható, mint a pulzusmérés. Ez objektív, valamint külső és belső tényezők is hatással vannak rá — amit azt jelenti, hogy megbízható méréseket fog biztosítani a fizikai állapotodról.

Pulzusmérés az M430 készülékkel

A Polar M430 beépített pulzusmérővel rendelkezik, ami csuklón keresztül méri pulzusodat. A pulzuszónákat közvetlenül a kijelzőn követheted, miközben útmutatást kapsz a Flow alkalmazásban vagy webes felületen megtervezett edzések teljesítéséhez.

A pulzus pontos mérése érdekében az M430-nak szorosan kell illeszkednie a csuklóra, közvetlenül a csont mögött (lásd a jobb oldali képet). A készülék hátoldalán található érzékelőnek folyamatosan érintkeznie kell a bőrrel, azonban a csuklópántot nem szabad túl szorosra húzni, hogy ne akadályozza a vérkeringést. A legpontosabb pulzusméréshez azt javasoljuk, hogy a pulzusmérés megkezdése előtt pár perccel már legyen rajtad az M430.

Ha a csuklód bőrén tetoválások vannak, ne helyezd az érzékelőt közvetlenül rájuk, mivel ez akadályozhatja a pontos mérést.

Javasoljuk, hogy ha a kezed és bőröd könnyen kihűlnek, tartsd őket melegen. Az edzés megkezdése előtt serkentsd a vérkeringést!

Olyan sportoknál, ahol nagyobb kihívást jelent az érzékelőt egyhelyben tartani a csuklón, vagy ahol nyomás vagy mozgás keletkezik az érzékelő körül található izmokban vagy ínakban, a pontosabb mérési adatok érdekében, javasoljuk a Polar pulzusmérő jeladóval történő használatot.

Ha úszóedzést rögzítesz az M430-cal, előfordulhat, hogy a víz megakadályozza a pulzusmérő optimális működését. Azonban a M430 továbbra is gyűjteni fogja az aktivitási adataidat úszás közbeni csuklómozdulataid alapján. Úszás közben nem tudsz mellkasi pulzusmérőt használni az M430 készülékkel, mivel a Bluetooth kommunikáció víz alatt nem működik.