Ön itt van: Beállítások > Sport profil beállítások

Sport profil beállítások

Az M430 készüléken szerkeszthetsz bizonyos sport profil beállításokat. Beállíthatod például a GPS ki- vagy bekapcsolását a különböző sportoknál. A Polar Flow alkalmazásban és a webes felületen a testreszabási opciók széles skálája áll rendelkezésedre. További információért lásd: Sport profilok a Flow-ban.

Az M430 négy alapértelmezett sport profilt tartalmaz: Futás, Kerékpározás, Egyéb kültéri és Egyéb beltéri. A Polar Flow alkalmazásban vagy webes felületen új sport profilokat adhatsz a sportlistához, és szerkesztheted azok beállításait. Az M430 legfeljebb 20 sport profilt képes tárolni. Ha a Polar Flow alkalmazásban és webes felületen több, mint 20 sport profilt állítasz be, az első 20 ezek közül szinkronizáláskor átkerül az M430 készülékre.

Ha szerkesztetted a sport profiljaidat a Flow webes felületen az első edzés előtt, és azt az M430-ra szinkronizáltad, a sport profil listád a szerkesztett sport profilokat fogja tartalmazni.

Settings (beállítások)

A sport profil beállítások megtekintéséhez vagy szerkesztéséhez válaszd a Settings > Sport profiles (beállítások > sport profilok) lehetőséget, majd válaszd ki azt a profilt, amelyiket szerkeszteni szeretnéd. Elérheted a sport profil beállításait konfigurációs módban is, ha megnyomod és nyomva tartod a LIGHT (világítás) gombot.

  • Pulzus beállítások: Heart rate view (Pulzusmérő nézet): Válassz a Beats per minute (bpm) (Ütés/perc), vagy a % of maximum (a maximum %-a) lehetőségek közül. Pulzus zóna határainak ellenőrzése: Ellenőrizd az egyes pulzuszónák határértékeit. HR visible to other device (A pulzuss más eszköz számára is látható): Válaszd ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az On lehetőséget választod, más Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó eszközök, pl. edzőtermi gépek is érzékelik a pulzusodat. Az M430 készülék segítségével Polar Club edzések közben a Polar Club rendszerének is továbbíthatod pulzusadataidat.
  • GPS rögzítés: Válassz a High accuracy (nagy pontosság), a Medium accuracy (közepes pontosság), a Power save, long session energiatakarékos, hosszú edzés vagy az Off lehetőségek közül.
  • Stride sensor: A beállítás csak akkor jelenik meg, ha párosítottál egy Polar Stride sensort az M430 készülékkel. Válassz a Calibration (kalibráció) vagy Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) beállítások közül. A Calibration (kalibráció) menüben válaszd az Automatic (automatikus) vagy Manual (manuális) módot. Az Choose sensor for speed (érzékelő kiválasztása sebességhez) menüben állítsd be a sebességadatok forrását: Stride Sensor (lépésszámláló) vagy GPS. A Stride sensor kalibrációjáról további információért lásd ezt a támogatási dokumentumot.
  • Sebesség beállítások: Sebesség nézet: Válassza a km/h (kilométer per óra) vagy a min/km(perc per kilométer) közül. Ha angolszász mértékegységeket állítottál be, válaszd a mph (mérföld per órát) vagy a min/mi (perc per mérföldet). Ellenőrizd a sebességzónák határait: Itt ellenőrizheted a speed/pace (sebesség/tempó) határértékeit.
  • Automatic pause (automatikus szünet) beáll.: Automatic pause (automatikus szünet): Válaszd az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az Automatic pause (automatikus szünetet) lehetőséget bekapcsolod (On), az edzés automatikusan szünetel, amikor abbahagyod a mozgást. Aktiválási sebesség: Állítsd be azt a sebességet, amelyiknél a rögzítés leáll.

Az Automatic pause (automatikus szünet) edzés közbeni használatához állítsd a GPS-t a High Accuracy (nagy pontosság) lehetőségre, vagy használj Polar Stride sensort.

  • Automatic lap (automatikus kör): Válassz az Off (ki), Lap distance (körtávolság) vagy a Lap duration (kör időtartam) lehetőségek közül. Ha a Lap distance (kör távolságot) választod, állítsd be a távolságot, amely alapján számolja a köröket. Ha a Lap duration (kör időtartam) választod, állítsd be az időtartamot, amely alapján számolja a köröket.

A távolság alapú automatikus kör használatához, a GPS rögzítésre vagy a Polar Stride sensor használatára van szükség.