Ön itt van: Polar Flow > Az edzés megtervezése

Az edzés megtervezése

Megtervezheted az edzéseidet és személyes edzési célkitűzéseket hozhatsz létre a Polar Flow alkalmazás vagy a Polar Flow webszolgáltatás segítségével.

Edzésterv létrehozása a Season Planner (Időszaktervező) segítségével

A -Flow webszolgáltatás Season Planner (Időszaktervező) eszköze segítségével könnyedén elkészítheted személyre szabott edzéstervedet. Bármi legyen is a célod, a Polar Flow-val készíthetsz egy átfogó tervet az eléréséhez. A Season Planner (Időszaktervező) eszköz a Polar Flow webszolgáltatás Programs (Programok) lapjFlowán érhető el.

A Polar Flow for Coach (Polar Flow edzők számára) egy ingyenes távoli edzőplatform, amely lehetővé teszi, hogy edződ személyre szabja edzéstervedet, akár a teljes időszakról, akár különálló edzésekről legyen szó.

Hozz létre edzési célkitűzést a Polar Flow alkalmazásban és webszolgáltatásban

Ne felejtsd el, hogy használat előtt az edzéscélokat szinkronizálni kell a sportórával a FlowSync vagy a Flow alkalmazás segítségével, mielőtt használhatnád azokat. A sportóra készülék segíteni fog elérni az edzésre kitűzött céljaidat.

Edzési célkitűzés létrehozása a Polar Flow webszolgáltatás segítségével:

  1. Válaszd a Diary (naplót), majd kattints az Add > Training target (hozzáadás > edzési célkitűzés) lehetőségre.

  2. Az Add training target (edzési célkitűzés hozzáadása) menüben válaszd a Sport lehetőséget, add meg a Target name (cél neve) (legfeljebb 45 számjegy), Date (dátum) és Start time (kezdési idő) adatokat és az esetleges Notes (megjegyzéseket) (opcionális).

Válaszd ki az edzési célkitűzés típusát a következőkből:

Hozz létre egy célt a kedvenc edzési célkitűzésed alapján.

Ha létrehoztál egy célt és hozzáadtad a kedvenceidhez, sablonként is használhatod hasonló célkitűzésekhez. Ez megkönnyíti az edzési célkitűzések létrehozását. Nem kell például egy összetett szakaszos edzési célkitűzésed létrehozását minden alkalommal a legelejéről kezdened.

Ha meglévő kedvencet szeretnél sablonként használni az edzési célkitűzéshez, kövesd az alábbi a lépéseket:

  1. Vidd az egérmutatót a Diary (napló) egy dátuma fölé.
  2. Kattints az +Add (+hozzáadás) > Favorite target (kedvenc cél) lehetőségre, majd válassz ki egy célt a Favorites (kedvencek) listáról.


  3. A kedvenced bekerül a naplódba az adott napra ütemezett célként. Az alapértelmezett ütemezett időpont az edzési célkitűzéshez 18:00 óra.
  4. Kattints a célra a Diary (napló) nézetben, és módosítsd tetszőlegesen. A célkitűzés szerkesztésével ebben a nézetben nem módosítod az eredeti kedvenc célkitűzésedet.
  5. Kattints a Save (mentés) lehetőségre a módosítások frissítéséhez.

Szerkesztheted a kedvenc edzési célkitűzéseidet, és újakat hozhatsz létre a Favorites (kedvencek) oldalon. Kattints a felső menü elemére a Favorites (kedvencek) oldal eléréséhez.

Célok szinkronizálása az órával

Ne felejtsd el szinkronizálni az edzési célkitűzéseket az óráddal a Flow webszolgáltatásból a FlowSync vagy a Polar Flow alkalmazás segítségével. Szinkronizálás nélkül csak a Flow webszolgáltatás Naplójában vagy Kedvenclistájában lesz látható.

Az edzési célkitűzést tartalmazó edzésszakasz indításáról a tudnivalókat lásd: Edzésszakasz indítása.

Edzési célkitűzés létrehozása a Polar Flow alkalmazásban

Edzési célkitűzés létrehozásához a Polar Flow alkalmazásban:

  1. Lépj a Training (Edzés) menübe, és kattints az oldal felső részén található ikonra.
  2. Válaszd ki az edzési célkitűzés típusát a következőkből:

Szinkronizáld az órádat a Polar Flow alkalmazással, hogy az edzési célkitűzések az órádra kerüljenek.