Ön itt van: Jellemzők > Smart Coaching (Okos értesítések) > 24/7 Aktivitáskövetés

24/7 Aktivitáskövetés

Az M430 egy belső 3D-s gyorsulásmérővel követi, mennyire vagy aktív, úgy, hogy rögzíti a csuklód mozdulatait. Elemzi mozdulataid gyakoriságát, intenzitását és szabályosságát a fizikai paraméterekkel együtt, lehetővé téve ezzel, hogy az edzésekkel együtt lásd, mennyire voltál aktív az edzésen kívüli órákban. Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb aktivitás-követési eredményt érd el, viseld az M430 készüléket a nem domináns kezeden.

Aktivitási cél

Személyes aktivitási céljaidat az M430 készülék beállításánál adhatod meg. Az M430 készülék minden nap segít elérni a kitűzött célokat. Az aktivitási cél a személyes adataidon és aktivitási szinteden alapszik, melyeket a Polar Flow alkalmazásban, illetve a Polar Flow webes szolgáltatás beállításaiban találsz.

Ha módosítani szeretnéd a célt, nyisd meg a Flow alkalmazást, koppints a nevedre/profilképedre a menüben, majd pöccints lefelé az Aktivitási cél megtekintéséhez. Menj fel a flow.polar.com oldalt, és jelentkezz be Polar fiókodba. Kattints a nevedre, majd a > Settings (Beállítások) > Activity Goal (Aktivitási cél) menüre. Válaszd ki a három aktivitási szint közül az átlagos napodnak leginkább megfelelőt. A választási felület alatt láthatod, mennyire kell aktívnak lenned a napi aktivitási cél teljesítéséhez az adott szinten. Ha például irodai dolgozó vagy, és a napod nagy részét ülve töltöd, körülbelül négy órás alacsony intenzitású tevékenység várható el egy átlagos napon. A munka közben sokat álló és mozgó emberek számára az elvárások is magasabbak.

Az idő, amennyit aktívnak kell lenned aktivitási célod eléréséhez attól a szinttől függ, amit kiválasztottál, és aktivitásaid intenzitásától. Érd el célodat gyorsabban, intenzívebb tevékenységekkel, vagy maradj aktív közepes tempóban a nap folyamán. Korod és nemed szintén hatással vannak az aktivitási cél eléréséhez szükséges intenzitásra. Minél fiatalabb vagy, annál intenzívebb aktivitásra van szükséged.

Aktivitási adatok az M430-ban

A My day (Mai nap) nézetben ellenőrizheted aktivitásodk előrehaladását.
A napi aktivitási célodat egy körben láthatod, ami aktivitásodnak megfelelően telik meg.
A napi aktivitásod részletesebb megtekintéséhez, nyisd meg a My day (Mai nap) menüt a START megnyomásával. Az M430 a következő információkat mutatja meg:
  • Napi aktivitás: Az eddig elért napi aktivitási cél százaléka.
  • Calories (kalóriák): Megmutatja, mennyi kalóriát égettél el az edzés során, az aktivitást és a BMR-t (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).
  • Steps (lépések): Az eddig megtett lépések száma. A testmozgás mennyisége és típusa rögzítésre kerül, és átváltódik egy becsült lépésszámmá
Nyomd meg ismét a START lehetőséget a további részletekért és böngéssz UP/DOWN (fel/le), hogy útmutatást kapj arról, hogyan érheted el napi aktivitási célodat:
  • Active time (Aktív idő): Az Active time (Aktív idő) mutatja meg testmozgásod összesített idejét, ami jótékony hatást gyakorolt egészségedre.
  • Calories (kalóriák): Megmutatja, mennyi kalóriát égettél el az edzés során, az aktivitást és a BMR-t (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).
  • Steps (lépések): Az eddig megtett lépések száma. A testmozgás mennyisége és típusa rögzítésre kerül, és átváltódik egy becsült lépésszámmá
  • To go (Hátralévő aktív idő mennyisége): Az M430 opciókat kínál a napi aktivitási cél eléréséhez. Megmondja, hogy még mennyi ideig kell aktívnak maradnod, ha az alacsony, a közepes, vagy a magas intenzitású aktivitást választod. Egy célod van, de azt számos úton elérheted. A napi aktivitási cél elérhető alacsony, közepes, vagy magas intenzitással is. Az M430-ban, az ‘up’ alacsony intenzitást, a ‘walking’ közepes intenzitást, a ‘jogging’ pedig magas intenzitást jelent. A Flow webes felületen és mobil alkalmazásban még több példát találhatsz az alacsony, közepes és magas intenzitású aktivitásokra, és kiválaszthatod a legjobb módszert célod eléréséhez.

Idő nézetben megnézheted haladásodat a napi aktivitási célodban ha az óra számlapján a "Jumbo" (alapértelmezett számlap) vagy az "Activity" lehetőséget választod. A Jumbo nézetben az egész óralap töltődik fel, ahogy közeledsz a napi cél teljesítéséhez. Az Activity nézetben a dátum és idő körül látható kör mutatja, ahogy haladsz a napi cél teljesítéséhez. A kör feltöltődik edzés közben. Megváltoztathatod az óra kijelző nézetet az UP (fel) gomb megnyomásával és nyomva tartásával.

Inaktivitási figyelmeztetés

Közismert tény, hogy a fizikai aktivitás jelentős tényezője az egészséges életnek. A fizikai aktivitáshoz az is fontos, hogy kerüld a hosszas ülést. Ha túl hosszú ideig ülsz egyhuzamban, az rontja az egészségedet azokon a napokon is, amikor edzel és eleget mozogsz. Az M430 érzékeli, ha túl sokáig maradsz tétlen a nap folyamán, és ezzel segít megszakítani a hosszú ideje tartó ülést, elkerülve annak káros hatásait.

Ha már 55 perce ülsz, inaktivitási riasztás kapsz: A készüléken rezgés kíséretében az It’s time to move (Ideje mozogni!) üzenet jelenik meg. Állj fel, és találd ki, hogyan legyél aktív. Tegyél egy rövid sétát, nyújtózz, vagy végezz egyéb könnyű aktivitást. Az üzenet eltűnik, amint mozogni kezdesz, vagy megnyomod az egyik gombot. Ha öt percen belül nem kezdesz el mozogni, inaktivitási bélyeget kapsz, melyet a szinkronizálás után a Flow alkalmazásban és Flow webes felületen láthatsz. De a Flow alkalmazásban és a Flow webes felületen is az összes inaktivitási pecsétet láthatja. Így ellenőrizheted napi rutinondat, és változtathatsz azon az aktívabb élet érdekében.

Aktivitási adatok a Flow lkalmazásban-ban és a Flow webes felületen

A Flow alkalmazásban követheted és elemezheted aktivitási adataidat menet közben és vezeték nélkül szinkronizálhatod azt az M430-ról a Flow webes felületre. A Flow webes felület adja a legrészletesebb betekintést az aktivitási információidba. Az aktivitási jelentések segítségével (a PROGRESS (előrehaladás) fülön nyomon követheted napi aktivitási trendjeidet. Megtekintheted a napi, heti, vagy havi jelentéseket.