Ön itt van: Fontos információk > Elemek

Akkumulátor

A Polar arra kér, hogy csökkentsd minimálisra a hulladékok környezetre és emberi egészségre gyakorolt hatását azzal, hogy követed a helyi hulladék-elhelyezési szabályokat, és ahol lehetséges, külön gyűjtöd be az elektronikus eszközöket a termék élettartama végén. Ne vegyes kommunális hulladékként selejtezd le a terméket.

Az M430 akkumulátorának feltöltése

Az M430 beépített, újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Az újratölthető elemek véges számú töltési ciklussal rendelkeznek. Akár 300 alkalommal is feltöltheti az elemet, mielőtt a teljesítménye érezhetően csökkenne. A töltési ciklusok száma a felhasználási és működtetési körülményektől is függ.

Ne töltsd az akkumulátort 0 °C / +32 °F alatti, illetve +40 °C / +104 °F feletti hőmérsékleten, vagy ha az USB port nedves.

A töltéshez csatlakoztasd az eszközta csomagban mellékelt USB kábel használatával.

Fali csatlakozón keresztül is feltöltheti az akkumulátort. Amikor fali csatlakozón keresztül végez töltést, használjon egy USB táp adaptert (nem tartozék). USB hálózati adapter használata estén az adapternek 5Vdc kimenettel kell rendelkeznie és minimum 500mA áramerősséget kell biztosítania. Kizárólag megfelelő biztonsági jóváhagyással rendelkező („LPS”, „Korlátozott áramellátás”, „UL-listán szereplő" vagy „CE” jelöléssel ellátott) USB hálózati adaptert lehet használni.

A Polar termékeit ne töltse 9 voltos töltővel. A 9 voltos töltő használata kárt tehet a Polar-termékben.

Töltés előtt bizonyosodj meg arról, hogy az M430 USB-portján vagy töltőkábelén nincs nedvesség, hajszál, por vagy kosz. Finoman töröld le a szennyeződéseket és fújd ki a koszt. Szükség esetén, használhatsz fogpiszkálót. A karcmentesség megőrzése érdekében ne használj éles eszközöket a tisztításhoz.

A számítógéppel való töltéshez egyszerűen csatlakoztasd az M430-at a számítógéphez; eközben szinkronizálhatod is azt a FlowSync-kel.

  1. Helyezd az USB csatlakozót az M430 USB portjába, és csatlakoztasd a kábel másik végét a számítógépbe.
  2. Charging (töltés) felirat jelenik meg a kijelzőn.
  3. Amikor az akkumulátor ikon teljesen megtelik, az M430 töltése kész.

Ne hagyd hosszabb ideig az akkumulátort lemerülve, vagy folyamatosan feltöltve, mert az hatással lehet az akkumulátor élettartamára.

Az akkumulátor üzemideje

Az akkumulátor üzemideje:

  • max. 8 óra folyamatos edzés GPS-szel és optikai pulzusmérővel, vagy
  • max. 30 óra folyamatos edzés optikai pulzusmérővel, GPS energiatakarékos móddal és optikai pulzussal, vagy
  • max. 50 óra folyamatos edzés optikai pulzusmérővel, GPS energiatakarékos móddal és Bluetooth Smart jeladóval, vagy
  • idő módban, napi aktivitáskövetéssel az üzemidő körülbelül 20 nap.

Az üzemidőt számos tényező, például az M430 használati környezeti hőmérséklete, a választott és használt funkciók és érzékelők, valamint az akkumulátor életkora is befolyásolja. A Smart értesítések és a gyakori szinkronizálás a Flow alkalmazással, szintén csökkentik az akkumulátor élettartamát. Jóval fagypont alatti hőmérséklet esetén az üzemidő jelentősen lecsökkenhet. Ha a kabátod alatt viseled az M430-at, úgy melegebben tartod és ezzel megnövelheted annak üzemidejét.

Alacsony akkumulátortöltöttségre figyelmeztető üzenetek

Battery low. Charge (töltés): Az elem töltöttsége alacsony. Javasolt az M430-at feltölteni.

Töltsd fel edzés előtt: A töltöttség túl alacsony az edzés rögzítéséhez. Nem lehet új edzést indítani az M430 feltöltése nélkül.

Alacsony akkumulátortöltöttségre figyelmeztető üzenetek edzés alatt:

  • Az M430 értesít, amikor egy órára elegendő akkumulátor üzemidő maradt az edzés közben.
  • Ha megjelenik az edzés alatt a Battery low (alacsony töltöttség) üzenet, akkor kikapcsol a pulzusmérés és a GPS.
  • Amikor kritikusan alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, a Recording ended (rögzítés leállítva) üzenet jelenik meg. Az M430 abbahagyja az edzés rögzítését és elmenti az edzés adatait.

Amikor a kijelző elsötétül, az akkumulátor lemerült és az M430 alvó üzemmódba lépett. Töltsd fel az M430-at. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn.