Ön itt van: Fontos információk > Az M430 karban tartása

Az M430 karban tartása

Akárcsak bármely elektronikus eszközt, a Polar M430-at is tisztán, valamint gondosan karban kell tartani. Az alábbi utasítások segítenek betartani a garancia érvényesítéséhez szükséges előírásokat, valamint csúcs formában tartani az eszközt és elkerülni minden problémát a töltés vagy szinkronizálás közben.

Tartsd tisztán az M430-at

Minden edzés program után enyhe szappanos oldattal, folyóvíz alatt mosd le az M430-at. Egy puha törölközővel töröld szárazra.

Tartsd tisztán az M430 USB csatlakozóját és töltő kábelét, a zökkenőmentes töltés és szinkronizálás biztosítása érdekében.

Töltés előtt bizonyosodj meg arról, hogy az M430 USB-csatlakozójánján vagy töltőkábelén nincs nedvesség, hajszál, por vagy kosz. Finoman töröld le a szennyeződéseket és fújd le a port. Szükség esetén használhatsz fogpiszkálót. A karcmentesség megőrzése érdekében ne használj éles eszközöket a tisztításhoz.

Tartsd tisztán az USB csatlakozót, hogy hatékonyan megvédhesd az M430-at az oxidálódástól és a piszok és sós víz (pl. izzadtság vagy tengervíz) okozta más lehetséges károsodástól. Az USB csatlakozó tisztán tartásához a legjobb módszer minden edzés után langyos csapvízzel kimosni azt. Az USB csatlakozó vízálló, így azt az elektromos alkatrészek károsítása nélkül öblítheted le folyó víz alatt. Ne töltsd az M430-at abban az esetben, ha az USB töltő nedves, vagy izzadtság van rajta.

Vigyázz az optikai pulzusértékelőre

Tartsd karcmentesen az optikai érzékelő területét a hátsó burkolaton. A karcolások és a piszok csökkenti a csuklón lévő pulzusmérés teljesítményét.

Tárolás

Az edzéseszközt tárold hűvös és száraz helyen. Ne tárold nedves környezetben, nem szellőző anyagban (műanyagtasak, vagy sporttáska), vagy vezetőképes anyag mellett (pl.: nedves törülköző). Ne tedd ki huzamosabb ideig közvetlen napfénynek az edzéseszközt, vagyis ne hagyd azt például az autóban vagy a kerékpárra felszerelve. Javasolt az edzéseszközt részben vagy teljesen feltöltött állapotban tárolni. Az akkumulátor tárolás során folyamatosan merül. Ha több hónapig nem használod az edzéseszközt, javasolt azt néhány hónap elteltével újra feltölteni. Ez megnövelheti az elem élettartamát.

Ne hagyd az eszközt szélsőséges hidegben (–10 °C/14 °F alatt) és melegben (50 °C/120 °F felett) vagy közvetlen napfénynek kitéve.

Szervizelés

Javasoljuk, hogy a kétéves garancia ideje alatt csak hivatalos Polar szervizközpontban javítasd a készüléket. A Polar Electro által nem engedélyezett javítás által okozott kár, vagy következményes kár esetén a garancia nem érvényesíthető. További információért, lásd a Korlátozott nemzetközi Polar garancia c. részt.

Elérhetőségeinkről és a Polar szervizközpontok címeiről a www.polar.com/support webhelyen és az egyes országok weboldalain tájékozódhatsz.