Du er her: Funktioner > Polar Løbeprogram

Polar Løbeprogram

Polar Løbeprogram er et personligt program baseret på dit konditionsniveau, der er udformet til at sikre, at du træner rigtigt og undgår overanstrengelse. Det er intelligent og tilpasser sig til din udvikling. Det giver dig samtidigt besked, når det kan være en god idé at slappe lidt af, og når du bør give den en ekstra skalle. Hvert program er skræddersyet til din begivenhed og tager hensyn til dine personlige egenskaber, din træningsbaggrund og din forberedelsestid. Programmet er gratis og tilgængeligt i Polar Flow-webservicen på www.polar.com/flow.

Der er tilgængelige programmer for 5 km-, 10 km-, halvmaraton- og maratonbegivenheder. Hvert program har tre intervaller: Baseopbygning, Opbygning og Nedtrapning. Disse intervaller er udformet til at udvikle din præstation gradvist og sikre dig, at du er klar på konkurrencedagen. Løbetræningspas deles op i fem typer: nem jog, mellemlangt løb, langt løb, tempoløb og interval. Alle træningspas indeholder opvarmnings-, trænings- og nedkølingsfaser for optimale resultater. Derudover kan du vælge at udføre styrke-, kerne- og mobilitetsøvelser for at forbedre din udvikling. Hver træningsuge består af to til fem løbetræningspas, og den samlede varighed af løbetræningspassene varierer fra mellem én til syv timer afhængigt af dit konditionsniveau. Et program varer som minimum 9 uger og som maksimum 20 måneder.

Lær om Polar Løbeprogrammet i denne indgående vejledning. Eller læs mere om, hvordan du kommer i gang med Løbeprogrammet.

Opret et Polar Løbeprogram

1. Log ind på Flow-webservicen på www.polar.com/flow.
  2. Vælg Programmer fra fanen.
  3. Vælg din begivenhed, giv den et navn, indstil begivenhedsdatoen, og hvornår du vil starte programmet.
  4. Udfyld spørgsmålene for fysisk aktivitetsniveau.*
  5. Vælg, om du vil inkludere støtteøvelser i programmet.
  6. Læs og udfyld spørgeskemaet om egnethed til fysisk aktivitet.
  7. Gennemgå dit program, og justér om nødvendigt eventuelle indstillinger.
  8. Vælg Start program, når du er færdig.

*Hvis fire ugers træningshistorik er tilgængelige, udfyldes disse på forhånd.

Start et løbemål

Inden du starter et træningspas, skal du sørge for at have synkroniseret dit træningspasmål til din enhed. Træningspassene synkroniseres til din enhed som træningsmål, og du starter dem fra din Dagbog. Følg vejledningen på din enhed under dit træningspas.

1. På din enhed skal du gå ind på Dagbog.
  2. Vælg en dag at få vist det planlagte mål på.
  3. Vælg målet, og vælg derefter sportsprofilen.
  4. Tryk på START, og følg vejledningen.

Hvis du vil udføre et mål, der er planlagt for en anden dag, kan du – du skal bare vælge en dag fra din Dagbog og starte det træningspas, der er planlagt for den pågældende dag.

Følg din udvikling

Synkronisér dine træningsresultater fra din enhed til Flow-webservicen gennem USB-kablet eller Flow-appen. Følg din udvikling fra fanen Programmer. Du kan se en oversigt over dit aktuelle program, og hvordan du har udviklet dig.