Vă aflați aici: Informaţii importante > Îngrijirea dispozitivului M400

Îngrijirea dispozitivului M400

Ca orice alt dispozitiv electronic, Polar M400 trebuie să fie menţinut curat şi manevrat cu grijă. Instrucţiunile de mai jos vă vor ajuta să îndepliniţi obligaţiile de garanţie, să menţineţi dispozitivul în formă maximă şi să evitaţi orice probleme de încărcare sau sincronizare.

M400

Cablul USB trebuie conectat cu atenție, pentru a evita deteriorarea portului USB al dispozitivului.

Menţineţi curat portul USB al dispozitivului pentru a asigura încărcarea şi sincronizarea fără impedimente.

Vă rugăm să observați că am eliminat capacul de cauciuc al portului USB în cazul ultimei versiuni a M400. Am făcut aceasta pentru ca uscarea portului USB să se poată face mai ușor și mai eficient. Aceste instrucțiuni privind întreținerea pot fi folosite atât pentru noul M400 fără capacul de cauciuc, cât și pentru modelul anterior cu capac de cauciuc.

Păstrați portul USB curat pentru a proteja în mod eficient M400 de oxidare și de alte defecte posibile cauzate de apa sărată (de ex. transpirație sau apă de mare) și de mizerie. Astfel asiguraţi încărcarea şi sincronizarea fără impedimente.

Cel mai bun mod de a menţine portul USB curat este de a-l clăti după fiecare sesiune de antrenament după cum urmează:.

  1. Ridicaţi capacul din cauciuc de pe portul USB.

  2. Clătiţi portul USB cu apă călduţă de la robinet. Portul USB este rezistent la apă și poate fi clătit sub robinetul de apă fără a i se defecta componentele electronice.

  3. După clătire, lăsaţi capacul deschis un timp pentru a permite portului USB să se usuce. Nu încărcaţi dispozitivul M400 atunci când portul USB este umed sau cu transpiraţie.

Când utilizaţi portul USB, verificaţi dacă nu este umezeală, păr sau praf în zona suprafeţei de etanşare. Ştergeţi uşor orice murdărie. Poate fi folosită o scobitoare pentru a îndepărta firele de păr, praful sau altă murdărie din cavitatea conectorului. Nu folosiţi instrumente ascuţite la curăţare pentru a evita zgârieturile.

Puteţi spăla dispozitivul cu o soluţie de apă şi săpun delicat sub jet de apă. Nu folosiţi alcool sau vreun material abraziv, cum ar fi lână metalică sau produse chimice de curăţat. Dacă nu purtaţi dispozitivul 24/7, ştergeţi orice umezeală de pe acesta înainte de a-l depozita.

Nu lăsaţi dispozitivul la temperaturi extrem de scăzute (sub –10 °C/14 °F) şi extrem de ridicate (peste 50 °C/120 °F) sau direct la lumina soarelui.

Senzorul pentru ritm cardiac

Conectorul: Detaşaţi conectorul de la curea după fiecare utilizare şi uscaţi conectorul cu un prosop moale. Curăţaţi conectorul cu o soluţie slabă de apă şi săpun, atunci când este necesar. Nu folosiţi niciodată alcool sau vreun material abraziv (de ex. lână metalică sau produse chimice de curăţat).

Cureaua: Clătiţi cureaua sub jet de apă după fiecare utilizare şi puneţi-o la uscat. Curăţaţi cu grijă cureaua cu o soluţie slabă de apă şi săpun, atunci când este necesar. Nu folosiţi săpunuri hidratante, deoarece pot lăsa reziduuri pe curea. Cureaua nu se fierbe, nu se calcă, nu se curăţă chimic sau nu se decolorează. Nu întindeţi cureaua sau îndoiţi puternic zonele cu electrozi.

Verificaţi instrucţiunile de spălare pe eticheta benzii.

Depozitarea

M400: Păstraţi dispozitivul de antrenament într-un loc uscat şi răcoros. Nu-l depozitaţi într-un mediu umed, într-un material care nu permite ventilaţia (o pungă de plastic sau o geantă de sport) şi nici cu un material conductiv (un prosop ud). Nu expuneţi dispozitivul de antrenament la lumina directă a soarelui pe perioade lungi de timp, de exemplu nu-l lăsaţi într-o maşină sau montat pe cadrul unei biciclete. Se recomandă să păstraţi dispozitivul de antrenament parţial sau complet încărcat. Bateria se descarcă treptat când este depozitată. Dacă urmează să depozitaţi dispozitivul de antrenament mai multe luni, se recomandă să-l reîncărcaţi după câteva luni. Aceasta va prelungi durata de viaţă a bateriei.

Senzor pentru ritmul cardiac: Uscaţi şi depozitaţi cureaua şi conectorul senzorului pentru ritm cardiac separat pentru a maximiza durata de viaţă a bateriei. Păstraţi senzorul pentru ritm cardiac într-un loc răcoros şi uscat. Pentru a preveni oxidarea clemelor, nu păstraţi senzorul pentru ritm cardiac umed într-un material neaerisit, cum ar fi o gheată de sport. Nu expuneţi senzorul pentru ritm cardiac la lumina directă a soarelui pe perioade lungi.

Senzorul de mers Bluetooth® Smart

Curăţaţi senzorul de mers cu soluţie delicată de săpun şi apă şi clătiţi cu apă curată. Pentru a menţine impermeabilitatea, nu spălaţi senzorul de mers cu un dispozitiv de spălare sub presiune. Nu scufundaţi senzorul de mers în apă. Niciodată nu folosiţi alcool sau materiale abrazive, cum ar fi lână metalică sau soluţii chimice de curăţare. Evitaţi lovirea puternică a senzorului de mers, deoarece unitatea senzorului se poate deteriora.

Service

Pe timpul perioadei de garanţie de doi ani, vă recomandăm ca activităţile de service să fie realizate numai de către un centru service autorizat Polar. Garanţia nu acoperă daunele sau pagubele cauzate de un service neautorizat de Polar Electro. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Garanţia limitată internaţională Polar.

Pentru informaţii de contact şi adresele tuturor Centrelor de service Polar, vizitaţi www.polar.com/support şi site-urile web specifice pentru fiecare ţară.

Numele de utilizator pentru contul dvs. Polar este întotdeauna adresa dvs. de e-mail. Acelaşi nume de utilizator şi aceeaşi parolă sunt valabile pentru înregistrarea produsului Polar, serviciul web şi aplicaţia Polar Flow, forumul de discuţii Polar şi înregistrarea la Ştiri.