Vă aflați aici: Noţiuni introductive > Încărcarea bateriei

Încărcarea bateriei

După desfacerea din ambalaj a dispozitivului M400, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să încărcaţi bateria. Lăsaţi dispozitivul M400 să se încarce complet înainte de a-l pune în funcţiune pentru prima dată.

Dispozitivul M400 are o baterie internă, reîncărcabilă. Folosiţi cablul USB inclus în produs, setat pentru încărcarea acestuia prin portul USB de pe calculatorul dumneavoastră.

Poți încărca bateria și prin conectare la o priză de perete. Când încarci bateria prin intermediul unei prize de perete, utilizează un adaptor USB (neinclus în setul de produse). Dacă utilizați un adaptor USB, asigurați-vă că pe acesta găsiți marcajul „output 5 Vdc” (putere de 5 Vcc) și că generează o intensitate de cel puțin 500 mA. Utilizați doar un adaptor USB care respectă regulile privind siguranța (purtând marcajul „LPS”, „Limited Power Supply”, „UL listed” sau „CE”).

Nu încărcați produsele Polar cu un încărcător de 9 volți. Utilizarea unui încărcător de 9 volți poate deteriora produsele Polar.

  1. Conectaţi micro-conectorul USB în portul USB al dispozitivului M400 şi conectaţi celălalt capăt al cablului la PC-ul dumneavoastră.
  2. Pe afişaj apare mesajul Charging (Se încarcă).
  3. Când dispozitivul M400 este complet încărcat, este afişat mesajul Charging completed (Încărcare încheiată).

Nu lăsaţi bateria complet descărcată o perioadă lungă de timp sau ţineţi-o mereu complet încărcată, deoarece acest lucru ar putea afecta durata de viaţă a bateriei.

Nu încărcaţi bateria când dispozitivul M400 este ud.

Nu încărcaţi bateria la temperaturi sub -10 °C sau peste +50 °C.

Timpul de funcţionare a bateriei

Timpul de funcţionare a bateriei este de până la 8 ore cu GPS şi senzorul pentru ritm cardiac. Când se foloseşte numai în modul timp cu monitorizarea activităţii zilnice, timpul de funcţionare este de aproximativ 30 de zile. Timpul de funcţionare depinde de numeroşi factori, cum ar fi temperatura mediului în care utilizaţi dispozitivul M400, caracteristicile pe care le utilizaţi şi vechimea bateriei. Timpul de funcţionare este semnificativ redus la temperaturi mult sub nivelul de îngheţ. Purtarea dispozitivului M400 pe sub haină vă ajută să-l menţineţi mai cald şi să măriţi timpul de funcţionare.

Notificări de baterie descărcată

Battery low. Charge (Baterie descărcată. Încărcaţi.)

Sarcina bateriei este scăzută. Se recomandă să încărcaţi M400.

Încărcaţi înainte de antrenament

Sarcina este prea scăzută pentru a înregistra o sesiune de antrenament. Nu se poate începe o nouă sesiune de antrenament înainte de a încărca M400.

Când afişajul este gol, bateria este consumată şi M400 a intrat în modul repaus. Încărcaţi dispozitivul M400. În cazul în care bateria este complet descărcată, poate dura un timp până când animaţia de încărcare apare pe afişaj.