Vă aflați aici: Caracteristici > Urmărirea activităţii 24/7

Urmărirea activităţii 24/7

M400 vă urmăreşte activitatea cu un accelerometru 3D intern care înregistrează mişcările încheieturii dvs. Acesta analizează frecvenţa, intensitatea şi regularitatea mişcărilor dumneavoastră, împreună cu informaţiile dumneavoastră fizice, permiţându-vă să vedeţi cât de activ sunteţi cu adevărat în viaţa de fiecare zi, pe lângă sesiunile de antrenament.

 

Obiectivul de activitate

Dispozitivul dvs. M400 vă oferă un obiectiv de activitate în fiecare zi şi vă ghidează în atingerea acestuia. Obiectivul de activitate se bazează pe datele dvs. personale şi pe setarea nivelului de activitate, pe care o puteţi găsi în setările Obiectivului de activitate zilnică din serviciul web Flow. Conectaţi-vă la serviciul web Flow, faceţi clic pe numele/fotografia profilului dvs. din colţul din dreapta sus şi accesaţi fila obiectivului Daily Activity (Activitate zilnică) din Settings (Setări).

Setarea obiectivului Daily Activity (Activitate zilnică) vă permite să alegeţi din trei niveluri de activitate pe cel care descrie cel mai bine ziua şi activitatea dvs. tipică (consultaţi numărul 1 în imaginea de mai jos). Sub zona selecţiei (consultaţi numărul 2 din imaginea de mai jos), puteţi vedea cât de activ trebuie să fiţi pentru a vă atinge obiectivul de activitate zilnică la nivelul ales. De exemplu, dacă lucraţi la birou şi petreceţi cea mai mare parte a zilei stând pe scaun, este de aşteptat să atingeţi aproape patru ore de activitate la intensitate redusă într-o zi obişnuită. Pentru persoanele care stau în picioare şi merg mult în timpul orelor de lucru, aşteptările sunt mai ridicate.

Timpul în care trebuie să fiţi activ în timpul zilei pentru a vă atinge obiectivul de activitate depinde de nivelul pe care l-aţi ales şi de intensitatea activităţilor dvs. Atingeţi-vă obiectivul mai rapid cu activităţi mai intense sau rămâneţi activ într-un ritm ceva mai moderat toată ziua. Vârsta şi sexul afectează, de asemenea, intensitatea de care aveţi nevoie pentru a vă atinge obiectivul de activitate. Cu cât sunteţi mai tânăr, cu atât activitatea trebuie să fie mai intensă.

Date privind activitatea

M400 completează treptat o bară de activitate pentru a indica progresul dvs. spre obiectivul zilnic. Când bara este completă, v-aţi atins obiectivul. Puteţi vizualiza bara de activitate în Today's activity (Activitatea de azi) şi în vizualizarea timp (schimbaţi cadranul ceasului apăsând şi menţinând apăsat UP (SUS).

În Today's activity (Activitatea de astăzi) puteţi vedea cât de activă a fost ziua dumneavoastră până acum şi puteţi obţine îndrumare asupra modului de a vă atinge obiectivul.

  • Activity (Activitate)
    • Active time (Timp activ): Timpul activ vă indică timpul cumulat al mişcărilor corpului care aduc beneficii sănătăţii dvs.
    • Calories (Calorii): Afişează câte calorii aţi consumat prin antrenament, activitate şi RMB (Rata metabolică de bază: activitatea metabolică minimă necesară pentru menţinerea vieţii).
    • Steps (Paşi): Paşii pe care i-aţi parcurs. Numărul şi tipul de mişcări ale corpului sunt înregistrare şi transformate într-o estimare a paşilor.
  • To go (La drum): Dispozitivul M400 vă oferă opţiuni pentru a vă atinge obiectivul de activitate zilnică. Acesta vă spune cât timp mai trebuie să fiţi activ dacă alegeţi activităţi cu intensitate scăzută, medie sau ridicată. Aveţi un singur obiectiv, dar mai multe moduri de a-l atinge. Obiectivul de activitate zilnică poate fi atins la intensitate scăzută, medie sau ridicată. În M400, „sus“ înseamnă intensitate redusă, „mers“ înseamnă intensitate medie şi „alergat“ înseamnă intensitate ridicată. Puteţi găsi mai multe exemple pentru activităţi de intensitate redusă, medie şi ridicată la serviciul web Flow şi în aplicaţia mobilă şi puteţi alege cea mai bună cale de a vă atinge obiectivul.

Alertă de inactivitate

Este cunoscut pe larg faptul că activitatea fizică este un factor major în menţinerea sănătăţii. Pe lângă a fi activ fizic, este important să evitaţi să staţi pe scaun perioade lungi. Statul pe scaun pe perioade lungi este nociv pentru sănătate, chiar şi în zilele în care vă antrenaţi şi aveţi suficientă activitate zilnică. Dispozitivul M400 identifică dacă aţi fost inactiv prea mult în timpul zilei şi în acest fel vă ajută să întrerupeţi statul pe scaun pentru a evita efectele negative pe care acest lucru le are asupra sănătăţii dvs.

Dacă aţi stat nemişcat aproape o oră, veţi primi o alertă de inactivitate - se afişează It's time to move (Este timpul pentru mişcare). Ridicaţi-vă în picioare şi găsiţi propriul mod de a fi activ. Faceţi o scurtă plimbare, întindeţi-vă sau faceţi alt tip de activitate uşoară. Mesajul dispare când începeţi să vă mişcaţi sau apăsaţi orice buton. Dacă nu deveniţi activ în cinci minute, veţi primi un marcaj de inactivitate, pe care îl puteţi vedea în aplicaţia Flow şi în serviciul web Flow după sincronizare.

Puteţi activa sau dezactiva alerta din Settings (Setări) > General Settings (Setări generale) > Inactivity alert (Alertă inactivitate).

Aplicaţia Flow vă trimite aceeaşi notificare dacă are o conexiune Bluetooth la dispozitivul M400.

Atât aplicaţia Polar Flow, cât şi serviciul web Polar Flow vă vor arăta câte marcaje de inactivitate aţi primit. În acest fel puteţi verifica rutina zilnică şi puteţi face schimbări pentru o viaţă mai activă.

Informaţiile de somn la serviciul web Flow şi în aplicaţia Flow

M400 vă va urmări somnul şi calitatea acestuia (liniştit sau agitat) dacă îl purtaţi în timpul nopţii. Nu trebuie să activaţi modul somn, dispozitivul detectează automat din mişcările încheieturii dvs. că dormiţi. Durata somnului şi calitatea acestuia (liniştit sau agitat) sunt afişate la serviciul web Flow şi în aplicaţia Flow după ce M400 este sincronizat.

Timpul dvs. de somn este cea mai lungă perioadă de odihnă continuă care are loc în intervalul de 24 de ore începând de la ora 18:00/6pm până a doua zi la ora 18:00/6pm. Întreruperile mai scurte de o oră din somnul dvs. nu întrerup urmărirea somnului, dar nu sunt luate în calcul în timpul de somn. Pauzele mai lungi de o oră opresc urmărirea timpului de somn.

Perioadele când dormiţi liniştit şi nu vă mişcaţi mult sunt calculate ca somn liniştit. Perioadele când vă mişcaţi şi vă schimbaţi poziţia sunt calculate ca timp de somn agitat. În loc să adune doar toate perioadele imobile, algoritmul vă oferă o pondere mai mare perioadelor imobile lungi decât celor scurte. Procentul de somn odihnitor compară perioada în care aţi dormit liniştit cu timpul total de somn. Somnul odihnitor este foarte individualizat şi trebuie să fie interpretat împreună cu timpul de somn.

Cunoaşterea duratei de somn odihnitor şi agitat vă oferă o imagine a felului în care dormiţi noaptea şi este afectată de orice schimbări în viaţa dvs. zilnică. Acest lucru vă poate ajuta la găsirea unor moduri de a vă îmbunătăţi somnul şi de a vă simţi odihnit în timpul zilei.

Datele de activitate din aplicaţia Flow şi serviciul web Flow

Cu aplicaţia mobilă Polar Flow, puteţi urmări şi analiza datele dvs. de activitate din mers şi aveţi datele sincronizate fără fir de pe dispozitivul M400 la serviciul web Polar Flow. Serviciul web Flow vă oferă cea mai detaliată perspectivă privind informaţiile legate de activitatea dvs.

.