Vă aflați aici: Caracteristici > Asistat de GPS (A-GPS)

Asistat de GPS (A-GPS)

Dispozitivul M400 are un GPS încorporat care oferă măsurarea exactă a vitezei şi a distanţei pentru o serie de sporturi în aer liber şi vă permite să vedeţi traseul pe hartă în aplicaţia Flow şi în serviciul web după sesiune.

M400 utilizează serviciul offline AssistNow® pentru a dobândi localizare rapidă prin satelit. Serviciul offline AssistNow oferă date A-GPS care comunică dispozitivului dvs. M400 pozițiile prevăzute ale sateliților GPS. În acest mod M400 ştie unde să caute sateliţii şi astfel poate achiziţiona semnale de la aceştia în interval de secunde, chiar şi în condiţii dificile de semnal.

Datele A-GPS se actualizează o dată pe zi. Cel mai recent fișier de date A-GPS este actualizat în mod automat în M400 atunci când sincronizați M400 în serviciul web Flow cu ajutorul software-ului FlowSync sau al aplicației Flow.

Data de expirare A-GPS

Fişierul de date A-GPS este valabil pentru maxim 14 zile. Precizia de poziţionare este relativ bună în primele trei zile şi scade progresiv pe parcursul zilelor 10-14. Actualizările regulate asigură un nivel ridicat al preciziei de poziţionare.

Puteţi verifica data expirării fişierului actual de date A-GPS din dispozitivul dvs. M400. În M400, accesaţi Settings > General settings > About your product > A-GPS exp. date (Setări > Setări generale > Despre produsul dumneavoastră > Data de exp. A-GPS). Dacă fișierul de date este expirat, sincronizați M400 în serviciul web Flow prin intermediul software-ului FlowSync sau al aplicației Flow pentru a actualiza datele A-GPS.

Odată ce fişierul de date A-GPS a expirat, este nevoie de mai mult timp pentru obţinerea poziţiei actuale.

Caracteristici GPS

M400 include următoarele caracteristici GPS:

  • Altitude, ascent and descent (Altitudine, ascendenţă şi descendenţă): Măsurarea altitudinii în timp real, dar şi a ascedenţei/descendenţei în metri/picioare.
  • Distance (Distanţa): Distanţa exactă în timpul şi după sesiune.
  • Speed/Pace (Viteza/Ritmul): Informaţii exacte despre viteză/ritm în timpul şi după sesiune.
  • Running index (Indexul de alergare): În M400, Indexul de alergare se bazează pe datele de ritm cardiac şi viteză măsurate în timpul alergării. Acesta oferă informaţii despre nivelul de performanţă, atât în ceea ce priveşte forma fizică, cât şi în ceea ce priveşte economia alergării.
  • Back to start (Înapoi la start): Vă direcţionează la punctul de pornire pe cea mai scurtă distanţă posibilă şi afişează distanţa până la punctul de pornire. Acum puteţi încerca mai multe trasee aventuroase şi le puteţi explora în siguranţă, ştiind că sunteţi doar la o apăsare de buton pentru a vedea direcţia din care aţi pornit.

Pentru performanţă optimă a GPS-ului, purtaţi dispozitivul M400 pe mână cu afişajul orientat în sus. Din cauza locaţiei antenei GPS pe dispozitivul M400, nu se recomandă să-l purtaţi cu afişajul pe partea interioară a încheieturii. Când îl purtaţi pe cadrul unei biciclete, asiguraţi-vă că afişajul este orientat în sus.