Du er her: Funksjoner > Polar M400 User Manual | Assistert GPS (A-GPS)

Assistert GPS (A-GPS)

M400 har innebygd GPS som gir nøyaktig måling av hastighet og distanse under en rekke sportsaktiviteter utendørs. Du kan også se ruten din på et kart i Flow-appen og nettjenesten etter økten.

M400 benytter AssistNow® Offline-tjenesten for rask posisjonsbestemmelse. AssistNow Offline-tjenesten stiller til rådighet A-GPS-data som forteller M400 de anslåtte posisjonene til GPS-satellittene. På denne måten vet M400 hvor den skal søke etter satellittene, og enheten kan derfor motta signalene fra dem i løpet av sekunder, til og med under vanskelige signalforhold.

A-GPS-dataene oppdateres én gang per dag. Den siste A-GPS-datafilen oppdateres automatisk i M400 når du synkroniserer M400 med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller Flow-appen.

A-GPS sluttdato

A-GPS-datafilen er gyldig i opptil 14 dager. Posisjoneringsnøyaktigheten er relativt høy de første tre dagene, og reduseres i økende grad i løpet av de påfølgende dagene i 14-dagersperioden. Regelmessige oppdateringer er med på å sikre høy posisjoneringsnøyaktighet.

Du kan kontrollere sluttdatoen for gjeldende A-GPS-datafil fra M400. Gå til Innstillinger > Generelle innstillinger > Om produktet ditt > A-GPS sluttdato på M400. Hvis datafilen er utløpt, synkroniserer du M400 med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller Flow-appen for å oppdatere A-GPS-dataene.

Når A-GPS-datafilen er utløpt, kan det ta lengre tid å fastsette gjeldende posisjon.

GPS-funksjoner

M400 har følgende GPS-funksjoner:

  • Høyde, stigning og nedstigning: Høydemåling i sanntid, samt stigning og nedstigning i meter/fot.
  • Distanse: Nøyaktig distanse i løpet av og etter økten.
  • Hastighet/fart: Nøyaktig informasjon om hastighet/fart i løpet av og etter økten.
  • Løpsindeks: I M400 er løpsindeksen basert på data om hjertefrekvens og hastighet som er målt i løpet av økten. Løpsindeksen gir informasjon om prestasjonsnivået ditt, både hva angår aerob kondisjon og løpsøkonomi.
  • Tilbake til start: Veileder deg tilbake til startpunktet over kortest mulig distanse, og viser deg også distansen tilbake til startpunktet. Nå kan du våge deg på mer dristige ruter og trygt utforske dem, i visshet om at du bare er et tastetrykk unna retningsveiledning tilbake til utgangspunktet.

Ha på deg M400 på håndleddet med displayet i retning oppover for å oppnå best mulig GPS-ytelse. På grunn av plasseringen av GPS-antennen på M400 bør ikke enheten brukes med displayet på undersiden av håndleddet. Når enheten brukes på et sykkelstyre, må du sørge for at displayet vender oppover.