Du er her: Viktig informasjon > Ta vare på M400

Ta vare på M400

Som alt annet elektronisk utstyr må Polar M400 holdes ren og behandles med forsiktighet. Instruksjonene nedenfor vil hjelpe deg med å oppfylle garantikravene, holde enheten i god stand og unngå problemer med lading eller synkronisering.

M400

USB-kabelen må kobles til forsiktig for å unngå å skade USB-porten på enheten.

Hold enhetens USB-port ren for å sikre problemfri lading og synkronisering.

Vær oppmerksom på at vi har fjernet gummidekselet fra USB-porten på den siste versjonen av M400. Dette ble gjort for å gjøre tørkingen av USB-porten enklere og mer effektiv. Disse retningslinjene for vedlikehold kan brukes både for den nye M400 uten gummideksel og den gamle modellen med gummideksel.

Hold USB-porten ren for å beskytte M400 mot oksidering og andre skader som følge av saltvann (f.eks. svette eller saltvann) og smuss. Dette gjør at du kan sikre problemfri lading og synkronisering.

Den beste måten å holde USB-porten ren på, er å skylle den etter hver treningsøkt på følgende måte:

  1. Løft av gummidekselet fra USB-porten.

  2. Skyll USB-porten med lunkent springvann. USB-porten er vanntett, og du kan skylle den under rennende vann uten å skade de elektroniske komponentene.

  3. La dekselet stå åpent en stund etter skylling, slik at USB-porten tørker. Ikke lad M400 mens USB-porten er våt eller fuktig.

Når du bruker USB-porten, må du kontrollere at det ikke er fukt, hår, støv eller smuss på tetningsflateområdet. Tørk forsiktig bort eventuell smuss. Du kan bruke en tannstikker til å fjerne hår, støv eller annet smuss fra kontakten. Ikke bruk skarpe rengjøringsverktøy som kan lage riper.

Du kan vaske enheten med mildt såpevann under rennende vann. Ikke bruk alkohol eller stoff som sliper eller etser, f.eks. stålull eller rengjøringskjemikalier. Hvis du ikke har på deg enheten hele døgnet, må du tørke bort eventuell fuktighet før du legger den til oppbevaring.

Ikke la enheten ligge i ekstrem kulde (under –10 °C) og varme (over 50 °C) eller i direkte sollys.

Pulssensor

Kontakt: Løsne kontakten fra stroppen etter hver gangs bruk, og tørk kontakten med et mykt håndkle. Rengjør kontakten med mildt såpevann ved behov. Bruk aldri alkohol eller stoff som sliper eller etser (f.eks. stålull eller rengjøringskjemikalier).

Stropp: Skyll stroppen under rennende vann etter hver gangs bruk, og la den tørke hengende. Rengjør stroppen forsiktig med mildt såpevann ved behov. Ikke bruk fuktgivende såper som kan legge igjen rester på stroppen. Stroppen må ikke bløtlegges, strykes, renses eller blekes. Ikke strekk stroppen eller bøy elektrodeområdene hardt.

Les vaskeanvisningene på etiketten på stroppen.

Oppbevaring

M400: Oppbevar treningsenheten på et tørt og kjølig sted. Ikke oppbevar den i fuktige omgivelser, i materialer som ikke puster (plastpose eller treningsbag) eller sammen med ledende materialer (våte håndklær). Treningsenheten må ikke utsettes for direkte sollys over lengre tid, for eksempel ved å ha den liggende i bilen eller montert på sykkelfestet. Vi anbefaler at treningsenheten legges til lagring med delvis eller fullt oppladet batteri. Batteriet tappes gradvis ved lagring. Hvis treningsenheten skal legges til lagring i mange måneder, anbefaler vi at den lades opp igjen etter et par måneder. Dette vil forlenge levetiden på batteriet.

Pulssensor: Tørk og oppbevar stroppen og kontakten på pulssensoren hver for seg for å maksimere levetiden på batteriet. Oppbevar pulssensoren på et tørt og kjølig sted. Ikke oppbevar pulssensoren i våt tilstand i materialer som ikke puster (f.eks. i en treningsbag) for å unngå oksidering. Pulssensoren må ikke utsettes for direkte sollys over lengre tid.

Løpesensor Bluetooth® Smart

Rengjør løpesensoren med mildt såpevann, og skyll den med rent vann. For at delene skal fortsette å være vanntette er det viktig at du ikke vasker løpesensoren med vann under trykk. Ikke senk løpesensoren ned i vann. Bruk aldri alkohol eller stoff som sliper eller etser, f.eks. stålull eller rengjøringskjemikalier. Beskytt løpesensoren mot harde støt som kan skade sensorenheten.

Service

I løpet av garantiperioden på to (2) år anbefaler vi at service på utstyret utføres av et godkjent Polar-servicesenter. Garantien dekker ikke skade eller følgeskade forårsaket av service som ikke er godkjent av Polar Electro. Gå til Begrenset internasjonal Polar-garanti hvis du vil ha mer informasjon.

Hvis du vil ha kontaktinformasjon og adresser til alle Polar-servicesentre, kan du gå til www.polar.com/support og landspesifikke nettsteder.

Brukernavnet for Polar-kontoen din er alltid e-postadressen din. Samme brukernavn og passord er gyldig for Polar-produktregistrering, Polar Flow-nettjenesten og -appen, Polar-diskusjonsforum og påmelding til nyhetsbrev.