Je bent hier: Training > Hartslagsensor dragen

Hartslagsensor dragen

Gebruik onze hartslagsensoren bij het trainen om het maximum uit de unieke functies van Smart Coaching van Polar te halen. Hartslaggegevens geven je inzicht in je fysieke conditie en hoe je lichaam reageert op training. Dat helpt je hardlopen op de juiste intensiteit en je conditie verbeteren.

Hoewel er vele subjectieve aanwijzingen zijn voor de wijze waarop je lichaam zich tijdens training gedraagt (inspanning, ademhalingssnelheid, fysieke gevoelens), is er geen enkele zo betrouwbaar als de hartslag. Deze is objectief en wordt zowel door interne als externe factoren beïnvloed, hetgeen betekent dat je een betrouwbare maat hebt van de lichamelijke toestand.

Hartslagsensor koppelen

1. Doe je hartslagsensor om en druk in de tijdweergave op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan.
  2. Om te koppelen raak je je sensor aan als M400 wordt weergegeven, houd je je hartslagsensor tegen de M400 en wacht je daarna totdat de sensor gevonden is.
  3. De apparaat-ID Polar H7 xxxxxxxx koppelen verschijnt. Kies Ja.
  4. Koppelen voltooid verschijnt als dit gelukt is.

Je kunt ook een nieuwe sensor koppelen in Instellingen > Algemene instellingen > Koppelen en synchr. > Nieuw apparaat koppelen. Zie Koppelen voor meer informatie.

1. Bevochtig de elektroden op de achterzijde van de band.
  2. Bevestig de zender aan de borstband.
  3. Stel de lengte zo in dat de borstband strak maar comfortabel zit. Plaats de borstband net onder de borstspieren en bevestig het haakje aan de andere kant van de borstband.
  4. Zorg dat de vochtige elektroden goed in contact komen met de huid en dat het Polar logo op de zender rechtop in het midden zit.

Maak de zender na elke trainingssessie los van de band en spoel hem af onder stromend water. Door zweet en vocht kan de hartslagsensor geactiveerd blijven; vergeet dus niet ook deze droog te wrijven.