Je bent hier: Aan de slag > Batterij opladen

Batterij opladen

Na het uitpakken van je M400 is het opladen van de batterij het eerste wat je te doen staat. Laad je M400 volledig op alvorens hem in gebruik te nemen.

De M400 heeft een interne oplaadbare batterij. Met de meegeleverde USB-kabel kun je het product via de USB-poort op je computer opladen.

Je kunt de batterij via een stopcontact opladen. Gebruik bij het opladen via een stopcontact een USB-voedingsadapter (niet meegeleverd bij het product). Gebruik je een USB-voedingsadapter? Zorg dan dat je adapter is gemarkeerd met “output 5Vdc” en dat de adapter minimaal 500 mA levert. Gebruik alleen een USB-voedingsadapter met het juiste veiligheidskeurmerk (gemarkeerd met "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" of “CE”).

Laad Polar producten niet op met een oplader van 9 volt, anders kunnen ze beschadigd raken.

1. Sluit de micro USB-connector aan op de USB-poort van de M400 en sluit het andere eind van de kabel aan op je PC.
  2. Op het display verschijnt Bezig met laden.
  3. Als de M400 volledig geladen is, verschijnt Laden voltooid.

Laat de batterij niet langdurig leeg en houdt hem niet altijd volledig geladen, want dat kan de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Laad de batterij van je M400 niet op als deze vochtig is.

Laad de batterij niet op als de USB-poort defect is.

Laad de batterij niet op bij temperaturen onder –10 °C of boven +50 °C.

Gebruiksduur batterij

De gebruiksduur van de batterij is tot 8 uur met GPS en hartslagsensor. Als hij alleen in tijdmodus wordt gebruikt bij het volgen van dagelijkse activiteit, is de gebruiksduur ongeveer 30 dagen. De gebruiksduur is afhankelijk van veel factoren, zoals de temperatuur van de omgeving waarin je je M400 gebruikt, de functies die je gebruikt en de batterijleeftijd. De gebruiksduur neemt merkbaar af bij temperaturen onder nul. Door de M400 onder je overjas te dragen, blijft hij warmer en neemt de gebruiksduur toe.

Melding Batterij bijna leeg

Batterij bijna leeg. Opladen

De batterij is bijna leeg. Het is raadzaam de M400 op te laden.

Opladen vóór de training

De lading is te gering voor het registreren van een trainingssessie. Een nieuwe trainingssessie kan pas worden gestart nadat de M400 is opgeladen.

Als het display leeg is, is de batterij leeg en is de M400 in de slaapstand. Laad je M400 op. Als de batterij helemaal leeg is, kan het even duren voordat de animatie van het laadproces op het display verschijnt.