Je bent hier: Functies > 24/7 activiteitsmeting

24/7 activiteitsmeting

M400 volgt je activiteit met een interne 3D versnellingsmeter die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en regelmatigheid van je bewegingen samen met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je, naast je normale training, overdag werkelijk bent.

Activiteitsdoel

Je M400 geeft je elke dag een activiteitsdoel en begeleidt je bij het bereiken daarvan. Het activiteitsdoel is gebaseerd op je persoonlijke gegevens en instelling van het activiteitsniveau, dat je kunt vinden in de instellingen van het Dagelijks activiteitsdoel van de webservice Flow. Meld je aan bij de webservice Flow, klik op je naam of profiel rechtsboven, en ga in Instellingen naar het tabblad Dagelijks activiteitsdoel.

In de instelling Dagelijks activiteitsdoel kun je uit drie activiteitsdoelen het doel kiezen dat je normale dag en activiteit het beste omschrijft (zie nummer 1 in onderstaande afbeelding). Onder het selectiegebied (zie nummer 2 in onderstaande afbeelding) kun je zien hoe actief je moet zijn om je dagelijks doel op het gewenste niveau te bereiken. Als je bijvoorbeeld een kantoorbediende bent en de dag grotendeels zittend doorbrengt, wordt van je verwacht dat je ongeveer vier uur activiteit van lage intensiteit haalt gedurende een normale dag. Voor mensen die veel staan en lopen tijdens hun werkuren, zijn de verwachtingen hoger.

Hoe lang je overdag actief moet zijn om je activiteitsdoel te bereiken, hangt af van het gekozen niveau en de intensiteit van je activiteiten. Bereik je doelstelling sneller met meer intense activiteiten of blijf actief in een gemiddeld tempo gedurende de hele dag. Leeftijd en geslacht zijn eveneens van invloed op de intensiteit die nodig is om je activiteitsdoel te bereiken. Hoe jonger je bent, hoe intensiever je activiteit moet zijn.

Activiteitsgegevens

De M400 vult geleidelijk een activiteitsbalk om je voortgang naar je dagelijks doel aan te geven. Als de balk vol is, heb je je doel bereikt. Je kunt de activiteitsbalk bekijken in Activiteit van vandaag en in de tijdweergave (wijzig de displayweergave door de knop OMHOOG ingedrukt te houden).

In Activiteit van vandaag kun je zien hoe actief je die dag tot dusver bent geweest en kun je begeleiding krijgen om je doel te bereiken.

• Activiteit
    • Actieve tijd: actieve tijd geeft de totale tijd van de gezondheidsbevorderende lichaamsbeweging.
    • Calorieën: toont hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).
    • Stappen: tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van de stappen.
  • Te gaan: Je M400 biedt je opties voor het bereiken van je dagelijkse activiteitsdoel. Het laat zien hoe lang je nog actief moet zijn als je activiteiten van lage, normale of hoge intensiteit kiest. Je hebt één doel, maar kunt dat op verschillende manieren bereiken. Het dagelijks activiteitsdoel kan op lage, normale en hoge intensiteit worden bereikt. In de M400 betekent ‘omhoog’ een lage intensiteit, ‘wandelen’ betekent normale intensiteit en ‘joggen’ betekent hoge intensiteit. Op de webservice Flow en de mobiele app vind je meer voorbeelden voor lage, normale en hoge intensiteit en kun je jouw manier kiezen om je doel te bereiken.

Inactiviteitswaarschuwing

Het is algemeen bekend dat fysieke activiteit een belangrijke factor is voor een goede gezondheid. Naast fysieke activiteit is het belangrijk om langdurig zitten te voorkomen. Lange perioden zitten is slecht voor je gezondheid, zelfs op dagen dat je voldoende traint en dagelijkse activiteiten hebt. Je M400 merkt of je overdag te lang inactief bent geweest en helpt je aldus om op te staan en de negatieve effecten voor je gezondheid te voorkomen.

Als je bijna een uur lang stil hebt gezeten, verschijnt een inactiviteitswaarschuwing – Tijd om te gaan bewegen. Sta op en zoek je manier om in beweging te komen. Doe een korte wandeling, rekoefening of een andere lichte activiteit. De melding verdwijnt als je gaat bewegen of op een knop drukt. Als je niet binnen vijf minuten actief wordt, krijg je een inactiviteitsstempel; die kun je na synchroniseren zien op de Flow app en de webservice Flow.

Je kunt de waarschuwing in- of uitschakelen in Instellingen > Algemene instellingen > Inactiviteitswaarschuwing.

De Flow app geeft dezelfde melding als hij een Bluetooth-verbinding heeft met je M400.

Zowel de Polar Flow app als de webservice Polar Flow laten je zien hoeveel inactiviteitsstempels je hebt ontvangen. Zo kun je je dagelijkse routine kritisch bekijken en en deze veranderen in een meer actief leven.

Slaapgegevens op de webservice Flow en de Flow app

Als je de M400 's nachts draagt, volgt hij je slaapduur en slaapkwaliteit (rustig of onrustig). Je hoeft de slaapmodus niet in te schakelen; aan de hand van je polsbewegingen detecteert het apparaat automatisch dat je slaapt. De duur en de kwaliteit (rustig of onrustig) van de slaap worden weergegeven in de webservice Flow en de Flow app nadat de M400 is gesynchroniseerd.

Je slaapduur is de langste continue rusttijd die binnen 24 uur plaatsvindt, beginnend op 18:00u/6pm tot de volgende dag 18:00u/6pm. Onderbrekingen van minder dan één uur stoppen het volgen van je slaap niet, maar ze worden niet opgenomen in de slaapduur. Onderbrekingen van meer dan één uur beëindigen het volgen van de slaapduur.

De perioden van ontspannen slapen en weinig bewegen worden als rustige slaap gerekend. Perioden waarin je beweegt en van houding verandert worden als onrustige slaap gezien. In plaats van alle immobiele perioden simpel op te tellen, geeft het algoritme meer gewicht aan lange dan aan korte immobiele perioden. Het percentage rustige slaap vergelijkt de tijd van rustige slaap met de totale slaapduur. Rustige slaap is sterk persoonlijk en moet samen met de slaapduur worden geïnterpreteerd.

Als je weet hoe lang je rustig dan wel onrustig slaapt, krijg je een beeld van je nachtrust en kun je nagaan of deze wordt beïnvloed door wijzigingen in je dagelijks leven. Dat kan je helpen bij het vinden van manieren om je slaap te verbeteren en je overdag goed uitgerust te voelen.

Activiteitsgegevens in Flow app en de webservice Flow

Met de mobiele app Polar Flow kun je je activiteitsgegevens overal volgen en analyseren, en je gegevens draadloos synchroniseren vanaf je M400 naar de Polar Flow service. De webservice Flow geeft je het meest gedetailleerde inzicht in je activiteitsgegevens.