Je bent hier: Training > Trainingssessie starten

Trainingssessie starten

Doe de hartslagsensor om en zorg dat je deze aan je M400 gekoppeld hebt.

 

Druk in de tijdweergave op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Kies het gewenste sportprofiel door te bladeren met OMHOOG/OMLAAG.

Om de sportprofielinstellingen te wijzigen voordat je (in de pre-trainingsmodus) je trainingssessie start, houd je LICHT even ingedrukt om naar het Snelmenu te gaan. Druk op TERUG om terug te gaan naar de pre-trainingsmodus.

Als je de GPS-functie geactiveerd hebt, zal de M400 automatisch naar de signalen gaan zoeken.

Blijf in de pre-trainingsmodus totdat de M400 de signalen van de GPS-satelliet en je hartslagsensor gevonden heeft om te zorgen dat je trainingsgegevens nauwkeurig zijn.

Ga naar buiten en uit de buurt van hoge gebouwen en bomen om de signalen van de GPS-satelliet op te vangen. Draag de M400 om je pols met het display omhoog gericht voor de beste GPS-prestaties. Houd hem in horizontale positie vóór je en op afstand van je borst. Houd je arm stil tijdens het zoeken en houd hem hoger dan je borst. Blijf stil staan op dezelfde positie totdat de M400 de satellietsignalen gevonden heeft.

De percentagewaarde links naast het GPS-pictogram geeft aan wanneer de GPS gereed is. Zodra deze 100% is, verschijnt OK en ben je klaar om te vertrekken. De M400 heeft het signaal van je hartslagsensor zodra je hartslag wordt weergegeven. Druk op START zodra de M400 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

GPS kan snel worden verkregen met assisted GPS (A-GPS). Het gegevensbestand van A-GPS wordt automatisch naar je M400 bijgewerkt als je deze via FlowSync software met de Flow webservice synchroniseert. Als het gegevensbestand van A-GPS verlopen is of je de M400 nog niet gesynchroniseerd hebt, kan het verkrijgen van de huidige positie meer tijd vergen. Zie Assisted GPS (A-GPS) voor meer informatie.

Vanwege de positie van de GPS-antenne op de M400, kun je deze beter niet met het display aan de onderzijde van je pols dragen. Zorg dat het display omhoog is gericht, als je de M400 op het stuur van een fiets hebt bevestigd.

Tijdens de trainingsregistratie kun je de trainingsweergave wijzigen met OMHOOG/OMLAAG. Houd LICHT ingedrukt om Snelmenu te openen als je de instellingen wilt wijzigen zonder de trainingsregistratie te stoppen. Zie Snelmenu voor meer informatie.

Druk op TERUG om een trainingssessie te onderbreken. Registratie onderbroken verschijnt en de M400 gaat in de pauzemodus. Druk op START om de trainingssessie te hervatten.

Houd tijdens een trainingsregistratie of in de pauzemodus de knop TERUG drie seconden ingedrukt totdat Registratie gestopt verschijnt om een trainingssessie te stoppen.

Een sessie met trainingsdoel starten

Je kunt gedetailleerde trainingsdoelen maken op de Flow webservice en deze synchroniseren met je M400 via Flowsync software of de Flow app. Tijdens de training kun je de begeleiding gemakkelijk volgen op je apparaat.

Om een trainingssessie met trainingsdoel te starten ga je als volgt te werk,

 1. Ga om te beginnen naar Logboek of Favorieten.

 2. Kies in Logboek de dag waarop het doel gepland is, druk op START, kies het doel in de lijst en druk op START. Alle opmerkingen verschijnen die je aan het doel hebt toegevoegd.

  of

  Kies in Favorieten het doel in de lijst en druk op START. Alle opmerkingen verschijnen die je aan het doel hebt toegevoegd.

 3. Druk op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.

 4. Druk op START zodra de M400 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Zie Trainingsdoelen voor meer informatie over trainingsdoelen.

Een sessie met intervaltimer starten

Je kunt een herhalende of twee wisselende op tijd en/of afstand gebaseerde timers instellen voor begeleiding bij je activiteits- en herstelfasen in intervaltraining.

 1. Ga om te beginnen naar Timers > Intervaltimer. Kies Timer(s) instellen om nieuwe timers te maken.
 2. Kies Op tijd gebaseerd of Op afstand gebaseerd.
  • Op tijd gebaseerd: stel het aantal minuten en seconden in voor de timer en druk op START.
  • Op afstand gebaseerd: stel de afstand in voor de timer en druk op START.
 3. Andere timer instellen? verschijnt. Kies Ja om een andere timer in te stellen en herhaal stap 2.
 4. Kies Start X,XX km / XX:XX als je klaar bent, druk op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
 5. Druk op START zodra de M400 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Je kunt de Intervaltimer ook tijdens de sessie starten, bijvoorbeeld na de warming-up. Houd LICHT ingedrukt om naar het Snelmenu te gaan en kies daarna Intervaltimer.

Sessie starten met Schatting eindtijd

Stel de afstand in voor je sessie en de M400 schat je eindtijd van de sessie naargelang je snelheid.

 1. Ga om te beginnen naar Timers > Schatting eindtijd.
 2. Ga naar Afstand instellen om een doelafstand in te stellen en kies 5,00 km, 10,00 km, 1/2 marathon, Marathon of Andere afstand instellen. Druk op START. Als je Andere afstand instellen kiest, stel dan de afstand in en druk op START. Eindtijd wordt geschat voor XX,XX verschijnt.
 3. Kies Start XX,XX km / X,XX mi en druk op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan; kies daarna het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
 4. Druk op START zodra de M400 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Je kunt Schatting eindtijd ook tijdens de sessie starten, bijvoorbeeld na de warming-up. Houd LICHT ingedrukt om naar het Snelmenu te gaan en kies daarna Schatting eindtijd.