Je bent hier: Functies > Polar M400 User Manual | Assisted GPS (A-GPS)

Assisted GPS (A-GPS)

De M400 heeft een ingebouwde GPS die een nauwkeurige snelheids- en afstandsmeting geeft voor uiteenlopende buitensporten en waarmee je na je sessie in de Flow app en webservice je route op de kaart kunt zien.

De M400 gebruikt de AssistNow® Offline service om een snel satellietcontact te verkrijgen. De AssistNow Offline service biedt A-GPS-gegevens die je M400 de voorspelde posities van de GPS-satellieten doorgeven. Zo weet de M400 waar hij de satellieten moet zoeken en is daardoor in staat hun signalen binnen enkele seconden op te vangen, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities.

De A-GPS-gegevens worden eenmaal per dag bijgewerkt. Het nieuwste A-GPS-gegevensbestand wordt automatisch bijgewerkt naar je M400 wanneer je je M400 synchroniseert met de Flow-webservice via de FlowSync-software of met de Flow-app.

Vervaldatum A-GPS

Het gegevensbestand van A-GPS is maximaal 14 dagen geldig. De nauwkeurigheid van de positionering is betrekkelijk hoog gedurende de eerste drie dagen en neemt geleidelijk af gedurende de 10e tot 14e dag. Geregelde updates bevorderen een hoog niveau van nauwkeurigheid van de positionering.

Je kunt de vervaldatum van het huidige bestand van A-GPS-gegevens controleren vanaf je M400. Ga in de M400 naar Instellingen > Algemene instellingen > Info over je product > Vervaldatum A-GPS. Als het gegevensbestand is verlopen, moet je je M400 synchroniseren met de Flow-webservice via de FlowSync-software of met de Flow-app om de A-GPS-gegevens bij te werken.

Wanneer het gegevensbestand van A-GPS vervallen is, kan het verkrijgen van de huidige positie meer tijd vergen.

GPS-functies

De M400 heeft de volgende GPS-functies.

  • Hoogte, stijging en daling: Directe hoogtemeting, alsmede gestegen en gedaalde meters of voet.
  • Afstand: Nauwkeurige afstand tijdens en na je sessie.
  • Snelheid/tempo: Nauwkeurige snelheids- of tempogegevens tijdens en na je sessie.
  • Running Index: In de M400 is de Running Index gebaseerd op de gegevens van de hartslag en de snelheid die tijdens de looptraining zijn gemeten. Hij geeft informatie over je prestatieniveau, zowel over de aerobe conditie als de loopefficiëntie.
  • Terug naar start: Wijst je de kortst mogelijke weg en toont de afstand naar je startpunt. Je kunt nu interessantere routes zoeken en ze veilig uitproberen, want je weet dat je slechts een knop hoeft in te drukken om de richting naar je startpunt te zien.

Draag de M400 om je pols met het display omhoog gericht voor de beste GPS-prestaties.. Vanwege de positie van de GPS-antenne op de M400, kun je deze beter niet met het display aan de onderzijde van je pols dragen. Zorg dat het display omhoog is gericht, als je de M400 op het stuur van een fiets hebt bevestigd.